Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-22-08, 07:03 AM   #1
g8keepR
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
Angry s-video to hdtv problem (it was working previously)

Hey everyone,

I've had this setup working for over a year and now I'm having problems ...

I have an s-video cable going from my laptop (a Compaq Presario R3000 w/ a GeForce4 440 Go video card) to my HDTV (a 720p Samsung DLP). Previously, I had this working using the nvidia-settings tool. It would detect my TV and I'd select "800x600" for the resolution and positioned it "Right-of" ... and everything worked fine.

Now when I do this, the display my TV is all messed up (color's off, big blocks of pixels, etc..). I've gone through all of the resolutions and positions (Right-of , Clone, Left-of etc..) that were presented me in the nvidia gui, but all give the same results.

My TV is detected still, as TV-0. I've double-checked the cable, even tried another s-video cable.

I've attached the xorg log file ... everything seems fine. I would also attach a xorg.conf file, however it doesn't look like this utility saves it's changed to the xorg.conf (rather somewhere else?).

I'm ready to go out and get a vga cable, as I realize I'm limited by resolution w/ an s-video cable, but I was just using this setup for karaoke, which doesn't require anything special. I'm just puzzled why this just stopped working.

Other system info:
Fedora 8
Using the latest kmod-nvidia-96xx release (which translates to 96.43.07).
Kernel 2.6.26.6-49.fc8

Any ideas?

Thanks
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (24.1 KB, 82 views)

Last edited by g8keepR; 12-22-08 at 07:05 AM. Reason: title
g8keepR is offline   Reply With Quote
Old 12-22-08, 05:37 PM   #2
g8keepR
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4
Default Re: s-video to hdtv problem (it was working previously)

Welp, I got myself a 6ft male-male svga cable and everything is working great. 720p picture and no glitchy/unreadable video.
g8keepR is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IOGEAR 3D Complete+ 4-Port HDMI Switcher with 2D/3D Video Processor News Archived News Items 0 06-28-12 05:40 PM
Blu-ray 3D Movie Playback With PC on a 3D HDTV Using HDMI 1.4 News Archived News Items 0 05-16-12 03:30 AM
Post working out problem with 40.xx trying to work problem out, ONLY system specs b5fan NVIDIA Windows Graphics Drivers 11 10-19-02 09:17 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.