Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-26-08, 08:52 PM   #1
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,859
Default hOW DO YOU LOAD THE DRIVERS IN RAID-0 VISTA64

I have tried everything .I have been at this for two days and I have google and look at microsoft web site but I can't get it to load the drivers for a Raid system any help would be appreciated.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-08, 09:41 PM   #2
Bearclaw
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: hOW DO YOU LOAD THE DRIVERS IN RAID-0 VISTA64

Floppy? If not, I know you can do it from a USB stick.
  Reply With Quote
Old 06-26-08, 10:14 PM   #3
hokeyplyr48
hooah
 
hokeyplyr48's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Raleigh, North Carolina
Posts: 755
Send a message via AIM to hokeyplyr48
Default Re: hOW DO YOU LOAD THE DRIVERS IN RAID-0 VISTA64

i had to put in the cd from my motherboard then browse to find them. like select (load drivers when it shows the harddrives)

look in your motherboard manual, it should say the directory on the disk

EDIT: look here: http://www.overclock.net/hard-drives...ers-vista.html
__________________
Main Rig:
CPU:Q6600 @ 3.5 w/ Ultra 120 extreme|| RAM: 4x2GB G. Skill || Motherboard: ABIT IP35 Pro || VideoCard: eVGA 260GTX & 7200GS for triple monitoring || Sound Card: Creative X-FI xtremegamer || Hard Drive: 2 x 150GB Raptor in RAID 0 (OS and Program Files) | 1 x 150GB Raptor (User Drive) | 1 x WD 2TB HD SATA II | 1 x 1TB Seagate | 1 x WD 500 GB HD SATA II | 1 x Seagate 400 GB HD SATA II | 1 x WD 160 GB HD IDE (slow, only for storage) || Monitor: Dell 30" 3007WFP LCD, Acer 22" widescreen, & Gateway 17" || Case: Antec 900 || PSU: 1 KW athenatech or force or something PSU || Keyboard: Logitech G15 || Mouse: Logitech MX 518 || OS: Windows 7 Build 7201 x64

Secondary Rig: FX-60, 7900GTX, 2 x 1BG OCZ Platinum, A8N32-SLI Deluxe, Antec 180, XP x32
hokeyplyr48 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-08, 11:18 PM   #4
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: hOW DO YOU LOAD THE DRIVERS IN RAID-0 VISTA64

Quote:
Originally Posted by john19055 View Post
I have tried everything .I have been at this for two days and I have google and look at microsoft web site but I can't get it to load the drivers for a Raid system any help would be appreciated.
You need to goto nvidia.com and grab the latest nforce driver.
http://www.nvidia.com/object/nforce_vista64_15.17.html

Download that to any pc and then run the first part of the setup where it creates the directory under C:\nvidia\nforcewinvista64\15.17

If it is on a pc that doesn't have the 680i board that is where the installation will stall but the directory will remain on the harddrive. Or you can hit cancel after it extracts the files and there should still be a directory remaining.
Browse to C:\nvidia\nforcewinvista64\15.17\english\ide\winvi sta64 and inside of there you will find a folder called sataraid, copy the entire folder to the usb drive. Boot your installation cd for Vista 64, and you'll choose the custom upgrade path, and once it comes to the disk management screen you'll click on load driver. Browse to the "sataraid" folder that should be on your usb drive, and click on the nvraid or nvstorage or whatever is says. (Can't remember off the top of my head.) Once that is loaded you should be able to see your raid array.

Seems to me though that the NVRaid driver is already present on the Vista64 disc for a 680i board, but I'm not fully sure. Do you have your raid already setup in the raid bios configuration before trying to load it into windows?

On a 680i board you need to go into the main bios and under integrated periphrials there is an option for setting the raid config. You need to first enable raid on whatever ports you want to use it on. Then when you reboot the pc you'll hit f10 to go into the raid bios and create the array. Just double checking that you have done that before you are trying to load your Vista install cd, otherwise there won't be an array for the installation to see. It needs to be created prior to installation.
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 12:43 PM   #5
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,859
Default Re: hOW DO YOU LOAD THE DRIVERS IN RAID-0 VISTA64

I done did all that and none of it worked .Finally read somewhere when haveing four gigs installed or all the slots, it caused blue screens of Death.I thought Vista 64bit was going to be so much better ,I on my fouth day .I took out two sticks and just ran one channel and I got it to install alright ,then I went to download windows update and then it was BSOD again ,I could'nt get it to restore or nothing ,it just went to blue screen and nothing else.I reformatted and started over and thought I would put in SP1 first this time .Everthing worked fine untill it got though and rebooted and again the bad Big Blue Screen Of Death.Windows XP was never this hard .I am on probbaly on my 12 or 15 install and just doing one thing at a time and hope this time I can get it to work.I have done memtest all my memory and it is fine and I have updated my Bios to the newest Bios update.I will give it until this weekend and back to my old trusty Windows -XP .Man all I wanted was to be able to use all of my four gigs of memory.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-08, 09:32 PM   #6
Badboy_12345
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sweden
Posts: 1,362
Default Re: hOW DO YOU LOAD THE DRIVERS IN RAID-0 VISTA64

hmm I have 680i, 4 sticks of ram and raid0, didnt have any problem at all installing vista64
It recognized everything
Badboy_12345 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Drivers Receive Windows 8 Certification News Archived News Items 0 06-01-12 06:30 AM
Creative drivers ? SparrowHawk General Hardware 39 11-18-02 09:03 AM
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 10:31 PM
Mandrake 9 and nVidia drivers HunterA3 NVIDIA Linux 9 10-09-02 03:54 AM
Nvidia Stereo Drivers Soudontsay NVIDIA Windows Graphics Drivers 2 08-26-02 11:48 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.