Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-30-08, 12:42 PM   #49
Revs
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 6,365
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Dreamingawake View Post
there's nothing wrong with dx 10 crysis, it's obviously the poorly coded cry engine
Aint that a contradiction?

How is Crysis poorly coded anyhow? It's massively demanding, more than any other game, yet plays very well on hardware that's up to the job. OK DX10 is poo, but DX9 is awesome!
Revs is offline   Reply With Quote
Old 06-30-08, 12:58 PM   #50
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Revs View Post
Aint that a contradiction?

How is Crysis poorly coded anyhow?

you know, it supposed to look like a game from 2012 and run/require specs like a game from 2006
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-08, 01:04 PM   #51
Revs
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 6,365
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
you know, it supposed to look like a game from 2012 and run/require specs like a game from 2006


Crytek always said it would require hardware 1.5 years ahead of the high-end rigs of the time to run of full settings. I think we're doing pretty well
Revs is offline   Reply With Quote
Old 06-30-08, 02:05 PM   #52
hell_of_doom227
Registered User
 
hell_of_doom227's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,387
Default Re: Crysis on 280GTX

Crysis doesn't stutter at all here. It runs pretty good under Vista x64. As I said i run it on DX10, every very high (objects are high and it's greyed out), AA2x, AF8x, vsync OFF. I'm enjoying game big time...
__________________
System: eVGA x58SLI x16 4Way Classified, Intel Six Core i7 X980@4.00Ghz, 6Gb GSkill DDR3-1600, Tri Crossfire 3xATI Radeon 5870 1Gb, Raid1 - 2xSSD Intel 80Gb X-25M, Raid0 - 2xHDD Samsung 2Tb, Raid1 - 2xHDD Samsung 1Tb, LG Blue-Ray/HD-DVD Player, Silverstone 1100W PSU, Intel Stock Cooler (New One), Thermaltake Xaser VI, LG 27" LCD, Logitech Keyboard G15, G5 Logitech Mouse
OS: Windows 7 x64

35708 - 3DMark Vantage
http://service.futuremark.com/compare?3dmv=2109601
hell_of_doom227 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-08, 07:34 PM   #53
MikeC
Administrator
 
MikeC's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Virginia
Posts: 6,265
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Revs View Post
Nice

So it ran OK in DX9?
Never got around to running the benchmark in DX9 under Vista with the new system. Unfortunately, I now need the spare HDD for another system I am building for a review. Asus sent us their M3N78 Pro mobo so I treated myself to Phenom 9850

However, I did get Windows XP re-installed on the new system (E8500, nForce 790i SLI, DDR3 memory) and ran a Cyrsis benchmark at 1280x800 with medium settings.

The benchmark was smoking on the GeForce 280 GTX - average of 89fps and minimum of 57fps
MikeC is offline   Reply With Quote
Old 06-30-08, 09:47 PM   #54
hell_of_doom227
Registered User
 
hell_of_doom227's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,387
Default Re: Crysis on 280GTX

I'm in Core level...amazing, and runs incredible well.
__________________
System: eVGA x58SLI x16 4Way Classified, Intel Six Core i7 X980@4.00Ghz, 6Gb GSkill DDR3-1600, Tri Crossfire 3xATI Radeon 5870 1Gb, Raid1 - 2xSSD Intel 80Gb X-25M, Raid0 - 2xHDD Samsung 2Tb, Raid1 - 2xHDD Samsung 1Tb, LG Blue-Ray/HD-DVD Player, Silverstone 1100W PSU, Intel Stock Cooler (New One), Thermaltake Xaser VI, LG 27" LCD, Logitech Keyboard G15, G5 Logitech Mouse
OS: Windows 7 x64

35708 - 3DMark Vantage
http://service.futuremark.com/compare?3dmv=2109601
hell_of_doom227 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 04:18 AM   #55
Revs
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 6,365
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by MikeC View Post
Never got around to running the benchmark in DX9 under Vista with the new system. Unfortunately, I now need the spare HDD for another system I am building for a review. Asus sent us their M3N78 Pro mobo so I treated myself to Phenom 9850

However, I did get Windows XP re-installed on the new system (E8500, nForce 790i SLI, DDR3 memory) and ran a Cyrsis benchmark at 1280x800 with medium settings.

The benchmark was smoking on the GeForce 280 GTX - average of 89fps and minimum of 57fps
It'd be interesting to see how it runs in Vista with the same hardware and settings, just for a direct comparison. I would hope the FPS would be similar. If you get chance could you post your results. Cheers
Revs is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 06:36 AM   #56
MikeC
Administrator
 
MikeC's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Virginia
Posts: 6,265
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Revs View Post
It'd be interesting to see how it runs in Vista with the same hardware and settings, just for a direct comparison. I would hope the FPS would be similar. If you get chance could you post your results. Cheers
Will do. I located a spare HDD and was able to install Vista this morning before leaving for work. Now running a dual-boot system with the new hardware.
MikeC is offline   Reply With Quote

Old 07-03-08, 10:43 PM   #57
hemmy
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Kansas
Posts: 760
Default Re: Crysis on 280GTX

I have already beat Crysis and have no urge to put the DVD in my computer again.

The 8800GT did OK.
hemmy is offline   Reply With Quote
Old 07-05-08, 09:55 AM   #58
MikeC
Administrator
 
MikeC's Avatar
 
Join Date: Jan 1997
Location: Virginia
Posts: 6,265
Default Re: Crysis on 280GTX

Quote:
Originally Posted by Revs View Post
It'd be interesting to see how it runs in Vista with the same hardware and settings, just for a direct comparison. I would hope the FPS would be similar. If you get chance could you post your results. Cheers
Unfortunately, I will not be able to perform benchmark comparisons using the new hardware. After two weeks of instability/troubleshooting, I have scrapped my upgrade plans to the 790i/DDR3. That's $500 worth of hardware that is temporarily being relegated to paperweight status

My project for this weekend is moving back to the 680i mobo I had been using. The good news is that I will be able to make use of the new E8500 processor I picked up for the upgrade.

Damn, will have to phone home...
MikeC is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Crysis 2 Maximum Edition Back on Steam mojoman0 Crysis 2 06-13-12 12:37 AM
(Kotaku) Once Crysis 3 is Done, Crytek will be Working on Nothing but Free-to-Play Ga News Archived News Items 0 06-10-12 06:50 AM
Crysis 3 E3 trailer features Psycho, Prophet, slow-mo nano bow News Archived News Items 0 06-05-12 07:00 AM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Archived News Items 0 05-29-12 05:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.