Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-19-08, 08:02 AM   #109
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by Duran View Post
Even on 180.08 none of my 720 .mkvs work.
All give the same error:
Read this thread again, it has been reported many times before ...
Currently to play it you need to extract the video stream from the mkv container
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 09:10 AM   #110
Duran
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 28
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by jyavenard View Post
Read this thread again, it has been reported many times before ...
Currently to play it you need to extract the video stream from the mkv container
yes, i tried that before.. it didn't work.
However i just tried again on 180.08 and it seems to work..but it keeps skipping back to previous frames, and has a lot of 'hick ups'.

edit; about the Grey.ts: It works fine, however during the part "stop polizei" it slows down significantly. In VLC, this does not happen.
Duran is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 10:29 AM   #111
crispy_chunks
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by Stephen Warren View Post
bexbier, tx2rx,

When you got this error:

Code:
coder.o loader/dmo/buffer.o loader/dmo/dmo.o loader/dmo/dmo_guids.o libmpcodecs/vd_xanim.o stream/ai_oss.o libmpeg2/idct_mmx.o libmpeg2/motion_comp_mmx.o mp3lib/decode_i586.o mp3lib/decode_mmx.o mp3lib/dct64_sse.o mp3lib/dct64_mmx.o libswscale/libswscale.a libavformat/libavformat.a libavcodec/libavcodec.a libavutil/libavutil.a libpostproc/libpostproc.a  -Wl,-z,noexecstack    -lz -lpthread -ldl -rdynamic  -lm   
libavcodec/libavcodec.a(allcodecs.o): In function `avcodec_register_all':
allcodecs.c:(.text+0x25d): undefined reference to `h264_vdpau_decoder'
allcodecs.c:(.text+0x64d): undefined reference to `vc1_vdpau_decoder'
allcodecs.c:(.text+0x701): undefined reference to `wmv3_vdpau_decoder'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [mplayer] Fehler 1
Did you run the MPlayer patch script *before* installing the 180.06 driver?

MPlayer with VDPAU patches requires the NVIDIA driver to be installed before configure/make is run. I *suspect* that what happened is: You both attempted to build MPlayer before installing the NVIDIA driver, so the VDPAU auto-detection failed, and hence the build failed with the errors above(1). However, later you installed the NVIDIA driver, and/or added the flag to force VDPAU to be enabled, and everything worked. If this is the case, you should now be able to re-run configure without the force flag, and rebuild MPlayer, and it should all just work now.

(1) Those errors (which occur when MPlayer is patched to support VDPAU, configure attempted to autodetect VDPAU, but failed) are now fixed in our code-base, and will be included whenever a new MPlayer patch is released.
I tried to compile with the mplayer script in a P4 3ghz socket 775 system with a 8400GS card, but I get that same error.

I have installed the 180.08 driver and rebooted the machine, so all new configurations should have been applied. Running ubuntu 8.10.
Code:
cat /proc/driver/nvidia/version 
NVRM version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module  180.08  Sat Nov 15 10:41:20 PST 2008
GCC version:  gcc version 4.3.2 (Ubuntu 4.3.2-1ubuntu11)
crispy_chunks is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 10:48 AM   #112
jeisom
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: My own little world
Posts: 117
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by crispy_chunks View Post
I tried to compile with the mplayer script in a P4 3ghz socket 775 system with a 8400GS card, but I get that same error.

I have installed the 180.08 driver and rebooted the machine, so all new configurations should have been applied. Running ubuntu 8.10.
Code:
cat /proc/driver/nvidia/version 
NVRM version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module  180.08  Sat Nov 15 10:41:20 PST 2008
GCC version:  gcc version 4.3.2 (Ubuntu 4.3.2-1ubuntu11)
your x264 library is too new. You need something nearer to August.
jeisom is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 10:59 AM   #113
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by jeisom View Post
your x264 library is too new. You need something nearer to August.
The errors he quoted have nothing to do with a too old x264 library, but the vdpau libraries not being found.
A solution to this problem has been posted many times earlier
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 11:56 AM   #114
jeisom
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: My own little world
Posts: 117
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by jyavenard View Post
The errors he quoted have nothing to do with a too old x264 library, but the vdpau libraries not being found.
A solution to this problem has been posted many times earlier
Sorry, I was reading too fast. You are right.
jeisom is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 12:12 PM   #115
crispy_chunks
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by jyavenard View Post
The errors he quoted have nothing to do with a too old x264 library, but the vdpau libraries not being found.
A solution to this problem has been posted many times earlier
Sorry, I thought the solution to my problem would be found elsewhere since I had done all the right steps (except from configuring with ./configure --enable-vdpau). This still gives the same error - perhaps I found the wrong solution - I'll look further.
crispy_chunks is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 04:33 PM   #116
mitchell2345
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 43
Default Re: mplayer vdpau

Wow, i just got my 8400 in the mail and tested vdpau out! What a differance before playing a 13.5MB/s HD-PVR clip pegged 1 core on my AMD X2 5700. Now it hoving arount 3%! on my 1080p screen.

I did notice some Audio Video sync but i may need to do some config changes.

Cant wait to get this supported in MythTV! I know its in the works.

Thanks Nvidia, been waiting on this for some time and its driving hardware sales for you im sure!

Mitchell
mitchell2345 is offline   Reply With Quote

Old 11-20-08, 01:21 AM   #117
MarkG
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 29
Default Re: mplayer vdpau

Would it be possible to get the correct version of libx264 from git and compile it along with ffmpeg so errors like this don't show up, depending on what version is in the distro being used?

Quote:
libx264.c: In function 'X264_init':
libx264.c:165: error: 'x264_param_t' has no member named 'b_bframe_adaptive'
libx264.c:230: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'b_bidir_me'
libx264.c:231: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'b_bframe_rdo'
libx264.c:256: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'psz_rc_eq'
If the next version of mplayer-vdpau fetched and compiled a compatible version of libx264 it would make things easier and probably save some posts to this list.

Thanks,

Mark
MarkG is offline   Reply With Quote
Old 11-20-08, 12:03 PM   #118
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by MarkG View Post
Would it be possible to get the correct version of libx264 from git and compile it along with ffmpeg so errors like this don't show up, depending on what version is in the distro being used?
Probably not; I mean, we could fetch the code and build x264 and force Mplayer/ffmpeg to build against it, but then running MPlayer wouldn't work, because we wouldn't be able to force MPlayer to find the correct libx264 .so file at runtime. To solve this, we'd have to either write complex instructions on how to set LD_LIBRARY_PATH correctly, or somehow hack MPlayer to build with LD_RUN_PATH. Neither of these are what we really want to spend time on supporting.

However, we could disable x264 support when configuring MPlayer, via:
Code:
--disable-x264-lavc --disable-x264
I'll make sure this gets added to the build script.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 11-20-08, 01:07 PM   #119
tzp
Registered User
 
tzp's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Hungary
Posts: 92
Default Re: mplayer vdpau

The VDPAU effort is really welcome.

I had a problems on my 8500GT: when playing a movie with gmplayer-vdpau, switching to full screen via the GUI didn't work. When I pressed it, the screen went black, and only the sound remained. It didn't help to switch back to normal window again, the screen was left black.
Is it meant to work like this ? (I.e. scaling is not supported ?)

Another question:
Is vdpau meant to work with mencoder as well ? (e.g. using ffmpeg12vdpau to transcode from a DVD to divx)
tzp is offline   Reply With Quote
Old 11-20-08, 02:19 PM   #120
Civilus
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Moscow
Posts: 39
Send a message via ICQ to Civilus
Default Re: mplayer vdpau

It's rather easy to adapt vdpau patches to current version of mplayer...
__________________
OS: Gentoo Linux, ~amd64. VideoCard: GeForce GTX 470. ASUS P8P67 Deluxe, 2x4GB DDR3-1600 CL9, Core i7 2600k.
Civilus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 12:04 PM
NVIDIA VDPAU Reference Benchmarks News Archived News Items 0 06-11-12 06:30 AM
VDPAU and KDE 4.8 compositing = slow Pie-rate NVIDIA Linux 30 05-23-12 08:07 AM
VDPAU testing tool crisalide NVIDIA Linux 392 04-29-12 07:01 PM
mplayer & xmms problems! replys2me NVIDIA Linux 5 09-06-02 03:34 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.