Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-02-08, 11:39 AM   #13
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

nvlddmkm is mostly caused by software issue or hardware instability that is not always directly caused by the video card.

vista requires much more stable system then XP, system that was stable in XP will not always be stable in Vista.

nvlddmkm mostly mean that one component of the sytem is not stable. good test would be to drop everything to stock speed. if your card is factory overlock also lower it to stock.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-08, 03:24 PM   #14
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

well XFX still has not answered my ticket, says can take up to 48 hours to respond, i can always call them up but i am at work and really cannot trouble shoot it from here.

so have to call them from home but i bet they will be closed by the time i get home


other then nvidia drivers i dont know what other software conflict can be causing it?

only other thing would be maybe NOD 32 software? that is really the only thing running background i guess i can turn it off and see if that makes a difference

i am not a huge expert in vista to know of any other services that might be causing a conflict

when this problem started out about a month ago it was just freezing for maybe 3 seconds and be ok and i would noticed in event viewer it got the


Display driver nvlddmkm stopped responding and recovered

but now it just totally bluescreens on nvlddmkm and reboots the system, so not sure anymore


only other thing i can think of is if the corsair 750tx power supply is going bad?



getting the artifacting in Furmark leads me to believe it is the card but i am not an expert


when i get home i will try underclocking the card and let you guys know what happens
__________________
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Intel i5-3570k @ 4.3
Thermalright True Spirit 120
G.Skill 16 GB Ram DDR3-1600
EVGA GTX 680 SC
Crucial M4 128 GB SSD
2x Samsung 1 TB Spinpoint 7200 RPM SATA HD103SJ
WD SE16 7200 RPM SATA 640 GB
SAMSUNG 22X SATA DVD Burner
CORSAIR 750TX PSU
LIAN LI Lancool PC-K7B
Asus 25 inch VE258Q
Win7x64
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 09-02-08, 03:49 PM   #15
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

btw i saw some guy have similar problems on evga forums with GTX260

he had screenshot of what happens right before he crashes

this what my screen looks like as well

http://i284.photobucket.com/albums/l...05/badshot.jpg
__________________
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Intel i5-3570k @ 4.3
Thermalright True Spirit 120
G.Skill 16 GB Ram DDR3-1600
EVGA GTX 680 SC
Crucial M4 128 GB SSD
2x Samsung 1 TB Spinpoint 7200 RPM SATA HD103SJ
WD SE16 7200 RPM SATA 640 GB
SAMSUNG 22X SATA DVD Burner
CORSAIR 750TX PSU
LIAN LI Lancool PC-K7B
Asus 25 inch VE258Q
Win7x64
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 09-02-08, 05:21 PM   #16
stjuart
Registered User
 
stjuart's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 536
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

That card is Fubard, RMA it quickly.
stjuart is offline   Reply With Quote
Old 09-02-08, 05:23 PM   #17
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

Sorry to hear your cards going GH. If it were the error only that would be one thing, going by that screen though I would rma it.
  Reply With Quote
Old 09-02-08, 07:59 PM   #18
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

Quote:
Originally Posted by Ghosthunter View Post
btw i saw some guy have similar problems on evga forums with GTX260

he had screenshot of what happens right before he crashes

this what my screen looks like as well

http://i284.photobucket.com/albums/l...05/badshot.jpg
after seeing that, RMA the card
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-08, 10:46 PM   #19
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

well this is what XFX said

Quote:
Originally Posted by That error can be caused my literally anything in your system. Please visit [url
http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/nvidia.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=22[/url] for a list of troubleshooting steps and will help you narrow down the issue to either a component or an application. Let us know. Thanks



so i decided to open up my PC take out my video card unplug the power cables and recede them

now dont get me wrong the video card was secure in the pci slot. i replugged it in.


Booted back up ran furmark for about 10 minutes, no crashes or freezes or artifacts, ran 3damrk2006 no problems, and been playing EQ2 for about 2 hours so far no crashes...


ok so i dont get it...the cables were not loose..and the card was seated properly..i mean it was screwed in?

is it just random? will the problem come back?
__________________
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Intel i5-3570k @ 4.3
Thermalright True Spirit 120
G.Skill 16 GB Ram DDR3-1600
EVGA GTX 680 SC
Crucial M4 128 GB SSD
2x Samsung 1 TB Spinpoint 7200 RPM SATA HD103SJ
WD SE16 7200 RPM SATA 640 GB
SAMSUNG 22X SATA DVD Burner
CORSAIR 750TX PSU
LIAN LI Lancool PC-K7B
Asus 25 inch VE258Q
Win7x64
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 09-02-08, 10:55 PM   #20
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

Quote:
Originally Posted by Ghosthunter View Post

ok so i dont get it...the cables were not loose..and the card was seated properly..i mean it was screwed in?

is it just random? will the problem come back?
just because it was screwed in doesn't mean it was seated properly. my cooler master stacker has a manufacture defect where the motherboard tray is a bit crooked. everytime i install a new expansion card it takes 10-30 minutes to get it in properly.

i could replace the motherboard tray and don't have that problem but i called cooler master and serial number of the case matches. but don't have the receipt so no help from them.

anyway back to your issue. XFX has lifetime warranty if your problem is gone now keep testing, if it comes back contact them again.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote

Old 09-03-08, 07:43 AM   #21
Dazz
"TOON ARMY!"
 
Join Date: Jul 2002
Location: Newcastle, United Kingdom
Posts: 5,138
Send a message via AIM to Dazz
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
just because it was screwed in doesn't mean it was seated properly. my cooler master stacker has a manufacture defect where the motherboard tray is a bit crooked. everytime i install a new expansion card it takes 10-30 minutes to get it in properly.

i could replace the motherboard tray and don't have that problem but i called cooler master and serial number of the case matches. but don't have the receipt so no help from them.

anyway back to your issue. XFX has lifetime warranty if your problem is gone now keep testing, if it comes back contact them again.
Same here with my old RC-830 was a nightmare could even spend an hour to 2 just to get it right, from there on i would never buy a case with a motherboard try, too many problems. Very happy with my RC1000 + 200mm side fan on door.
__________________
"Never interupt your enemy when he is making a mistake."

Processor: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition @ 4.25GHz
Motherboard: Gigabyte GA-990FXA-UD3
Graphics: ASUS ENGTX470
Memory: 4GB Kingston HyperX Blu PC12800 DDR3
Monitor: LG E2260V-PN Full HD WLED 22" & DELL 20" 2005FPW,
Power: Coolermaster Silent Pro Modular 850w PSU
Sound: Logitech Z5500 Digital.
Cooling: Thermalright Silver Arrow.
1st Storage: Kingston V100 SSDNow128GB SSD
2nd Storage: Samsung Spinpoint F1 750GB
Dazz is offline   Reply With Quote
Old 09-03-08, 08:24 AM   #22
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

well i left my machine running with eq2 on and monitor turned off and went to work today

be interesting to see if it still running when i get home 12 hours later

i would leave it with AOC, but that game will probably bring its servers down later on today, plus that game is buggy as hell


i guess that is the bad thing about having a mobo tray, i never realized, but to me it felt like the card went right in first time i installed, it not like i did anything much different the second time, and what i don't get system was put together 2 months ago and it only started to act up maybe a few weeks ago where it would crash once a day and really started to get bad about a week ago just very odd to me oh well if it working now that all i care about now i guess
__________________
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Intel i5-3570k @ 4.3
Thermalright True Spirit 120
G.Skill 16 GB Ram DDR3-1600
EVGA GTX 680 SC
Crucial M4 128 GB SSD
2x Samsung 1 TB Spinpoint 7200 RPM SATA HD103SJ
WD SE16 7200 RPM SATA 640 GB
SAMSUNG 22X SATA DVD Burner
CORSAIR 750TX PSU
LIAN LI Lancool PC-K7B
Asus 25 inch VE258Q
Win7x64
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 09-03-08, 08:49 AM   #23
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

Quote:
Originally Posted by Dazz View Post
Same here with my old RC-830 was a nightmare could even spend an hour to 2 just to get it right, from there on i would never buy a case with a motherboard try, too many problems. Very happy with my RC1000 + 200mm side fan on door.
that is why i hate my stacker case. should have returned it on day one. but it was gift and it would make the person feel bad, so decided to live with this nightmare

sooner or later i will replace it for nice Lian-Li
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-08, 10:04 AM   #24
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: Looks like my GTX260 needs to be RMA =(

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
that is why i hate my stacker case. should have returned it on day one. but it was gift and it would make the person feel bad, so decided to live with this nightmare

sooner or later i will replace it for nice Lian-Li

my case is a lian-li...but has a removable mobo tray lian-li, and i love my case so easy to work in, one reason why i got it

i can see if i open my case a lot..or move my desktop a lot...but once i got it all up and running it not like i moved it a lot...or i can see if my desk moves a lot or i am in an earthquake zone..LOL

I am stickler for wanting to know why!!!

i guess the only thing it just never was securely fit in the first place and maybe over time it just shift somehow even though it was screwed in beats me..or maybe the heat moved it??? i noticed when i shutdown the PC the card was so hot to touch i had to wait a while before i can even touch it to remove the card.


well will see when i get home tonight what happens
__________________
Gigabyte GA-Z77X-UD5H
Intel i5-3570k @ 4.3
Thermalright True Spirit 120
G.Skill 16 GB Ram DDR3-1600
EVGA GTX 680 SC
Crucial M4 128 GB SSD
2x Samsung 1 TB Spinpoint 7200 RPM SATA HD103SJ
WD SE16 7200 RPM SATA 640 GB
SAMSUNG 22X SATA DVD Burner
CORSAIR 750TX PSU
LIAN LI Lancool PC-K7B
Asus 25 inch VE258Q
Win7x64
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Going on my third RMA with eVGA! DoinkyBottoms NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 3 09-13-02 07:10 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.