Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-16-02, 07:26 PM   #13
|JuiceZ|
Registered User
 
|JuiceZ|'s Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Louisville
Posts: 3,286
Send a message via Skype™ to |JuiceZ|
Default

Quote:
Originally posted by Matthyahuw
ah, so THAT's what my issues was!!!

I was kicking myself trying to find out what was up...just froze every so often for a sec at a time...piss me off!
Same here, I was seeing texture anomalities and annoying pauses during gameplay too. off to install the 30.82's.....
__________________
primary MBP Core i5 2010 | HR | OCZ 120GB SSD
gaming Core i5-2500K @ 4.1GHz w/ CM Hyper212+ | MSI N560GTX-Ti TF II/OC | MSI P67A-GD55 | Silverstone FT02 | X360 250GB + Kinect
htpc IONITX-A-U | 2GB | M350 | XBMC Linux | SABnzbd, sickbeard, couchpotato | NAS Synology DS411J | 4TB
hometheater KURO PDP-5020 | Marantz SR6005 | Definitive BP7001s, CLR3000, BPVXPs
|JuiceZ| is offline   Reply With Quote
Old 09-16-02, 07:35 PM   #14
thcdru2k
Registered User
 
thcdru2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,142
Send a message via ICQ to thcdru2k Send a message via AIM to thcdru2k
Default

the first time i loaded ut2k3 i had ALOT of textures anomalities, but i changed some settings either in ut2k3 or the 40.41 dets , and they work perfectly fine. i don't know what setting that was, all i know is that the 40.41 dets work perfectly smooth for me. i run ut wit in 800x600x32 wit max settins and no aa or af.
__________________
Athlon XP 1.58GHz | MSI KT3 Ultra2 | 256MB DDR PC-3000 | GeForce 4 ti4200 64mb @ 310/533 | IBM 120GXP 40.0GB | Det. 41.09 | DX 9 RC2 | Win XP SP1

11118 3DMarks
thcdru2k is offline   Reply With Quote
Old 09-16-02, 10:22 PM   #15
|JuiceZ|
Registered User
 
|JuiceZ|'s Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Louisville
Posts: 3,286
Send a message via Skype™ to |JuiceZ|
Default

welp I'm running it now w/ the 30.82's and its running great no textures tearing or anything.
__________________
primary MBP Core i5 2010 | HR | OCZ 120GB SSD
gaming Core i5-2500K @ 4.1GHz w/ CM Hyper212+ | MSI N560GTX-Ti TF II/OC | MSI P67A-GD55 | Silverstone FT02 | X360 250GB + Kinect
htpc IONITX-A-U | 2GB | M350 | XBMC Linux | SABnzbd, sickbeard, couchpotato | NAS Synology DS411J | 4TB
hometheater KURO PDP-5020 | Marantz SR6005 | Definitive BP7001s, CLR3000, BPVXPs
|JuiceZ| is offline   Reply With Quote
Old 09-16-02, 11:45 PM   #16
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default

Gib said he just went to OGL with the 40s, and it's fine...
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 09-17-02, 12:01 AM   #17
thcdru2k
Registered User
 
thcdru2k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Milpitas, CA
Posts: 1,142
Send a message via ICQ to thcdru2k Send a message via AIM to thcdru2k
Default

woh OGL? isn't d3d faster and better?
__________________
Athlon XP 1.58GHz | MSI KT3 Ultra2 | 256MB DDR PC-3000 | GeForce 4 ti4200 64mb @ 310/533 | IBM 120GXP 40.0GB | Det. 41.09 | DX 9 RC2 | Win XP SP1

11118 3DMarks
thcdru2k is offline   Reply With Quote
Old 09-17-02, 08:31 AM   #18
Kruno
TypeDef's assistant
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia
Posts: 1,641
Send a message via ICQ to Kruno Send a message via AIM to Kruno
Default

Can he post some scores with the 40.xx in D3d and Ogl?

Quote:
Originally posted by Matthyahuw
Gib said he just went to OGL with the 40s, and it's fine...
__________________
"Never before has any voice dared to utter the words of that tongue in Imladris, Mr. Anderson" - Elrond LOTR
Kruno is offline   Reply With Quote
Old 09-19-02, 02:36 AM   #19
Chalnoth
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,293
Default

Quote:
Originally posted by thcdru2k
woh OGL? isn't d3d faster and better?
Well, OpenGL doesn't have the initial pause when loading a level (that isn't much), and it does feel a little smoother on my machine.

That is, I can run at 800x600x32 with all details maxed and 2x FSAA and 8-degree aniso decently in OpenGL, but not so in Direct3D (this is with a GeForce4 Ti 4200).

On a personal note with the 40.41 drivers, I don't think I'm going to touch them again. They were primarily released for NV30 emulation support for developers, and really don't have much business in pretty much any gamer's machine...just too buggy. Fortunately, they do lend hope for the next version of the detonators...the vastly improved control panels will be great once they're fixed.
Chalnoth is offline   Reply With Quote
Old 09-19-02, 05:42 AM   #20
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default

Quote:
Originally posted by Chalnoth


On a personal note with the 40.41 drivers, I don't think I'm going to touch them again. ...the vastly improved control panels will be great once they're fixed.
fear not, I hear by October Nvidia should have a second release of the Det4 driver series with lots of bug fixes I'm looking forward to those.

But to be honest, I really havent had any issues with 40.41 and UT2k3 Demo or build927. (me shrugs) I am running Opengl though, MS d3d is da devil. Oh glide how I miss you so
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote

Old 09-19-02, 06:28 AM   #21
Greg
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Australia
Posts: 1,177
Default

I tried installing the 40.41 and 30.82 drivers last night and repeated the process 3 times. I conclude:

The 40.41 drivers are slightly faster in UT2003 benchmarks (and for me, 5% faster in 3DMark2001se). However, the 30.82 drivers actually appear 'smoother' in UT2003 (and Operation Flashpoint, the only other game I tested.)

When I say 'smooth', I mean if I spin the camera with the mouse, even though the frame rate was between 40 and 110fps, the 'feel' and 'look' was definately smoother with the older drivers. That is why I installed and reinstalled them a few times to compare, and ended up keeping the 30.82s to play the game.

Both sets of drivers exhibited occasional pauses or slow downs for no particularly good reason (Eg. nothing special happening on screen, or complex area visible.)
Greg is offline   Reply With Quote
Old 09-19-02, 10:16 AM   #22
Gator
Unreal Tournament Gamer
 
Gator's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New York
Posts: 2,279
Default

Quote:
Originally posted by Greg
I tried installing the 40.41 and 30.82 drivers last night and repeated the process 3 times. I conclude:

The 40.41 drivers are slightly faster in UT2003 benchmarks (and for me, 5% faster in 3DMark2001se). However, the 30.82 drivers actually appear 'smoother' in UT2003 (and Operation Flashpoint, the only other game I tested.)

When I say 'smooth', I mean if I spin the camera with the mouse, even though the frame rate was between 40 and 110fps, the 'feel' and 'look' was definately smoother with the older drivers. That is why I installed and reinstalled them a few times to compare, and ended up keeping the 30.82s to play the game.

Both sets of drivers exhibited occasional pauses or slow downs for no particularly good reason (Eg. nothing special happening on screen, or complex area visible.)
hmmmm... interesting, maybe i'll try the 30.82 afterall. I don't give a damn about benchmarks if the game actually APPEARS smoother with a less fps. It's kind of like Voodoo2 Glide with UT1. Sure it would never go above 60fps even with the fastest CPU installed, but the game play was smoother than GF4TI4600 overclocked with opengl! Yes it was that good. (me misses Glide)
__________________
Athlon64 3200 Clawhammer / Asus K8N-E Deluxe / 1GB Crucial DDR400 / Geforce 6600GT 128MB AGP / Windows XP Pro
Gator is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound in UT and UT2003 jsampson69 NVIDIA Linux 6 08-27-03 09:28 AM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM
Drivable vehicle in UT2003 Brewskie Gaming Central 8 10-10-02 12:37 PM
Linux performance of ut2003 Please Read... Linewbie NVIDIA Linux 17 09-23-02 09:02 AM
UT2003 Demo Benchmark info Gargr Gaming Central 28 09-21-02 07:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.