Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-05-08, 09:53 PM   #1
usernamenumber
Registered User
 
usernamenumber's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 4
Default Color problem (not that one)

I have a GeForce FX 5700 connected by svideo to my tv. Everything works fine, but the color is a bit off. In particular, reds and blues are far too bright and give everything a strange tint (caucasian faces look almost orange, for example). I did some searching and most of the hits I found talked about setting the XV_HUE setting or adjusting the hue property in totem. However, I don't think this is the same problem. For one thing, the problem isn't just when I'm playing movies. Icons and the title bars of windows, for example, have the same problems. Also, the suggestion to adjust XV_HUE seems to be dated. I'm running Fedora 9 and "xvattr | grep -i hue" returns nothing. I tried fiddling with the hue and color settings in Totem (and on my TV) and it doesn't have any effect. I know it's also not an nvidia problem because I had it before I installed the nv drivers, but I'm hoping that someone here will know how to fix it anyway. I also know it's not the TV, since when I'm using a dvd player or game console with it the colors look fine.

Thanks!
usernamenumber is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.