Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-20-08, 03:55 AM   #1
insolublefibrin
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 11
Default Strange behaviour with new nVidia GTX 260

I just replaced my ATI 4870 with a GTX 260, and it appears I can't boot up with 2 screens anymore. Only one screen (the one connected via the 1st DVI connector) will switch on; when I enter Windows, I can then use my multimonitor set up as normal. Is this standard behaviour? I'm using 2 LCD monitors connected via DVI, and I never experienced this behaviour with my older nVidia card 6600GT or ATI 4870. With my 6600GT and ATI 4870, both screens would start up, and display the same image. Thanks.
insolublefibrin is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 07:22 PM   #2
rage10
Registered User
 
rage10's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the clouds!:)
Posts: 1,270
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

seems it is also a thing with the 9600gso and 7950gt 512 agp. does it matter?
rage10 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 07:33 PM   #3
RaidenWoW
ಠ_ಠ
 
RaidenWoW's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 737
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

Quote:
Originally Posted by rage10 View Post
seems it is also a thing with the 9600gso and 7950gt 512 agp. does it matter?
in your signature when it says "I proudly support our troops" the smileys look like they're pretend shooting themselves in the head.
__________________
ヽ(`Д)ノ
[/eVGA 8800GTS 640mb OC630mhz eVGA 8800GTS G92 eVGA 9800GTX G92] Gigabyte Radeon 6870 | Q6600 @ 2.92ghz Zalman 9700 45c-55c | Crucial M4 64g | eVga 790i Ultra [/Asus Striker Extreme]
RaidenWoW is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 09:03 PM   #4
3DBrad
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,261
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

From what I remember, every card in the 8-series I have used only shows on screen on boot, but I think the 7-series cards I had (7800gtx, 7900gtx, 7950gx2) displayed on both, but I cannot remember 100%.
3DBrad is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 09:12 PM   #5
rage10
Registered User
 
rage10's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the clouds!:)
Posts: 1,270
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

I can check, I still have the card lying around somewhere... give me a day of two.
rage10 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 09:20 PM   #6
insolublefibrin
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 11
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

Quote:
Originally Posted by Spoudazo View Post
From what I remember, every card in the 8-series I have used only shows on screen on boot, but I think the 7-series cards I had (7800gtx, 7900gtx, 7950gx2) displayed on both, but I cannot remember 100%.
Oh... Interesting, maybe its some power saving feature. My HD 4870 doesn't do that though.
insolublefibrin is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 09:22 PM   #7
insolublefibrin
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 11
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

Quote:
Originally Posted by rage10 View Post
seems it is also a thing with the 9600gso and 7950gt 512 agp. does it matter?
I just wanted to check to make sure its not something I need to RMA my card for. On another note, my gtx 260 makes a whining sound when Crysis loads and the EA logo and nvidia intro is shown, but its not that loud and doesn't make any sound in the 3d game itself. This is ok right?
insolublefibrin is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 09:24 PM   #8
insolublefibrin
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 11
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

Quote:
Originally Posted by rage10 View Post
I can check, I still have the card lying around somewhere... give me a day of two.
Oh... Thanks. =))))))))))))))))
insolublefibrin is offline   Reply With Quote

Old 09-22-08, 06:50 PM   #9
rage10
Registered User
 
rage10's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: In the clouds!:)
Posts: 1,270
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

Quote:
Originally Posted by insolublefibrin View Post
I just wanted to check to make sure its not something I need to RMA my card for. On another note, my gtx 260 makes a whining sound when Crysis loads and the EA logo and nvidia intro is shown, but its not that loud and doesn't make any sound in the 3d game itself. This is ok right?
this thred may help. It could be a regulator or something.
rage10 is offline   Reply With Quote
Old 09-22-08, 10:10 PM   #10
insolublefibrin
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 11
Default Re: Strange behaviour with new nVidia GTX 260

Quote:
Originally Posted by rage10 View Post
this thred may help. It could be a regulator or something.
it seems its a common problem, and it isn't that loud for me anyway. Haha.
insolublefibrin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
NVIDIA launches GeForce GTX 670, Zotac's AMP! Reviewed (PCGamer) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 10:11 AM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
NVIDIA Unleashes the GeForce GTX 670 Graphics Card ' Performance Perfected (WCCFTECH) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM
NVIDIA GeForce GTX 670 brings Kepler on a $399 budget (SlashGear) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.