Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-19-08, 07:54 PM   #1
AshG
RootzWiki Minion
 
AshG's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: East TN
Posts: 92
Send a message via ICQ to AshG Send a message via AIM to AshG Send a message via MSN to AshG Send a message via Yahoo to AshG
Default Board not holding O/C settings, help needed

I'm running a Q9300 / Gigabyte EP35-DS3P setup with 4GB (2x2GB) Corsair DDR2-800 RAM. I have been trying to do some mild overclocking to get a little more performance out of the combo, but the system can't seem to keep hold of the settings.

I can get the board set to 7.5x400 and it will stay with those parameters for a few days, then I will boot up and the machine will halfway power up, turn itself off, then turn itself back on with the basic settings.

I have run Prime95 25.2 for several hours with this overclock and had no errors (yes, I made sure to turn on rounding checking). The drop-back to default values seems to be a random occurrence.

Any help you guys can give me would be greatly appreciated; my full rig is listed below.

Gigabyte EP-DS3P F5, Q9300 (Thermaltake TMGi1), 4GB (2x2GB) Corsair DDR2-800, Radeon 4870, MaxLineIII 250GB, Hitachi 7k250 250GB, Pioneer SATA DVD. Corsair HX620 PSU
__________________
Some days you get the bear, some days the bear gets you.
AshG is offline   Reply With Quote
Old 09-01-08, 05:01 PM   #2
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,716
Default Re: Board not holding O/C settings, help needed

If the OC failed you would get an error message on restart right?,

Like "OC Failed, you suck" kind of thing

But I'm guessing there's no message otherwise you would have said.

What are your bios settings?
__________________
2500K 4.4ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 12gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 09-10-08, 01:33 PM   #3
fugu_fish
Registered User
 
fugu_fish's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 184
Default Re: Board not holding O/C settings, help needed

Quote:
Originally Posted by AshG View Post
I'm running a Q9300 / Gigabyte EP35-DS3P setup with 4GB (2x2GB) Corsair DDR2-800 RAM. I have been trying to do some mild overclocking to get a little more performance out of the combo, but the system can't seem to keep hold of the settings.

I can get the board set to 7.5x400 and it will stay with those parameters for a few days, then I will boot up and the machine will halfway power up, turn itself off, then turn itself back on with the basic settings.

I have run Prime95 25.2 for several hours with this overclock and had no errors (yes, I made sure to turn on rounding checking). The drop-back to default values seems to be a random occurrence.

Any help you guys can give me would be greatly appreciated; my full rig is listed below.

Gigabyte EP-DS3P F5, Q9300 (Thermaltake TMGi1), 4GB (2x2GB) Corsair DDR2-800, Radeon 4870, MaxLineIII 250GB, Hitachi 7k250 250GB, Pioneer SATA DVD. Corsair HX620 PSU
Latest BIOS? When I built my P35-DS3L system, it would boot and run with an E8400 but it wouldn't hold the overclock settings until I upgraded to a BIOS that officially supported it.
__________________

|Antec 900/GB X58A-UD3R|i7-930 @3.6|6GB OCZ|Corsair TX850|Hannspree HF289H 28" monitor |GB GTX460 SLI|Xonar DX|Seagate Hybrid 500GB| WD6400AAKS 640GB/SG 320GB|WD Caviar Black 1TB |Samsung SH-203B |Windows 7 Pro x64 |Sennheiser HD-280
fugu_fish is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.