Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-29-08, 11:23 AM   #1
luigimita
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 26
Default GTX 280 FAN BUG???

Hi to all, i have buy a Point of View 280 GTX video card.

I use Windows Vista x32 and forceware 177.41 whql.

Why the fan speed don't descend also after 3d game is closed??

See this screenshot for understand my problem :

luigimita is offline   Reply With Quote
Old 06-29-08, 11:29 AM   #2
Tomsen78
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

I have the same bug sometimes. Only to restart the computer can solve the problem.
__________________
E8500 @ 4.2GHz l Gigabyte X38-DS5 l GTX 280
4GB DDR2 Corsair Dominator l Corsair HX520W l X-Fi Xtreme Music
Eizo S2231W l Lian Li PC-A71B l Vista 64bit Business SP1
1TB Samsung HD103UJ + 320GB Hitachi T7K500
Logitech G5/G15 Refresh
Tomsen78 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-08, 11:37 AM   #3
luigimita
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 26
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by Tomsen78 View Post
I have the same bug sometimes. Only to restart the computer can solve the problem.
sometimes?? i have this problem always whenever the fan arrives in 3d at 100%
luigimita is offline   Reply With Quote
Old 06-29-08, 11:44 AM   #4
Tomsen78
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by luigimita View Post
sometimes?? i have this problem always whenever the fan arrives in 3d at 100%
strange, cause the fan has to operate under 100%. Normally 80% should be the maximum and not 100%.
__________________
E8500 @ 4.2GHz l Gigabyte X38-DS5 l GTX 280
4GB DDR2 Corsair Dominator l Corsair HX520W l X-Fi Xtreme Music
Eizo S2231W l Lian Li PC-A71B l Vista 64bit Business SP1
1TB Samsung HD103UJ + 320GB Hitachi T7K500
Logitech G5/G15 Refresh
Tomsen78 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-08, 11:54 AM   #5
luigimita
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 26
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by Tomsen78 View Post
strange, cause the fan has to operate under 100%. Normally 80% should be the maximum and not 100%.

in this moment in italy there are high temperature My max GPU temp. in full load is 88C, at this temperature the fan runs to 100%.
__________________
Athlon 64 X2 6000+ , Asus M2N32SLI-Deluxe WiFi, 3 Gb DDR2-667 dual channel, PoV 280 GTX, SB Audigy SE, 2 x 160Gb SATA2 HD Raid-0, LC Power Hyperion 700 W
luigimita is offline   Reply With Quote
Old 06-29-08, 02:46 PM   #6
wollyka
From the Land of Cedars
 
wollyka's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Beirut-Lebanon
Posts: 449
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by luigimita View Post
sometimes?? i have this problem always whenever the fan arrives in 3d at 100%
Same here, i have to use Rivatuner Fan profiles to keep it under 100%!!
__________________
System:
-Intel Core i7 2600 @4.2 Ghz
-ASUS P8Z68-V PRO GEN3
-G.SKILL SNIPER SERIES / 1600MHz
-evga Geforce 680GTX
-X-fi Fat1ality FPS
-Thermaltake Toughpower 1200W PSU
-LG LED E2380
wollyka is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 04:54 AM   #7
luigimita
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 26
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by wollyka View Post
Same here, i have to use Rivatuner Fan profiles to keep it under 100%!!

On your cards, at what temperature the fan reaches 100% speed?

On my cards around 80C. Is normal?
__________________
Athlon 64 X2 6000+ , Asus M2N32SLI-Deluxe WiFi, 3 Gb DDR2-667 dual channel, PoV 280 GTX, SB Audigy SE, 2 x 160Gb SATA2 HD Raid-0, LC Power Hyperion 700 W
luigimita is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 04:58 AM   #8
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

For some reason, I don't get this problem. About the best stress test i can think of is Crysis. I have been playing for an hour (give or take). GPU fan goes back to 40% after I finish. I'm using the 177.39 drivers. I must be one of the lucky ones. Vista 64bit also.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote

Old 07-01-08, 05:03 AM   #9
luigimita
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 26
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by Muppet View Post
For some reason, I don't get this problem. About the best stress test i can think of is Crysis. I have been playing for an hour (give or take). GPU fan goes back to 40% after I finish. I'm using the 177.39 drivers. I must be one of the lucky ones. Vista 64bit also.
i use forceware 177.41 and windows vista 32bit...i can try to use 177.39 and vista x64
__________________
Athlon 64 X2 6000+ , Asus M2N32SLI-Deluxe WiFi, 3 Gb DDR2-667 dual channel, PoV 280 GTX, SB Audigy SE, 2 x 160Gb SATA2 HD Raid-0, LC Power Hyperion 700 W
luigimita is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 05:09 AM   #10
luigimita
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 26
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by Muppet View Post
For some reason, I don't get this problem. About the best stress test i can think of is Crysis. I have been playing for an hour (give or take). GPU fan goes back to 40% after I finish. I'm using the 177.39 drivers. I must be one of the lucky ones. Vista 64bit also.
but immediately after the closure of crysis your fan speed is 100%?
__________________
Athlon 64 X2 6000+ , Asus M2N32SLI-Deluxe WiFi, 3 Gb DDR2-667 dual channel, PoV 280 GTX, SB Audigy SE, 2 x 160Gb SATA2 HD Raid-0, LC Power Hyperion 700 W
luigimita is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 03:41 PM   #11
wollyka
From the Land of Cedars
 
wollyka's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Beirut-Lebanon
Posts: 449
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by luigimita View Post
On your cards, at what temperature the fan reaches 100% speed?

On my cards around 80C. Is normal?
I configured Rivatuner to set the fan @ 100% on 80C
But on Auto(or without Rivatuner), the Fan is @ 65% at 80C
__________________
System:
-Intel Core i7 2600 @4.2 Ghz
-ASUS P8Z68-V PRO GEN3
-G.SKILL SNIPER SERIES / 1600MHz
-evga Geforce 680GTX
-X-fi Fat1ality FPS
-Thermaltake Toughpower 1200W PSU
-LG LED E2380
wollyka is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 04:11 PM   #12
luigimita
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 26
Default Re: GTX 280 FAN BUG???

Quote:
Originally Posted by wollyka View Post
I configured Rivatuner to set the fan @ 100% on 80C
But on Auto(or without Rivatuner), the Fan is @ 65% at 80C
I checked better, to me is the same.

80C = 65% fan speed

__________________
Athlon 64 X2 6000+ , Asus M2N32SLI-Deluxe WiFi, 3 Gb DDR2-667 dual channel, PoV 280 GTX, SB Audigy SE, 2 x 160Gb SATA2 HD Raid-0, LC Power Hyperion 700 W
luigimita is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Product Spotlight ' EVGA GTX 670 Review Round Up News GeForce GTX 670 Reviews 1 05-11-12 12:15 AM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
GALAXY Launches the GeForce GTX 670 and GTX 670 GC! News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
NVIDIA Unleashes the GeForce GTX 670 Graphics Card ' Performance Perfected (WCCFTECH) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.