Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-31-08, 08:09 AM   #1
papajon
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Default Nvidia 9300GS - can't install drivers that work

I have a new HP desktop with AMD64 Phenom. It uses the Nvidia 8200 single chipset and it came with a 9300GS card installed and vista. I installed Ubuntu 8.10 x64 and it works fine but for 2 problems:
1. I can't seem to get an Nvidia driver loaded that will work. I have tried 173.x, 177.x, 180.x. It just boots to a command line and I have to copy my kernel backup to get back to x.I had a problem with the aperature at boot and got an error "Your bios doesn't leave a aperature memory hole" I fixed that by adding "iommu=memaper=2,noaperature,noagp" to my kernel line in menu.lst. I fear that may have some connection to my video issues. Anybody familiar with a fix for this setup??
2. it doesn't recognise the sound chip after a while. I suspect that may be relted to the aperature fix also.

Any thoughts are very welcome. If anyone needs additional info please ask.

Thanks.
papajon is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 09:31 PM
Red Hat null(limbo beta 3), guide to install Nvidia Drivers utiel NVIDIA Linux 21 09-30-02 05:32 PM
NVIDIA drivers won't install... Dnzauker NVIDIA Linux 6 09-12-02 06:47 AM
Nvidia Stereo Drivers Soudontsay NVIDIA Windows Graphics Drivers 2 08-26-02 10:48 AM
NVIDIA 2960 Drivers & RH 7.3 W/2.4.18-5 XASCompuGuy NVIDIA Linux 6 08-02-02 11:53 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.