Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-15-08, 12:26 AM   #1
CKS
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 34
Default Last minute fun with 6600GT AGP

I hope it's not too late to ask questions related to a legacy product.

I have a 6600GT AGP with VIVO feature, I've installed WDM 4.13 driver for XP, and forceware 178.24 WHQL, but I don't get any signal when I hook up my camcorder to the SVideo-in or Composite-In.

I know video-out on the camcorder works because the image shows up when I hook it up directly to the monitor.

my question is, does it require any specific forceware version for the VIVO to work? Has anyone tried VIVO with success?
CKS is offline   Reply With Quote
Old 11-15-08, 01:55 AM   #2
CKS
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 34
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

On second though, could it be the copy protection thingy that prevents comcorder image from showing up in PC?

I tested my old VCR, playback a tape, 6600GT can capture it, but not camcorder, what's up with that?
CKS is offline   Reply With Quote
Old 11-15-08, 07:51 PM   #3
k0py
YAAY TRICK!!!
 
Join Date: Apr 2008
Location: Planet Earth
Posts: 41
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

Quote:
Originally Posted by CKS View Post
I hope it's not too late to ask questions related to a legacy product.

I have a 6600GT AGP with VIVO feature, I've installed WDM 4.13 driver for XP, and forceware 178.24 WHQL, but I don't get any signal when I hook up my camcorder to the SVideo-in or Composite-In.

I know video-out on the camcorder works because the image shows up when I hook it up directly to the monitor.

my question is, does it require any specific forceware version for the VIVO to work? Has anyone tried VIVO with success?
I could be wrong but i believe that is an output not an input.
__________________
__________"The Beast With Two Heads II"__________
Mobo: Asus P5N-E SLI 650i (Come on X-mas)
CPU: Intel Core 2 Quad CPU/Q6600 @ 2.8ghz 1250fsb/Zalman 9500
Memory: 2 X 2048MB Corsair XMS2 6400@625mhz 4-5-4-15-2t 1:1/Dominator Fan
GPU: 2 X GeForce 9800 GTX In SLI @ 715mhz c.c./1782mhz s.c./2.25ghz m.c.(1xBFGoc2 1xEVGA)
PPU: Geforce Physx Enabled
Hard Drive: 2 X 300GB Seagate Barracuda R.I.P. /120GB Maxtor P.A.T.A(crap)
Monitor: 28" Hanns G HG281 1920 x 1200/50" Phillips 720p
Sound Card: Creative X-fi Xtreme Gamer
Speakers/Headphones: Creative Inspire 5.1 Surround Sound
Operating System: Windows Vista™ Home Premium Service Pack 1
3Dmark03: 61,921
3Dmark06: 15,213
Vantage: 13,105
k0py is offline   Reply With Quote
Old 11-16-08, 07:46 AM   #4
CKS
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 34
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

I am pretty sure it's VIVO, all the cables are labeled, they are component out, composite out, svideo out, composite in, and svideo in.

WDM driver installed properly and found the corresponding hardware, I can see the hardware in device manager.
CKS is offline   Reply With Quote
Old 11-18-08, 10:37 AM   #5
SLippe
R.I.P. Babe Thread
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,387
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

Does you card just have an S-Video hookup? If so, I believe that is OUT only. I don't there are too many nVidia cards that have a "tuner" to decode incoming video, such as a TV Tuner add-in card.
SLippe is offline   Reply With Quote
Old 11-18-08, 04:29 PM   #6
CKS
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 34
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

I thought I mentioned svideo out, composite out, "svideo in", and "composite in"?
CKS is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 02:47 AM   #7
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

If it's a VIVO version it should have some type of input. VIVO stands for Video In, Video Out.

Your card has the big thing hanging off of it like in this pic for this review, right?



http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1714

As far as I know you should simply be able to hook your camcorder up to it. The only thing I don't know is how to display what is being brought into the pc. You could try testing an output from the VCR and see if that displays, but I would think if the camcorder displays on your monitor already it should work fine on the pc.
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-08, 05:01 AM   #8
CKS
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 34
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

that is my card exactly, from MSI.

I thought it's as simple as hook it up to svideo-in, but I guess not.

I played a tape on VCR(composite), Movie Maker can capture the signal, but when I hook up my camcorder(composite or svideo), nothing shows up, this is weird.
CKS is offline   Reply With Quote

Old 11-20-08, 10:38 PM   #9
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

Quote:
Originally Posted by CKS View Post
that is my card exactly, from MSI.

I thought it's as simple as hook it up to svideo-in, but I guess not.

I played a tape on VCR(composite), Movie Maker can capture the signal, but when I hook up my camcorder(composite or svideo), nothing shows up, this is weird.
you have all the correct drivers installed, right?
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 07:41 AM   #10
CKS
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 34
Default Re: Last minute fun with 6600GT AGP

indeed, otherwise I wouldn't be able to capture from my VCR.
CKS is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gentoo and agp trouble john36 NVIDIA Linux 2 09-12-02 11:36 PM
agp 440bx/zx tntultar32 t00bad NVIDIA Linux 1 09-11-02 03:46 PM
How much heat can a GeForce4 Ti 4600 handle? Velkator NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 4 09-03-02 05:41 PM
X freezes when agp 4x is enabled jinksed NVIDIA Linux 1 08-07-02 05:56 PM
Will AGP 8X increase performance over AGP 4X? sancheuz NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 07-29-02 09:37 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.