Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-09-02, 07:17 PM   #1
cricket
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 353
Default service pack 1

they say the service pack 1 for winxp is due out this week...my question is:'will it have a fix for refresh rate problems and in if it does, do i need to unistall refresh force(or at least revert back to original settings) before updating"? anyone know exactly what day this week the service pack is due out?
__________________
MY RIG Built By Self:
P4-3.0GHZ/800FSB (Northwood) + ZALMAN CNP7000(ALL COPPER) HSF
INTEL 865PERLL Board
1GB (2 X 512MB) Kingston HyperX (KHX3200AKB/1GR (2-3-2-6)
XFX NVIDIA 7600GT AGP (256MB) (@ 580Mhz Core-1.5Ghz Memory Speeds)
80 GB MAXTOR DIAMOND MAX 9 (8Mb Cache)
WINXP HOME ED -w/Vista Transformation Pack 6
ANTEC SLK 3700 BQE CASE
Nec ND-1100A DVD/RW Drive
CD Drive
7 in 1 Multimedia Card reader For My SD Digital Camera Pictures
cricket is offline   Reply With Quote
Old 09-09-02, 07:22 PM   #2
volt
 
Join Date: Jul 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,556
Default

They released SP1 already. At least it was on microsoft's site.
And no it doesnt contain any refresh rate fixes.
__________________
[b]Optimization guidelines by Koji Ashida of NVIDIA:[/b][list][*]Use fx12 instructions whenever possible[*]Use lowest pixel shader version[/list][url=http://developer.nvidia.com/docs/IO/10878/ChinaJoy2004_OptimizationAndTools.pdf]source[/url]

[size=1]The politics are invading the technology. We don't really like to mess with politics because that kind of adversarial relationship has nothing to do with pure technical operations and the technical specifications of what we like to play with, the hardware![/size]
volt is offline   Reply With Quote
Old 09-09-02, 07:28 PM   #3
cricket
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 353
Default

yes ..i found it on their site...my next question is "is it worth downloading it, or is it gonna screw things up on me"? anyone that has installed sp1 have any adverse effects after installing sp1?
__________________
MY RIG Built By Self:
P4-3.0GHZ/800FSB (Northwood) + ZALMAN CNP7000(ALL COPPER) HSF
INTEL 865PERLL Board
1GB (2 X 512MB) Kingston HyperX (KHX3200AKB/1GR (2-3-2-6)
XFX NVIDIA 7600GT AGP (256MB) (@ 580Mhz Core-1.5Ghz Memory Speeds)
80 GB MAXTOR DIAMOND MAX 9 (8Mb Cache)
WINXP HOME ED -w/Vista Transformation Pack 6
ANTEC SLK 3700 BQE CASE
Nec ND-1100A DVD/RW Drive
CD Drive
7 in 1 Multimedia Card reader For My SD Digital Camera Pictures
cricket is offline   Reply With Quote
Old 09-09-02, 07:28 PM   #4
VoltFox
[] [] []
 
VoltFox's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Melbourne, Australia
Posts: 59
Send a message via ICQ to VoltFox Send a message via MSN to VoltFox
Default

It does but only in Direct3D, not in OpenGL...
I've installed the service pack and XP seems using the highest refresh rate in D3D, but for OpenGL you still have to use a refresh rate tool...

One think to note, I can't use Refresh Force after I've installed SP1... my refresh rate is totally screw up, I really recommend not to use that program after you have installed XP SP1... well, at least in my system that program really screw up my refresh rates...
VoltFox is offline   Reply With Quote
Old 09-09-02, 09:04 PM   #5
The Baron
Guest
 
Posts: n/a
Default

I'm still peachy. Ran RefreshForce before I installed SP1, and my rates are the same.

SP1 seems to be fine. I'd give it a shot if you're running an Athlon as it apparently stops a lot of crashes with Athlons and 3D stuff.
  Reply With Quote
Old 09-10-02, 11:20 PM   #6
Feanor
Registered User
 
Feanor's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 37
Default

There was one black screen prob I've occasionally had with my new system setup (got in Feb) which SP1 did not help with... Can't say if this is a winXP Pro or an nForce driver prob though... (It just happened again when I installed SP1 then went to bed, well when I was asleep and the comp was unattended.)

The only new things (most stuff ported from older system) are

- Asus A7N266-E (nForce 420D chipset) - Feb 2002
- Athlon XP 1900+ - Feb 2002 (replaced an Athlon Tbird 1 GHz)
- Corsair XMS-2400 CAS 2.0 (2x 256 MB DIMMs) - Feb 2002
- Visiontek GF3 Ti500 - Nov 2001
- XP retail (had previous beta and RC versions before) when it came out

Beats the hell out of me...when it black screens, it just freezes and won't even ctrl + alt + del or anything... This randomly happens about every 1-2 months since I've had it set up...
Feanor is offline   Reply With Quote
Old 09-16-02, 08:34 PM   #7
exar
Registered User
 
exar's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Omaha, NE
Posts: 50
Send a message via MSN to exar Send a message via Yahoo to exar
Default

Quote:
Originally posted by Feanor
There was one black screen prob I've occasionally had with my new system setup (got in Feb) which SP1 did not help with... Can't say if this is a winXP Pro or an nForce driver prob though... (It just happened again when I installed SP1 then went to bed, well when I was asleep and the comp was unattended.)

The only new things (most stuff ported from older system) are

- Asus A7N266-E (nForce 420D chipset) - Feb 2002
- Athlon XP 1900+ - Feb 2002 (replaced an Athlon Tbird 1 GHz)
- Corsair XMS-2400 CAS 2.0 (2x 256 MB DIMMs) - Feb 2002
- Visiontek GF3 Ti500 - Nov 2001
- XP retail (had previous beta and RC versions before) when it came out

Beats the hell out of me...when it black screens, it just freezes and won't even ctrl + alt + del or anything... This randomly happens about every 1-2 months since I've had it set up...
I've had the same problem, but only since installing SP1. I just uninstalled SP1, and had the same problem, so maybe it's something in the 40.41's???
exar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New DLC Available - Borderlands 2: Mechromancer Pack News Archived News Items 0 10-09-12 01:30 PM
HBO cuts the cord, brings streaming-only service to Europe News Archived News Items 0 08-30-12 05:00 PM
Track Record In China Sets Cisco's 'TOS' Scandal In A More Sinister Light News Archived News Items 0 07-08-12 11:20 PM
Now Available - Binary Domain Dan Marshall Pack & Multiplayer Map Pack News Archived News Items 0 06-02-12 03:00 AM
Railworks Holiday Pack Now Available and 66% Off! News Archived News Items 0 05-28-12 02:20 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.