Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-26-08, 05:01 AM   #1
RazZziel
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 15
Default 177.68: Performance and refresh issues

I recently switched from the stable driver (173.14.12) to 177.68, applied the tweads in the sticky thread to my xorg.conf, and performance in general improved a lot. Smoother scoll in firefox, my X server not completely hanging for some seconds every time firefox tries to load an image, etc.

However, performance in terminal applications seems to be worse. With the stable driver, sometimes performance when scrolling in konsole or when using emacs in a terminal, was awful, but for some reason after executing "nvidia-settings -g" it got fixed for some time, maybe two hours as average, so I ended up having a loop in background calling nvidia-settings -g every 30 minutes. Powermizer was always in mode 2 (maximum performance), before and after executing nvidia-settings -g.

With this beta driver, performance in the terminal seems to be always bad, and it doesn't improve executing nvidia-settings -g. Furthermore, sometimes serious glitches appear when scrolling in less or emacs, as some lines don't get refreshed as expected, ending up with an awful mix of old and new lines. In the stable driver usually scrolling down was ok, but scrolling up didn't refresh the last line of the output, sometimes the last two or three lines. Sometimes, there were lines in the middle not being refreshed, but resetting the terminal seemed to fix the issue. Now it's usually worse.

This happened in the stable driver but less frecuently, and always happened in opera 9.52 when scrolling on any long website (well, I just tried to reproduce it with the beta driver and it seems much better, but scrolling is not as smooth as in firefox)

It may be related to the refresh problem that appears in firefox when loading an image: if you're loading an image and its bigger than the firefox window, it'll be resized to fit the window, but with the latest driver, every time you load a resized image it'll appear almost black (see: http://img28.picoodle.com/data/img28...gm_d33afc7.png). When you click on the image to get the full size, it shows ok, and if you click to resize it again it's still fine. This only happens if you have focused the tab of the image while the image is loading. If you wait for it to load in a background tab, when switching to the image tab the image will appear fine right away.

Scrolling in xterm was and keeps being perfect.

Also, mi Xorg.0.log seems to be constantly spammed with
Code:
tossed event which came in late
mieqEnequeue: out-of-order valuator event; dropping.
Btw, trying to upload my uncompressed log file gives me a "Your file of 180.8 KB bytes exceeds the forum's limit of 146.9 KB for this filetype. " error.
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.bz2 (29.0 KB, 77 views)
RazZziel is offline   Reply With Quote
Old 08-26-08, 09:45 AM   #2
RazZziel
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 15
Default Re: 177.68: Performance and refresh issues

Hum, after a reboot it seems to behave much nicer. Almost no refresh problems (only in the last line when scrolling up, specially in less, not in vim or emacs), and performance is perfect right now, let's see how it evolves.
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.bz2 (28.4 KB, 89 views)
RazZziel is offline   Reply With Quote
Old 08-26-08, 07:15 PM   #3
RazZziel
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 15
Default Re: 177.68: Performance and refresh issues

Performance definitely gets worse after some time up. My current uptime is 10 hours, and scrolling in a terminal is sluggish. Trying to scroll with Shift+PrevPag takes ~2 secons. Running "nvidia-settings -g" doesn't help anymore. Just switching twice between tabs in yakuake makes X consume the 80% of the CPU.
RazZziel is offline   Reply With Quote
Old 08-26-08, 07:49 PM   #4
Plagman
NVIDIA Corporation
 
Plagman's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 254
Default Re: 177.68: Performance and refresh issues

If you VT-switch away and back to the X server, is the performance satisfactory again? (i.e. CTRL-ALT-F1 then CTRL-ALT-F7)
Plagman is offline   Reply With Quote
Old 08-26-08, 08:52 PM   #5
RazZziel
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 15
Default Re: 177.68: Performance and refresh issues

Yep, much better, performance is perfect again.
RazZziel is offline   Reply With Quote
Old 08-26-08, 09:21 PM   #6
hyfans
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 75
Default Re: 177.68: Performance and refresh issues

same "black zooming image" problem here.(firefox3)
hyfans is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.