Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-15-09, 06:48 PM   #13
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

When it came out it was very hard to run with higher settings... a lot of people refuse to play games on lower settings... so they complained. The game was built for future computers to max, but people can't stand that... they want the newest card to max the game, end of story, even if that just means taking stuff out so medium is suddenly high.

Now-a-days any recent video card will max the thing.
__________________
I gots one of them high powered gaming computers with an EVGA GTX 480 video thingy and a Q9550 processing device and also one of them Windows 7 64 operating programs with 4GB of some Corsair 1033 DDR2 ram.

Steam, Xbox Live and PSN: StingingVelvet
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 01-16-09, 12:32 AM   #14
Retrolock
 
Retrolock's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,298
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

Last time I played the original Crysis I had an 8800gt. It ran great mind you, and I had fun with the configs. Might have to reinstall it again to stress my gtx 260
__________________
i7-2600k, Xspc rs240, Asus Maximus IV Gene-z, 8gb G.Skill DDR3 1866 RIPJAWSX CL7, PoV GTX 670, Corsair HX1000W, 128GB Vertex 4, WD 1tb Caviar Black, 500 & 320gb Seagate
Retrolock is offline   Reply With Quote
Old 01-16-09, 12:10 PM   #15
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

Quote:
Originally Posted by NarcissistZero View Post
When it came out it was very hard to run with higher settings... a lot of people refuse to play games on lower settings... so they complained. The game was built for future computers to max, but people can't stand that... they want the newest card to max the game, end of story, even if that just means taking stuff out so medium is suddenly high.

Now-a-days any recent video card will max the thing.
QFT.
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-09, 12:18 PM   #16
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

Quote:
Originally Posted by a12ctic View Post
It was impossible to run when it came out, but this is two generations of video cards later.
no it wasn't, it ran fine on 8800GTX as long as you used some common sense and not tried to run the game on max settings
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-09, 03:51 PM   #17
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

What, actually use detail sliders? Sure you jest ViN/nekro. ::

I can see why devs now restrict detail settings. People always turn them up to max then whine when it doesn't run properly.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 01-17-09, 01:31 AM   #18
Redeemed
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 17,982
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

It's some time later, but Crysis runs beautifully on my Phenom rig.

1680x1050, all in-game options on "high", 4xAA, 16xAF, GCAA, MSTA, vsync, tb- all via driver control panel.

Runs fine. Everyonce in a while when entering a new large area it'll stutter for a second or two while stuff is loaded but that's about it. Does not hitch up or stutter during intense firefights or what not. It never used to perform so awesome untill these latest drivers. Not sure what they did, but I like it.
Redeemed is offline   Reply With Quote
Old 01-19-09, 11:11 AM   #19
I♥GFX
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 25
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

Quote:
Originally Posted by albokid2468 View Post
oh yea, my monitor run at 1280x1024
O gawd no wonder lol...thought you were running an HD resolution on that card I was like wtf is he on about...
I♥GFX is offline   Reply With Quote
Old 01-19-09, 12:56 PM   #20
boredgunner
NVIDIA/Intel User
 
boredgunner's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lingshan Islands
Posts: 32
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

With the 180.48 drivers (gives me best performance), I run Crysis (single player) around 35-60 FPS at 1680 X 1050 with my high end graphics mod, no FSAA, and full motion blur. Crysis Warhead runs around the same, except for the first level (performs worst). Crysis Wars runs extremely smooth, even in my server which runs my graphics mod (40-70 FPS).
boredgunner is offline   Reply With Quote

Old 02-01-09, 06:27 AM   #21
Koko56
Registered User
 
Koko56's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: UK
Posts: 1,970
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

because those people are fags.
__________________
I want a rig that can play Crysis the way I can play Far Cry now.
Koko56 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 07:08 AM   #22
EciDemon
Registered User
 
EciDemon's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Sweden
Posts: 1,423
Send a message via ICQ to EciDemon
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

Quote:
Originally Posted by abtomat74 View Post
Well, isn't 1280x1024 basically "HD" resolution, just not widescreen? Do the lack of those 26 pixels really make it "low D"? I think not.
The difference between 1280x1024 (1310720 px) vs 1920x1200 (2304000 px)is no less then 993280 pixles ^_^
Quite the difference...
EciDemon is offline   Reply With Quote
Old 02-02-09, 09:23 PM   #23
Intel17
Is not an Intel fanboi
 
Join Date: May 2004
Location: Burlington, VT
Posts: 1,368
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

I play at 1280x1024 (all my monitor supports) and I found that with my rig, (not all that great), I could run at high with no problems.

...and it looks beautiful.
__________________
Intel Core i7 980X Extreme Edition @ 4.00GHz, 2.94GHz uncore| Corsair H60 | ASUS P6X58D-E | Zotac GTX 580 @ 872/1744/2145|Western Digital Caviar Black 1.5TB (Games/Steam)| Seagate 1.5TB (media/misc.) |Seagate 1 TB (OS/Main) | 24 GB G.Skill RipJaws X 1.5V DDR3-1333 | Creative X-Fi Titanium | Sennheiser HD 202 Headset | Dual Gigabit Realtek LAN | Antec True Power Quattro 1200W | Acer G235Hbmbd 23" LCD Display | Logitech K320 Wireless Keyboard | Logitech Performance MX Mouse
Intel17 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-09, 07:07 PM   #24
I♥GFX
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 25
Default Re: Why do people say that Crysis is impossible to run?

Quote:
Originally Posted by abtomat74 View Post
Well, isn't 1280x1024 basically "HD" resolution, just not widescreen? Do the lack of those 26 pixels really make it "low D"? I think not.
I meant as in a high resolution, HD was a bad choice of words. 1280x1024 is a low resolution nowadays, it's just a step above 800x600, especially for a game like Crysis, running it on that resolution is no feat.
I♥GFX is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Crysis 3 E3 trailer features Psycho, Prophet, slow-mo nano bow News Archived News Items 0 06-05-12 07:00 AM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Archived News Items 0 05-29-12 05:30 PM
Getting the proprietary nvidia driver to run with Debian 3.0 r0 (woody) Katchina404 NVIDIA Linux 9 01-12-03 08:49 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.