Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-01-08, 10:47 AM   #1
shimon-shapiro
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Default It worked before, but not any more...

DFI 790FX MB, @GB RAM, +5400 CPU, Relaxed timing...

Kernel (G2) version 2.6.25r4 with nvidia current drivers (virtually any one) worked great.

Updated kernel (with very same .config file) to version 2.6.26r1
And now _any_ nvidia driver/X server fails to load with error opening /dev/nvidia0;

kernel report:

[ 74.466498] NVRM: failed to copy vbios to system memory.
[ 74.466718] NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:898)
[ 74.466732] NVRM: rm_init_adapter(0) failed

X server report:
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Sep 29 06:41:15 2008
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(II) Module "ramdac" already built-in
NVIDIA: could not open the device file /dev/nvidia0 (Input/output error).
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device PCI:1:0:0.
(EE) NVIDIA(0): Please see the COMMON PROBLEMS section in the README for
(EE) NVIDIA(0): additional information.
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.


Re-booting with kernel 2.6.25r4 fails to load because install script linked new kernel.
Re-installing nvidia drivers causes the same problem to occur with 2.6.25r4 (which
worked perfectly until the re-install of the nvidia driver was attempted unser 2.6.26r1.

I tried both using 'emerge' and just running the sh-archive/script - same result.

I failed to debug further as rm_init_adapter() appears to be part of the binary.
I am also loosing my eye-sight and any extended screen viewing is very difficult and
painful.

Please help...

Simon
shimon-shapiro is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot set fan speed below 55% on 295.40 drivers. Previously worked. crushcardinale NVIDIA Linux 4 06-17-12 03:36 AM
S.T.A.L.K.E.R. 2 cancelled for good. New game being worked on. dikinher Gaming Central 17 04-28-12 09:43 AM
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
RH7.3 + nForce 420-D + startx = FROZEN ctaggart NVIDIA Linux 7 10-04-02 01:48 AM
Worked fine before, now getting "no screens found" HansBoldt NVIDIA Linux 3 08-22-02 06:20 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.