Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

View Poll Results: Since I can only choose one, my SLI experience would best be described as:
No problems no stuttering, it's da bomb! 26 35.14%
Occasional problems and no stuttering. 8 10.81%
Too many problems but at least there’s no stuttering. 1 1.35%
No problems but some stuttering. 6 8.11%
Occasional problems and some stuttering. 13 17.57%
Too many problems and some stuttering. 3 4.05%
No problems but excessive stuttering. 5 6.76%
Occasional problems and excessive stuttering. 1 1.35%
Too many problems and excessive stuttering. 11 14.86%
Voters: 74. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-08, 09:37 AM   #49
Neospy
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 7
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

Quote:
Originally Posted by gstanford View Post
How exactly did nvidia give 7 series users the boot?
My old rig with 7900GTX SLI is working just fine with FW177.73...
I had 7900GTX SLI rig with Asus A8N-SLI deluxe.

At first, the only things that bothered me was lack of Tripple Buffering and poor Vsync performance.

Then, with some driver updates, image in SLI AFR mode become yellow-ish (probably genlock problem, like most significant bit of blue channel occasionally drop 1->0) in 2560x1600 mode.

About the same time Nvidia drivers started to use high-resolution software timer, insted to hardware, to do a flip(). This introduced visible tearing in 2560x1600 in first 10-40 image lines when VSYNC ON.
This driver update aslo improved AFR Vsync performance alot (it was always worse than single card before).

With FW92.91 (1 month before 8800GTX release?) and later drivers SLI support just disappeared, and never came back.
Last working drivers: FW91.47. (I wonder if Asus used hacked Nforce4 Ultra chips instead of nf4sli?) End of story.
Neospy is offline   Reply With Quote
Old 09-01-08, 09:58 AM   #50
jcrox
Mahna Mahna
 
jcrox's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madison, Wi
Posts: 6,134
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

current rig:

21" IBM CRT = no SLI problems
22" Mitsubishi CRT = no SLI problems
25.5" Samsung LCD = no SLI problems


Everything is currently smooth as butter here
__________________

Gaming

MSI MPower Z87 | 4770k | CNPS9900MAX-B | 8GB G.Skill 1866 | EVGA GTX760 |ThermalTake 850w | X-Fi Titanium | HAF | Asus PA248Q | Lycosa | Death Adder | Win8 Pro 64

Dev/Backup

MSI GD65 | 2500k | H50 | 8GB G.skill | GTX570 | Ubuntu 13.10

Laptop

17" Inspiron | i5 | 4GB DDR3 | 500GB HDD | Win7 Pro 64

jcrox is offline   Reply With Quote
Old 09-01-08, 10:44 AM   #51
DHP
Graph-X-Freak
 
DHP's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Holland
Posts: 347
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

No issues at all.

I' ve had 8800GT SLi, 8800GTS 512 SLi, 9800GTX SLi and GTX280 SLi.

Works like a charm. Sometimes with new games or demo's a profile has to be added in new drivers, but otherwise no problem.
__________________
Lian Li PC-A71A | ASUS P6T Deluxe | Intel Core i7 920 D0 @ 4GHz 1,25V | Thermalright Ultra 120 + Scythe S-Flex 1200
HD5870 1GB Crossfire | 3 x 2GB Corsair Dominator 1600MHz | Creative X-Fi Xtreme Music
2x Intel X25M 80GB @ RAID0 | 2 x Seagate Barracuda 7200.12 500GB RAID0 | 1 x Seagate Barracuda 1TB | 1x Western Digital Caviar GP 1TB
Cooler Master Real Power M1000 | Samsung 245B 24" Widescreen LCD
DHP is offline   Reply With Quote
Old 09-01-08, 02:28 PM   #52
Kaguya
Registered User
 
Kaguya's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 661
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

I would love to resubmit my vote, but can't I had selected 'no problems but some stuttering', but ever since the last two driver releases things are looking up. I'm very happy with my SLI setup now, more so than my last SLI rig with a pair of 7800 GT's.
__________________
Intel Core i7 960 @ 3.6Ghz
EVGA X58 3X SLI
OCZ Gold 12GB DDR3
EVGA GeForce GTX 470 x2 SLI
OCZ Vertex 2 EX & Corsair P256
LG GH22NS50 22X DVD-RW SATA
Antec TruePower Quattro 1000w SLI PSU
Acer HN274H 1920x1080 3D Ready LCD
Logitech X-530 5.1 Speakers
Antec 900 Ultimate Gamer Case
Kaguya is offline   Reply With Quote
Old 09-01-08, 10:28 PM   #53
gstanford
Registered User
 
gstanford's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 799
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

Quote:
Originally Posted by Neospy View Post
I had 7900GTX SLI rig with Asus A8N-SLI deluxe.

At first, the only things that bothered me was lack of Tripple Buffering and poor Vsync performance.

Then, with some driver updates, image in SLI AFR mode become yellow-ish (probably genlock problem, like most significant bit of blue channel occasionally drop 1->0) in 2560x1600 mode.

About the same time Nvidia drivers started to use high-resolution software timer, insted to hardware, to do a flip(). This introduced visible tearing in 2560x1600 in first 10-40 image lines when VSYNC ON.
This driver update aslo improved AFR Vsync performance alot (it was always worse than single card before).

With FW92.91 (1 month before 8800GTX release?) and later drivers SLI support just disappeared, and never came back.
Last working drivers: FW91.47. (I wonder if Asus used hacked Nforce4 Ultra chips instead of nf4sli?) End of story.
the G7x series, even in SLI really are not powerful enough to properly push a resolution like 2560x1600. I have my 7900GTX SLI rig on a 24" LCD (Benq G2400W) which has a max resolution of 1920 x 1200. If you read G71 reviews you will see performance drops off badly after this resolution (can't remember the actual reason, but there is one).

The FW 9x.xx series were just plain troublesome fullstop IMO. I had plenty of profile troubles back then, just about drove me mad. Fortunately the driver situation has improved greatly since then. I have a friend I sold an old 7900GT 512mb card to, he likes oblivion, I'm still quite shocked at how well that runs on his system with the latest few drivers compared to how it used to run for me early 2007 with SLI'd 7900GTX's.
__________________

Primary rig:
CPU: Intel i7 2600K
Cooler: Cooler MAster Hyper 212+
Motherboard Asrock z68 Extreme 4
Memory: 8gb Corsair DDR-3 1333
Video: 2x Galaxy GTX 670 reference 2gb
PhysX: Gainward GTX 460 SE 1gb
Video Capture: Compro E-700 DVB-T PCI-e
PSU: Thermaltake Toughpower 1200W
Monitor: Samsung 305T 30"
Case: Coolermaster stacker 830
Hard drives: 5x 500gb seagate SATA (non raid)
Burner: Samsung SH-S18L
OS: Vista Ultimate 64 bit and Windows 7 Ultimate 64 bit
MS Sidewinder Joystick
Logitech G25 wheel
Logitech 5.1 speaker system
gstanford is offline   Reply With Quote
Old 09-01-08, 11:24 PM   #54
Quick420
Registered User
 
Quick420's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: London,Canada
Posts: 1,445
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

I'm liking my 8800gt's in SLI,they work well with some games,and excellent with others.
__________________
:Gaming Rig:
Asus P5N-D SLi E8400 Wolfdale@3.6ghz/TTBig TyphoonCooler 51c Orthos 3hrs
Galaxy GTX560ti-GC 296.10 Forceware 950/1900/2200,1100mv,Gts250/Physx
2x2gb Ddr2 1066mhz 4-4-4-12 1T
3xWD WD5000AAKS 500gb/sata300/ 1xSeagate 320gb Ide(tuuunz)
X-fi Fatality Pro*ASUS VH242H 24"LCD*:::Windoze 7-64bit:::
Sony DvD/Ram-Drive
Logitech G25
3dmark06 17,898 Vantage 12,851



If the light is GREEN the trap is clean
Quick420 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-08, 03:05 PM   #55
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

I just don't notice these micro sudders in SLI.I am glad .I have played with SLI with certain drivers that did give me little pauses and it drove me nuts.After a driver update it went away and I did'nt notice it anymore ,That was on my 8800GTS 640mb system ,gameing with a Dell 2405 at 1920x1200.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-08, 10:30 AM   #56
Blacklash
8^9^3
 
Blacklash's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Old Vizima
Posts: 3,679
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

I'll be testing SLi soon. It will be interesting to see how it behaves on true 16 x 2 with the massive bandwidth available from the X58 platform.
__________________
Intel Core i7 920 @ 3.96GHz (1.36v)|Mushkin 998681 XP3-12800 (3x2GB)
ASUS TUF Sabertooth (X58)|ASUS GTX 580 DirectCU II (980|4604)|ASUS PA246Q
WD VelociRaptor 150GB HD (x2)|Pioneer DVR-2920Q|LG GH22LS30|Klipsch PM20 2.0
SilverStone OP1000-E|SilverStone TJ10-B|Thermalright U-120 Extreme|Win 7 HP x64
Blacklash is offline   Reply With Quote

Old 11-26-08, 02:26 PM   #57
Blacklash
8^9^3
 
Blacklash's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Old Vizima
Posts: 3,679
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

Quote:
Originally Posted by slaWter View Post
That was fast, even for you
Pwned by the Newegg preferred account
__________________
Intel Core i7 920 @ 3.96GHz (1.36v)|Mushkin 998681 XP3-12800 (3x2GB)
ASUS TUF Sabertooth (X58)|ASUS GTX 580 DirectCU II (980|4604)|ASUS PA246Q
WD VelociRaptor 150GB HD (x2)|Pioneer DVR-2920Q|LG GH22LS30|Klipsch PM20 2.0
SilverStone OP1000-E|SilverStone TJ10-B|Thermalright U-120 Extreme|Win 7 HP x64
Blacklash is offline   Reply With Quote
Old 11-27-08, 12:30 AM   #58
Blacklash
8^9^3
 
Blacklash's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Old Vizima
Posts: 3,679
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

Bah. It's up and running but the SLi bridge I have isn't the right length. Going to have to get one that's flexible.

I'm also waiting on a 1366 adapter for my Thermalright Ultra Extreme.

I ordered the bridge from Sidewinder computers. Hope it works.

http://www.sidewindercomputers.com/flslicafornv.html
__________________
Intel Core i7 920 @ 3.96GHz (1.36v)|Mushkin 998681 XP3-12800 (3x2GB)
ASUS TUF Sabertooth (X58)|ASUS GTX 580 DirectCU II (980|4604)|ASUS PA246Q
WD VelociRaptor 150GB HD (x2)|Pioneer DVR-2920Q|LG GH22LS30|Klipsch PM20 2.0
SilverStone OP1000-E|SilverStone TJ10-B|Thermalright U-120 Extreme|Win 7 HP x64
Blacklash is offline   Reply With Quote
Old 11-27-08, 03:00 AM   #59
scubes
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 173
Default Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

my 1st sli experience was really good starting out then i started gettin wee lock ups coming out of games.after abit of testing with one card which i thought was the kulprit (BFG OC EDITION )it was the card that was faulty which i was thinking anyway. playin crysis my pc would just power off sometimes with out warning .now with my expertvison 280 gtx all is fine for me now im dreading gettin a replacement bfg to go though all of this again so im thinking of ebaying the replacement card and gonna try and get another expertvision 280 gtx hopefully that will solve all of my problems. i hope.


xfx 780i (po8 bios)
intel quad core 9450 @ 3gig
expertvision 280 gtx
3 gig crucial ballistix
samsung 400 gig sata
hitachi 400 gig sata
hp cd writer
samsung dvdr
coolermasterstacker nvidia edition full of nocuta fans
scubes is offline   Reply With Quote
Old 05-13-10, 01:31 AM   #60
Aramil
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Unhappy Re: SLI issues/concerns and stuttering (GTX 200, 8, and 9 Series)

Hello all! I just got on this forum, great advice going around!

well here is my tale of woe with sli

I just purchased a 3d animation/epic gaming rig from Velocity Micro, veryveryvery new computer, just came in 2 weeks ago. Great rig, runs like a ferrari, but my sli is having major problems. I have dual Nvidia gtx 260 core 216's and 90% of the time when i run a game in full screen it stutters, strobes, and the frame sometimes tears and smears to the side. The only game i really have to run Sli with is Crysis and the intro video (ea games logo thing, nvidia, and intel super mini clips at the start) tear to **** and back, but the main menu is great. No problems till i start the game, then it starts to tear, stutter, and stobe. I've updated the drivers from Evga, nvidia, and through the Device manager. Nothing really works. But what is really strange is when i run the game in windowed mode it runs great! ??????????? Any idea's why this happens?

My rig:
MSI X58 Pro-E mother board
Dual Nvidia gtx 260 core 216's
Intel i7 960
6g ddr3 ram
22" Asus monitor 1920x1080 resolution.
Windows 7 home premium
Direct link to my build from Velocity Micro.

Any help would be greatly appreciated! Thank you all for your time.
Aramil is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
Nvidia Responds to GeForce 600 Series V-Sync Stuttering Issue News Archived News Items 0 05-18-12 09:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.