Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-27-08, 05:55 AM   #1
E30325i 2.7
BMW E46 330I
 
E30325i 2.7's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Danmark
Posts: 102
Default Crysis on 280GTX

I don't understand why people complains about Crysis i running slow, i run it whit every thing set to very high at a 1920x1200 resolution and it runs whiteout any stutter at all, if you don't look at FPS numbers then Crysis runs fine, its mush better then my 9800GX2.

The GTX280 is the best card i ever had, and i had them all 8800GTX 6800ULTRA 9800GX2.
__________________
Intel i7 920 4.2GHZ Wattercooled. 2x GTX285 SLI @720/2450/1500Wattercooled. Asus Rampage Extreme ll X58. PCI Express X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series.
6GB OCZ 1600Mhz Ram. 2x OCZ Vertex 120GB SSD. .3xSamsung F1 1TB All in A Lian li Tyr PC-X2000 Chassi. Logitech diNovo Edge keybord
MX Revolution mouse and Z-5500 Digital 5.1 speakers
Corsair HX-1000W PSU Samsung 244T 24"
E30325i 2.7 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 06:25 AM   #2
andy_nv
Registered User
 
andy_nv's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 300
Default Re: Crysis on 280GTX

Time to update signature.

I don't complain Crysis is running slow, ever since 175.80 Crysis started to run better on my 8800 GTS 512. Somehow, I don't feel like upgrading video card in the near future.

As for others complaining, probably the stutters associated with SLI... single card FTW.
__________________
Desktop PC: Asus P5K, Q6600 @ 3.4GHz, Thermalright Ultra 120X, 2x 2GB Mushkin PC6400 ram, Gainward 8800GTS 512 @ 730/2000 MHz, X-fi Fatality Pro, 2x 36GB WD Raptor, 74GB WD Raptor, 320GB WD KS, Pioneer DVR-212 DBK , Seasonic S12+ 650W, Antec P160 -dual boot with XP32 SP3 and Vista 64 SP1.

Notebook: Asus X55 SV - Intel GM965, 2.2GHz T7500 CPU, 2x 2GB Corsair PC5300 (upgraded), 9500M GS 512MB, 250GB Seagate drive - XP64 SP2 .
andy_nv is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 06:34 AM   #3
Revs
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 6,365
Default Re: Crysis on 280GTX

Loving the cards. Crysis @ 1920 x1080 tweaked DX9 with 16x AA = 30-60 FPS
Revs is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 07:21 AM   #4
hell_of_doom227
Registered User
 
hell_of_doom227's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,387
Default Re: Crysis on 280GTX

Crysis runs awesome on my GTX280 1680*1050, AA2x, AF8x, DX10, Very High

I will play twice...
__________________
System: eVGA x58SLI x16 4Way Classified, Intel Six Core i7 X980@4.00Ghz, 6Gb GSkill DDR3-1600, Tri Crossfire 3xATI Radeon 5870 1Gb, Raid1 - 2xSSD Intel 80Gb X-25M, Raid0 - 2xHDD Samsung 2Tb, Raid1 - 2xHDD Samsung 1Tb, LG Blue-Ray/HD-DVD Player, Silverstone 1100W PSU, Intel Stock Cooler (New One), Thermaltake Xaser VI, LG 27" LCD, Logitech Keyboard G15, G5 Logitech Mouse
OS: Windows 7 x64

35708 - 3DMark Vantage
http://service.futuremark.com/compare?3dmv=2109601
hell_of_doom227 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 07:24 AM   #5
RejZoR
Overclocked Sheep
 
RejZoR's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Europe\Slovenia\Ljubljana
Posts: 373
Default Re: Crysis on 280GTX

It was running suprisingly well even on my older x1950 Pro, everything set to Medium and 1280x1024. Not sure what ppl were complaining so much about it. Besides, even on Medium settings it looks better than Far Cry on Very High.
__________________
E5200 @ 3,75GHz | 6GB 800MHz DDR2 | ASUS P5Q Deluxe | HD4850 512MB @ 700/2200 | 750-320 HDD | ASUS Xonar Essence STX + Altec Lansing MX5021
RejZoR is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 08:26 AM   #6
Revs
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 6,365
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by hell_of_doom227 View Post
Crysis runs awesome on my GTX280 1680*1050, AA2x, AF8x, DX10, Very High

I will play twice...
DX10 is very poor for me even without AA. What drivers are you using? It could be something to do with SLI though. I'll try using a single card tonight.

BTW I don't think AF works. I've tried several drivers and settings. AFAIK the game engine doesn't allow it.
Revs is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 09:05 AM   #7
3DBrad
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,261
Default Re: Crysis on 280GTX

Just use r usePOM 0 instead of r usePOM 1 (I think that's the command, or close to it), and it will disable parallax occlusion mapping but then allow for anisotropic filtering (AF).
__________________
"What are politics? Another name for every man getting as much as he can out of the nation. " Charles H. Spurgeon
3DBrad is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 09:43 AM   #8
Revs
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 6,365
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Spoudazo View Post
Just use r usePOM 0 instead of r usePOM 1 (I think that's the command, or close to it), and it will disable parallax occlusion mapping but then allow for anisotropic filtering (AF).
Cheers, I'll try it. Is the lack of POM very noticealbe?
Revs is offline   Reply With Quote

Old 06-27-08, 01:09 PM   #9
hell_of_doom227
Registered User
 
hell_of_doom227's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,387
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Revs View Post
DX10 is very poor for me even without AA. What drivers are you using? It could be something to do with SLI though. I'll try using a single card tonight.

BTW I don't think AF works. I've tried several drivers and settings. AFAIK the game engine doesn't allow it.
I use 177.39. They run better then 177.35 for me in Crysis. I noticed that all my setting are very high except for object quality (high). It's grayed out so i can't change the setting for object quality. I have never seen this before. I could not run this game with these settings with my old 8800GTX SLI setup. I applied AF via display panel, and it works. Sand etc looks much better...
The whole temperature issue with GTX280 sorted itself out. It doesn't go over 82C in Crysis or 78C in Futuremark. Some levels in Crysis don't push more then 75C for temperature. I even reverted back my fan control to AUTO.


Go figure...
__________________
System: eVGA x58SLI x16 4Way Classified, Intel Six Core i7 X980@4.00Ghz, 6Gb GSkill DDR3-1600, Tri Crossfire 3xATI Radeon 5870 1Gb, Raid1 - 2xSSD Intel 80Gb X-25M, Raid0 - 2xHDD Samsung 2Tb, Raid1 - 2xHDD Samsung 1Tb, LG Blue-Ray/HD-DVD Player, Silverstone 1100W PSU, Intel Stock Cooler (New One), Thermaltake Xaser VI, LG 27" LCD, Logitech Keyboard G15, G5 Logitech Mouse
OS: Windows 7 x64

35708 - 3DMark Vantage
http://service.futuremark.com/compare?3dmv=2109601
hell_of_doom227 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 01:40 PM   #10
Ancient76
S.T.A.L.K.E.R.
 
Ancient76's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 651
Default Re: Crysis on 280GTX

Some screenshots with fraps, please
__________________
Skyrim: Realistic Overhaul - http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=5400
---------------------------------------------------------------------------------
S.C.O.P.: Realistic mod for S.T.A.L.K.E.R. - Call Of Pripyat - http://www.gsc-game.com/index.php?t=...3928&sec_id=19
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Asus P5Q Pro
Kingston DDR2 / 2x2GB
MSI 5850 Twin Frozr II
ASUS 22" VW220T
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Corsair HX620W
Sharkoon Rebel 9
Ancient76 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 01:41 PM   #11
SH64
MAXIMUM TECH
 
SH64's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Indiana
Posts: 12,202
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Revs View Post
Cheers, I'll try it. Is the lack of POM very noticealbe?
Yes.
__________________


- "My name is RAM and my tank is full"

http://warhawk64nv.mybrute.com/ <-- pupils go thaarrr! Or,
http://silenthunter64.mybrute.com
SH64 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 03:57 PM   #12
Ambrose
Registered User
 
Ambrose's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 326
Default Re: Crysis on 280GTX

Quit saying it plays great and show us some screens of shooting people and combat with FRAPs enabled. My 8800 GTX drops to 11 fps @ 1680 x 1050 All high settings when I have a bead on a guy and I'm firing at him which makes me .

Also, just disabling POM in Crysis will NOT make AF work. There is something else that gets enabled with Very High shaders that disables POM. Running on high shaders, AF should work. But if you're using tweaks, no guarantees.
__________________
<Antec 900 Black Steel ATX Mid Tower Case>
<EVGA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard>
<Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz>
<Evga 8800 GTX @ 630/1050>
<OCZ Flex XLC 2GB DDR2 800>
<Samsung 500GB 7200 RPM Sata Hard drive>

3DMark06 score: 12243
http://service.futuremark.com/orb/re...0&UID=11981243
Windows Vista Ultimate

Avid gamer, dedicated student (most of the time).
Ambrose is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Crysis 2 Maximum Edition Back on Steam mojoman0 Crysis 2 06-13-12 12:37 AM
(Kotaku) Once Crysis 3 is Done, Crytek will be Working on Nothing but Free-to-Play Ga News Archived News Items 0 06-10-12 06:50 AM
Crysis 3 E3 trailer features Psycho, Prophet, slow-mo nano bow News Archived News Items 0 06-05-12 07:00 AM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Archived News Items 0 05-29-12 05:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.