Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-28-08, 07:45 PM   #193
heldal
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 14
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by Stephen Warren View Post
The errors you posted all appear to be regular MPlayer/ffmpeg messages; nothing to do with VDPAU. Does the stream play OK using the ffmpeg SW decoder?
All DVB-S2 H.264 channels I've got access to play ok with the lavf demuxer and ffmpeg codexes, either with mplayer or ffplay. Although not perfect as the CPU on my test-system is too weak to handle HD with no hardware assist.

Also note that it is the identification of H.264 by the demuxer that fails in my case, not vdpau output. Mplayer's default demultiplexer as used in the examples in the patch-readme identifies DVB-S2/H.264 streams as MPEG1/2.
heldal is offline   Reply With Quote
Old 11-28-08, 09:16 PM   #194
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

using ffh264 vs ffh264vdpau codec:

Code:
myth@pcliving:~$ MPlayer dev-SVN-r28045-4.3.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU         E8500  @ 3.16GHz (Family: 6, Model: 23, Stepping: 10)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick

Playing /data/videos/Hitman - HD 1080p/reveille-hitman-x264.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_DTS), -aid 0, -alang und
[mkv] Track ID 3: subtitles (S_TEXT/UTF8), -sid 0, -slang und
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  1280x544  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
==========================================================================
Forced video codec: ffh264
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [libdca] DTS decoding with libdca
Stream with high frequencies VQ coding
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 1536.0 kbit/100.00% (ratio: 192000->192000)
Selected audio codec: [dts] afm: libdca (DTS-libdca)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1280 x 544 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 2.35:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1280x544 => 1280x544 Planar YV12  [fs]
A:  12.1 V:  12.1 A-V: -0.001 ct: -0.002   0/  0 22%  4%  3.2% 6 0
Code:
myth@pcliving:~$ mplayer -fs -vo vdpau -vc ffh264vdpau /data/videos/Hitman\ -\ HD\ 1080p/reveille-hitman-x264.mkv 
MPlayer dev-SVN-r28045-4.3.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU         E8500  @ 3.16GHz (Family: 6, Model: 23, Stepping: 10)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick

Playing /data/videos/Hitman - HD 1080p/reveille-hitman-x264.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_DTS), -aid 0, -alang und
[mkv] Track ID 3: subtitles (S_TEXT/UTF8), -sid 0, -slang und
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  1280x544  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
==========================================================================
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [libdca] DTS decoding with libdca
Stream with high frequencies VQ coding
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 1536.0 kbit/100.00% (ratio: 192000->192000)
Selected audio codec: [dts] afm: libdca (DTS-libdca)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
VDec: vo config request - 1280 x 544 (preferred colorspace: H.264 HIGH VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 HIGH VDPAU acceleration as output csp (no 2)
Movie-Aspect is 2.35:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1280x544 => 1280x544 H.264 HIGH VDPAU acceleration  [fs]
Error 25 at libvo/vo_vdpau.c:849: -0.001   0/  0 ??% ??% ??,?% 5 0
So it plays fine with standard codec, not with vdpau ones
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 11-29-08, 05:32 AM   #195
lintweaker
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 44
Question Re: mplayer vdpau

Unfortunately the newer mplayer patches do not improve playing x264 based mkv files. After trying to play them the reset cmd is still needed to get terminal proper again. H264 based files still play nicely.

Ugh, just noticed this in dmesg:
NVRM: Xid (0003:00): 29, CCMDs 00000005 000074b0 00000610 00000000 00000000
NVRM: Xid (0003:00): 6, PE0001
NVRM: Xid (0003:00): 29, CCMDs 00000005 000074b0 00000610 00000000 00000000
NVRM: Xid (0003:00): 29, CCMDs 00000005 000074b0 00000610 00000000 00000000
NVRM: Xid (0003:00): 29, CCMDs 00000005 000074b0 00000610 00000000 00000000

And my desktop is completely messed up, really weird. I've attached the screen output.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	garbled.jpg
Views:	227
Size:	107.1 KB
ID:	34238  

Last edited by lintweaker; 11-29-08 at 05:39 AM. Reason: Added dmesg info
lintweaker is offline   Reply With Quote
Old 11-29-08, 07:33 AM   #196
heldal
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 14
Default Re: mplayer vdpau

I've put a few HD samples on filebin as I'm trying to get these recognised by various software. They're all 20MB files, and currently require "-demuxer lavf" to play through mplayer:

Discovery HD: http://filebin.ca/cvayy/disHD.h264
Eurosport HD: http://filebin.ca/acjsju/euroHD.h264
HistoryChannelHD: http://filebin.ca/fzmwxj/histHD.h264
TVNorge HD: http://filebin.ca/occzax/x.h264
heldal is offline   Reply With Quote
Old 11-29-08, 08:27 AM   #197
Gregoire.Favre
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 126
Default Re: mplayer vdpau

Just a test here :
Code:
/usr/src/CVS/mplayer-vdpau-3139462/mplayer-vdpau/mplayer -fs -vo vdpau -vc ffh264 test.mkv 
MPlayer dev-SVN-r27960-4.3.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU          6600  @ 2.40GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 6)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Playing test.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC) "Video", -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_DTS) "French DTS", -aid 0, -alang fre
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  1280x720  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
==========================================================================
Forced video codec: ffh264
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [libdca] DTS decoding with libdca
Stream with high frequencies VQ coding
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 1536.0 kbit/100.00% (ratio: 192000->192000)
Selected audio codec: [dts] afm: libdca (DTS-libdca)
==========================================================================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1280x720 => 1280x720 Planar YV12  [fs]
VDPAU capture: Enabled
vdp_imp_device_create_x11()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_presentation_queue_target_create_x11()
vdp_presentation_queue_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_mixer_create()
vdp_output_surface_create()
vdp_output_surface_create()
vdp_video_surface_put_bits_y_cb_cr()
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_video_surface_put_bits_y_cb_cr().000   0/  0 ??% ??% ??,?% 0 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_video_surface_put_bits_y_cb_cr().000   0/  0 ??% ??% ??,?% 1 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
...
But with :
Code:
/usr/src/CVS/mplayer-vdpau-3139462/mplayer-vdpau/mplayer -fs -vo vdpau -vc ffh264vdpau test.mkv 
MPlayer dev-SVN-r27960-4.3.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU          6600  @ 2.40GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 6)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Playing test.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC) "Video", -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_DTS) "French DTS", -aid 0, -alang fre
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  1280x720  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
==========================================================================
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [libdca] DTS decoding with libdca
Stream with high frequencies VQ coding
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 1536.0 kbit/100.00% (ratio: 192000->192000)
Selected audio codec: [dts] afm: libdca (DTS-libdca)
==========================================================================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: H.264 HIGH VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 HIGH VDPAU acceleration as output csp (no 2)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1280x720 => 1280x720 H.264 HIGH VDPAU acceleration  [fs]
VDPAU capture: Enabled
vdp_imp_device_create_x11()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_presentation_queue_target_create_x11()
vdp_presentation_queue_create()
vdp_decoder_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_mixer_create()
vdp_output_surface_create()
vdp_output_surface_create()
vdp_decoder_render()
vdp_decoder_render()
vdp_decoder_render()
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.340 ct:  0.000   0/  0 ??% ??% ??,?% 3 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.299 ct: -0.000   0/  0 ??% ??% ??,?% 4 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.271 ct: -0.000   0/  0 ??% ??% ??,?% 5 0 
Error 25 at libvo/vo_vdpau.c:849
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.bz2 (38.8 KB, 113 views)
Gregoire.Favre is offline   Reply With Quote
Old 11-29-08, 01:48 PM   #198
Civilus
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Moscow
Posts: 39
Send a message via ICQ to Civilus
Default Re: mplayer vdpau

Yet Another log for mplayer failed to play mkv file.
http://dpaste.com/94658/

p.s. same for mp4.
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.bz2 (31.6 KB, 120 views)
__________________
OS: Gentoo Linux, ~amd64. VideoCard: GeForce GTX 470. ASUS P8P67 Deluxe, 2x4GB DDR3-1600 CL9, Core i7 2600k.
Civilus is offline   Reply With Quote
Old 11-29-08, 07:42 PM   #199
damwid
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 10
Default Re: mplayer vdpau

I had a problem even to play the sample file, here is my log:

Code:
$ VDPAU_TRACE=1 mplayer -vc ffh264vdpau -vo vdpau nature_704x576_25Hz_1500kbits.h264
MPlayer dev-SVN-r28045-4.3.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E4500  @ 2.20GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 13)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick
mplayer: could not open config files /home/yangxp/.lircrc and /etc/lirc//lircrc
mplayer: No such file or directory
Failed to read LIRC config file ~/.lircrc.

Playing nature_704x576_25Hz_1500kbits.h264.
libavformat file format detected.
[lavf] Video stream found, -vid 0
VIDEO:  [H264]  704x576  0bpp  25.000 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
Opening video filter: [expand aspect=16/9]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 0, aspect: 1.777778, round: 1
==========================================================================
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
Audio: no sound
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
VDec: vo config request - 704 x 576 (preferred colorspace: H.264 MAIN VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 MAIN VDPAU acceleration as output csp (no 1)
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
VO: [vdpau] 1024x576 => 1024x576 H.264 MAIN VDPAU acceleration
VDPAU capture: Enabled
vdp_imp_device_create_x11()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_presentation_queue_target_create_x11()
vdp_presentation_queue_create()
vdp_decoder_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_mixer_create()
vdp_output_surface_create()
vdp_output_surface_create()
mplayer: libmpcodecs/vd_ffmpeg.c:1245: vdpau_get_buffer: Assertion `render != ((void *)0)' failed.
My card is 8600GT:

Code:
$ cat /proc/driver/nvidia/cards/0 
Model:           GeForce 8600 GT
IRQ:             16
Video BIOS:      60.84.5e.00.00
Card Type:       PCI-E
DMA Size:        40 bits
DMA Mask:        0xffffffffff
Bus Location:    01.00.0
any idea?
damwid is offline   Reply With Quote
Old 11-29-08, 08:16 PM   #200
iamlindoro
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 18
Default Re: mplayer vdpau

A quick note of assistance that those of us running MythTV's VDPAU implementation have noticed-- 256 MB appears not to be enough to run VDPAU at this time. If you have a 256 MB card, it may not be enough. If you have integrated graphics (as I do) try going into your BIOS and increasing the shared memory to 512 MB. This made the difference between VDPAU failing every time and VDPAU working perfectly for me.
iamlindoro is offline   Reply With Quote

Old 11-30-08, 01:34 PM   #201
sensimilla
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 17
Default Re: mplayer vdpau

One more bug report of an mkv which will not play in mplayer.
It works fine with -vo vdpau -vc ffh264.

You can download a sample from the original mkv file here:
sample.mkv (32MB)

Code:
$ ./mplayer -vo vdpau -vc ffh264vdpau sample.mkv 
MPlayer dev-SVN-r27960-4.3.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ (Family: 15, Model: 43, Stepping: 1)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE SSE2

Playing sample.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_AC3), -aid 0, -alang und
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  1280x544  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
==========================================================================
Forced video codec: ffh264vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffh264vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264 (VDPAU))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
Using SSE optimized IMDCT transform
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 640.0 kbit/41.67% (ratio: 80000->192000)
Selected audio codec: [a52] afm: liba52 (AC3-liba52)
==========================================================================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
VDec: vo config request - 1280 x 544 (preferred colorspace: H.264 HIGH VDPAU acceleration)
VDec: using H.264 HIGH VDPAU acceleration as output csp (no 2)
Movie-Aspect is 2.35:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1280x544 => 1280x544 H.264 HIGH VDPAU acceleration 
VDPAU capture: Enabled
vdp_imp_device_create_x11()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_presentation_queue_target_create_x11()
vdp_presentation_queue_create()
vdp_decoder_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_surface_create()
vdp_video_mixer_create()
vdp_output_surface_create()
vdp_output_surface_create()
vdp_decoder_render()
vdp_decoder_render()
vdp_decoder_render()
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.349 ct:  0.000   0/  0 ??% ??% ??,?% 2 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.310 ct:  0.001   0/  0 ??% ??% ??,?% 3 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.282 ct:  0.002   0/  0 ??% ??% ??,?% 4 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.251 ct:  0.002   0/  0 ??% ??% ??,?% 5 0 
vdp_presentation_queue_block_until_surface_idle()
vdp_video_mixer_render()
vdp_presentation_queue_display()
vdp_decoder_render()V:  0.212 ct:  0.003   0/  0 ??% ??% ??,?% 5 0 
Error 25 at libvo/vo_vdpau.c:849
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.log.zip (37.8 KB, 117 views)
sensimilla is offline   Reply With Quote
Old 11-30-08, 04:55 PM   #202
marchetto
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 205
Default Re: mplayer vdpau

Hi resolution video from the microsoft wmv page http://www.microsoft.com/windows/win...tshowcase.aspx
Code:
./mplayer -vo vdpau -vc ffwmv3vdpau /home/marco/download/Coral_Reef_Adventure_1080.wmv
MPlayer dev-SVN-r27960-4.3 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E8400  @ 3.00GHz (Family: 6, Model: 23, Stepping: 10)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing /home/marco/download/Coral_Reef_Adventure_1080.wmv.
ASF file format detected.
[asfheader] Audio stream found, -aid 1
[asfheader] Video stream found, -vid 2
VIDEO:  [WMV3]  1440x1080  24bpp  1000.000 fps  8000.0 kbps (976.6 kbyte/s)
Clip info:
 name:
 author:
 copyright:
 comments:
==========================================================================
Forced video codec: ffwmv3vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffwmv3vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg WMV3/WMV9 (VDPAU))
==========================================================================
==========================================================================
Requested audio codec family [wma9dmo] (afm=dmo) not available.
Enable it at compilation.
Requested audio codec family [wmadmo] (afm=dmo) not available.
Enable it at compilation.
Cannot find codec for audio format 0x162.
Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
Audio: no sound
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
VDec: vo config request - 1440 x 1080 (preferred colorspace: VC1 MAIN VDPAU acceleration)
VDec: using VC1 MAIN VDPAU acceleration as output csp (no 1)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1440x1080 => 1920x1080 VC1 MAIN VDPAU acceleration
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
[ASPECT] Warning: No suitable new res found!
Error 14 at libvo/vo_vdpau.c:658
After this error, konsole session is not available, and I must open a new konsole session.
marchetto is offline   Reply With Quote
Old 12-01-08, 02:55 PM   #203
etlamo
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Lightbulb Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by marchetto View Post
After this error, konsole session is not available, and I must open a new konsole session.
"tset" command should reset a broken terminal (and will not be echoed).
etlamo is offline   Reply With Quote
Old 12-01-08, 03:45 PM   #204
sl1pkn07
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spanishtan
Posts: 103
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by etlamo View Post
"tset" command should reset a broken terminal (and will not be echoed).
thanks!!
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
NVIDIA VDPAU Reference Benchmarks News Archived News Items 0 06-11-12 05:30 AM
VDPAU and KDE 4.8 compositing = slow Pie-rate NVIDIA Linux 30 05-23-12 07:07 AM
VDPAU testing tool crisalide NVIDIA Linux 392 04-29-12 06:01 PM
mplayer & xmms problems! replys2me NVIDIA Linux 5 09-06-02 02:34 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.