Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-21-08, 10:11 AM   #1
dante
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: San Ramon, Ca
Posts: 125
Send a message via ICQ to dante
Default PSU For GTX 280

From what I read on these forums is that you need a 6pin and 8pin connector native on your psu for this card. Link below is the psu I have now. It does not mention any 8pin connectors though. Also, does it have enough muscle to run the 280?? Thanks

http://www.newegg.com/Product/Produc...817104014#spec
__________________
Intel Core i5-2500 Sandy Bridge 3.3GHz/EVGA GTX 570/MSI P67A-GD65 B3/G.SKILL Ripjaws Series 16GB/640gig WD sata/160gig Seagate sata/Dell 2407 24" HC
dante is offline   Reply With Quote
Old 07-21-08, 10:44 AM   #2
Ninja Prime
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Utah
Posts: 2,263
Default Re: PSU For GTX 280

You're in the same boat as me, I have a Corsair HX620, our power supplies have enough power for it yes, but the connectors are wrong. You can use a 2x6 pin to one 8 pin converter and a 2x4 pin to one 6 pin converter to get it to work, but you'll need to buy a card that comes with both of these or buy them separately.

Personally I don't like the idea of that though, adds a lot of cable and power loss.
Ninja Prime is offline   Reply With Quote
Old 07-21-08, 12:04 PM   #3
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: PSU For GTX 280

I had the same PSU when I first got my GTX280. It handles the 280 fine (along with 2 DVDRWs, 6 80mm fans, a Q6600 at 3Ghz, 3 Sata drives). It has 4 12V rails with a max of 18A each. It only has 2x6p though. Use two of those into 1x8p, and another 2x4p molex connectors into a 6p. My BFG also came with a 6p->8p converter instead of a 2x4p->6p, which worked fine while I used the other 6pin directly on the card. Both configurations worked fine...
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 07-21-08, 01:57 PM   #4
dante
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: San Ramon, Ca
Posts: 125
Send a message via ICQ to dante
Default Re: PSU For GTX 280

Quote:
Originally Posted by Lfctony View Post
I had the same PSU when I first got my GTX280. It handles the 280 fine (along with 2 DVDRWs, 6 80mm fans, a Q6600 at 3Ghz, 3 Sata drives). It has 4 12V rails with a max of 18A each. It only has 2x6p though. Use two of those into 1x8p, and another 2x4p molex connectors into a 6p. My BFG also came with a 6p->8p converter instead of a 2x4p->6p, which worked fine while I used the other 6pin directly on the card. Both configurations worked fine...
You have the same psu as Ninja or mine Lfctony?
__________________
Intel Core i5-2500 Sandy Bridge 3.3GHz/EVGA GTX 570/MSI P67A-GD65 B3/G.SKILL Ripjaws Series 16GB/640gig WD sata/160gig Seagate sata/Dell 2407 24" HC
dante is offline   Reply With Quote
Old 07-21-08, 02:09 PM   #5
Monolyth
Meow Mix Kills
 
Monolyth's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: END OF DAYS
Posts: 1,228
Default Re: PSU For GTX 280

The newer Corsair HX620s come w/both a 6-pin & 8-pin cable.
__________________
Gaming 5.0
Asus R4 Extreme | Core i7 3930K @ 4.8Ghz Corsair H100 | 16GB G.Skill@1866Mhz | EVGA GTX TITAN Superclocked | Sammy 40" LCD
Asus Essence One | OCZ Revo 3 120GB, Revo 3 X2 240GB | HSPC Tech Station | Corsair HX1200 | Windows 8.1 Pro


Storage 2.0
Gigabyte Z68XP-UD3-iSSD | Core i7 2600K @ 4.5Ghz NH-D14 | 16GB G.Skill@1600Mhz | Areca 1880ix-16 RAID HBA
Temp Storage - 1.8TB (4x450GB Hitachi 15k RPM SAS) | 18TB (12x3TB Hitachi RAID10) | HSPC Tech Station | Corsair HX620 | Windows 7 x64
Monolyth is offline   Reply With Quote
Old 07-21-08, 03:41 PM   #6
hemmy
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Kansas
Posts: 760
Default Re: PSU For GTX 280

http://hardforum.com/showpost.php?p=...91&postcount=3

From thread http://hardforum.com/showthread.php?t=1321088
hemmy is offline   Reply With Quote
Old 07-21-08, 05:41 PM   #7
Ninja Prime
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Utah
Posts: 2,263
Default Re: PSU For GTX 280

That impresses me. Thats why I stick to Corsair. However, I think I'm still going to upgrade the PS, but I'll go for broke and get a Corsair HX1000 I think, to future proof myself this time.
Ninja Prime is offline   Reply With Quote
Old 07-21-08, 05:46 PM   #8
Ambrose
Registered User
 
Ambrose's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 326
Default Re: PSU For GTX 280

Quote:
Originally Posted by Monolyth View Post
The newer Corsair HX620s come w/both a 6-pin & 8-pin cable.
True. Mine are 6-pin/8-pin hybrids.
__________________
<Antec 900 Black Steel ATX Mid Tower Case>
<EVGA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard>
<Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz>
<Evga 8800 GTX @ 630/1050>
<OCZ Flex XLC 2GB DDR2 800>
<Samsung 500GB 7200 RPM Sata Hard drive>

3DMark06 score: 12243
http://service.futuremark.com/orb/re...0&UID=11981243
Windows Vista Ultimate

Avid gamer, dedicated student (most of the time).
Ambrose is offline   Reply With Quote

Old 07-21-08, 10:15 PM   #9
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: PSU For GTX 280

Quote:
Originally Posted by dante View Post
You have the same psu as Ninja or mine Lfctony?
I had the same as you, the FSP Epsilon 600W. I had 2, if you notice in my second system, I'm still using one...
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 07-22-08, 02:35 AM   #10
Ninja Prime
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Utah
Posts: 2,263
Default Re: PSU For GTX 280

I went with a Corsair TX750w. Wanted to stay Corsair but didn't want to drop $270 on the HX1000 after I saw the price.
Ninja Prime is offline   Reply With Quote
Old 07-22-08, 11:10 AM   #11
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: PSU For GTX 280

Anyone know how long companies have been putting 8 pin power cables on power supplies?

I've had my OCZ GameXStream 700W since January of 2007. I'll check my cables later, but I don't remember seeing an 8 pin cable in there.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 07-22-08, 11:13 AM   #12
Monolyth
Meow Mix Kills
 
Monolyth's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: END OF DAYS
Posts: 1,228
Default Re: PSU For GTX 280

Q1-Q2 2007 is when we started seeing them in preparation for R600 release.
__________________
Gaming 5.0
Asus R4 Extreme | Core i7 3930K @ 4.8Ghz Corsair H100 | 16GB G.Skill@1866Mhz | EVGA GTX TITAN Superclocked | Sammy 40" LCD
Asus Essence One | OCZ Revo 3 120GB, Revo 3 X2 240GB | HSPC Tech Station | Corsair HX1200 | Windows 8.1 Pro


Storage 2.0
Gigabyte Z68XP-UD3-iSSD | Core i7 2600K @ 4.5Ghz NH-D14 | 16GB G.Skill@1600Mhz | Areca 1880ix-16 RAID HBA
Temp Storage - 1.8TB (4x450GB Hitachi 15k RPM SAS) | 18TB (12x3TB Hitachi RAID10) | HSPC Tech Station | Corsair HX620 | Windows 7 x64
Monolyth is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zalman Unveils ZM1250 Platinum PSU News Latest Tech And Game Headlines 0 06-25-12 09:30 PM
Zalman Readies a Trio of PSU Lines for Computex News Latest Tech And Game Headlines 0 05-15-12 08:10 AM
PC Power and Cooling Silencer MkII 750W PSU review News Latest Tech And Game Headlines 0 05-14-12 05:20 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.