Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-28-08, 10:27 AM   #1
visik7
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Default TwinView Wrong with nvidia-settings OK with Xorg

hi I've the following problem:

with this settings:

Code:
Section "Device"
	Identifier	"nVidia Corporation G72M [GeForce Go 7400]"
	Driver		"nvidia"
	Busid		"PCI:1:0:0"
	Option		"AddARGBVisuals"	"True"
	Option		"AddARGBGLXVisuals"	"True"
	Option		"NoLogo"	"True"
	Option      "RandRRotation" "on"
    Option      "AllowDDCCI" "1"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Videocard0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce Go 7400"
    Option		   "NoLogo" 	"True"
    Option         "RandRRotation" "True"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Generic Monitor"
	Option		"DPMS"
	Horizsync	28-70
	Vertrefresh	43-60
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Sony SDM-X72"
    HorizSync       28.0 - 65.0
    VertRefresh     57.0 - 63.0
EndSection

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Device		"nVidia Corporation G72M [GeForce Go 7400]"
	Monitor		"Generic Monitor"
	Defaultdepth	24
	SubSection "Display"
		Modes		"1400x1050"
	EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
	Identifier     "Screen0"
	Device         "Videocard0"
	Monitor        "Monitor0"
	DefaultDepth    24
	Option         "TwinView" "1"
	Option         "metamodes" "DFP: 1400x1050 +0+0, CRT: 1280x1024 +1400+0"
	Option 		   "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP"
EndSection

Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
#	Screen 		0 "Default Screen"
#	Screen		1 "Screen0" RightOf "Default Screen"
	Screen		0 "Screen0" 0 0
	Inputdevice	"Generic Keyboard"
	Inputdevice	"Configured Mouse"
	# Uncomment if you have a wacom tablet
	#	InputDevice     "stylus"	"SendCoreEvents"
	#	InputDevice     "cursor"	"SendCoreEvents"
	#	InputDevice     "eraser"	"SendCoreEvents"
	Inputdevice	"Synaptics Touchpad"
EndSection
everything is fine:
when Xorg starts the secondary monitor is detected and gdm is placed on the primary monitor I log into gnome and full screen on an application fill only one monitor

but

when the external monitor isn't detected Xorg runs normally and everything is fine a part from the fact that if I connect the second monitor and run nvidia-settings and I select twin view I got one huge virtual monitor and application in full screen use both monitors

is there a way to fix this ?
visik7 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-08, 10:58 AM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: TwinView Wrong with nvidia-settings OK with Xorg

Please try 177.70 and see the forum sticky posts about how to report a problem.
AaronP is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
Need Help Installing NVIDIA Tesla M2070Q in Linux RHEL5 Ferianto85 NVIDIA Linux 0 05-18-12 08:35 PM
295.40 Drivers and Xorg 1:7.6+12 HIGH cpu usage norrland NVIDIA Linux 2 05-13-12 09:11 AM

All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.