Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-11-08, 01:15 PM   #1
cruff
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 12
Default 169.07 - Garbled text console after switch from X

Just installed openSUSE 10.3 on a Dell Precision 390 with a Quadro FX 550 running Xorg 7.2.0. The system boots fine and the text console displays correctly. Starting up X works fine. Switching back to the text console either with ctrl-alt-F1 or by exiting X results in a garbled text console display, it looks like alternate scan lines are offset. Switching back into X the display is ok. I've attached the nvidia-bug-report.log file.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (39.6 KB, 143 views)
cruff is offline   Reply With Quote
Old 01-11-08, 07:18 PM   #2
ctheo
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 74
Default Re: 169.07 - Garbled text console after switch from X

Quote:
Originally Posted by cruff
Just installed openSUSE 10.3 on a Dell Precision 390 with a Quadro FX 550 running Xorg 7.2.0. The system boots fine and the text console displays correctly. Starting up X works fine. Switching back to the text console either with ctrl-alt-F1 or by exiting X results in a garbled text console display, it looks like alternate scan lines are offset. Switching back into X the display is ok. I've attached the nvidia-bug-report.log file.
do you get colorful garbage like described in this thread:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=81256
ctheo is offline   Reply With Quote
Old 01-12-08, 05:39 PM   #3
spinctrl
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: London, UK
Posts: 5
Default Re: 169.07 - Garbled text console after switch from X

I can confirm the issue cruff is seeing.

My system boots up (kernel 2.6.23.1) to the VT1 console, the font/screen is fine. I login and change to run-level 5, which starts Xdm (kdm) and I get the beta logo. I'm runnig 169.07 too, it didn't happen with the previous module/driver.

All is well, until I "chvt 1" back to the vt1 console. The console now appears with double spacing between lines and in this extra space is a half-height copy of the row above -- basically the console has doubled vertically with ghosting. The screen corruption makes it an eyesore to read, and the cursor appear off screen.

Definitely a bug so some sort; fortunately a minor annoyance.
spinctrl is offline   Reply With Quote
Old 01-12-08, 07:20 PM   #4
Coolbreaze
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
Default Re: 169.07 - Garbled text console after switch from X

I am experiencing a very similar issue if not the same. Also noticed that closing the lid will also make this issue appear in X. Otherwise I can only notice it when closing X or switching to a VT.
Coolbreaze is offline   Reply With Quote
Old 01-14-08, 08:58 AM   #5
cruff
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 12
Default Re: 169.07 - Garbled text console after switch from X

Quote:
Originally Posted by ctheo
do you get colorful garbage like described in this thread:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=81256
Are you talking about the vertical colored stripes in the image on the second page of the thread? If so, no. The machine also does not hang.
cruff is offline   Reply With Quote
Old 01-28-08, 10:12 AM   #6
cruff
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 12
Default Re: 169.07 - Garbled text console after switch from X

This problem still exists in 169.09. Also, if the X server is not configured for TwinView mode, the screen that the X server does not touch does not have the garbled text problem when switching back to the text console.
cruff is offline   Reply With Quote
Old 02-02-08, 05:15 AM   #7
spinctrl
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: London, UK
Posts: 5
Thumbs up Re: 169.07 - Garbled text console after switch from X

I can confirm this issue has been fixed with 169.09 on my aging 256MB GeForce 6800GT PCIe 16X.
spinctrl is offline   Reply With Quote
Old 08-29-08, 02:04 PM   #8
ppuck
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default Re: 169.07 - Garbled text console after switch from X

This is a very very old problem that still has not been solved.
I have a Geforce 7600 card and only with a legacydriver will it work normal!!!
Guess what graphics card I'll buy next.
ppuck
ppuck is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Console Killers News Archived News Items 0 06-11-12 10:10 PM
First monitor is black when going to virtual console, when using twinView zeBarbu NVIDIA Linux 2 09-07-03 09:35 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.