Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-31-09, 03:05 AM   #13
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

Please generate and attach nvidia-bug-report.log files if you have problems. Please also note, however, that libwfb.so is provided by current versions of X.Org - if the module can't be loaded, the reason most likely lies with your X server installation.
zander is offline   Reply With Quote
Old 01-31-09, 04:48 AM   #14
David Marec
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Toulouse, France
Posts: 22
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

Quote:
Originally Posted by zander View Post
@David Marec: are you sure the driver is installed correctly?
I tried to install it again, no error occured.
but the moddule still fails to be loaded.

I send email and bug report to the address given by ”nvidia-bug-report.sh”

Quote:
I just sanity-checked 96.43.10 on one of my systems and don't see any unresolved symbols (e.g. `glxgears` runs fine).
Where is located «glxgears» ?

P.-S.: Notice that the URL provided in the thread called «Current NVIDIA Linux graphics driver releases» is not valid.
David Marec is offline   Reply With Quote
Old 01-31-09, 05:48 AM   #15
ZOleg
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

Fresh install FreeBSD 7.1-STABLE, Xorg 7.4, Gnome 2.24, KDE 3.5.10 and 4.1.4 from ports and 180.25 from slight modified ports x11/nvidia-driver
Attached Files
File Type: zip nvidia-bug-report.zip (22.3 KB, 128 views)
ZOleg is offline   Reply With Quote
Old 01-31-09, 01:31 PM   #16
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

(II) Loading sub module "wfb"
(II) LoadModule: "wfb"
(II) Loading /usr/local/lib/xorg/modules//libwfb.so
dlopen: /usr/local/lib/xorg/modules//libwfb.so: Undefined symbol "miZeroLineScreenIndex"
(EE) Failed to load /usr/local/lib/xorg/modules//libwfb.so
(II) UnloadModule: "wfb"
(EE) Failed to load module "wfb" (loader failed, 7)


The above suggests that X.Org's libwfb.so was replaced with the one shipped with the NVIDIA graphics driver; restoring X.Org's binary should resolve this problem.
zander is offline   Reply With Quote
Old 01-31-09, 06:46 PM   #17
ZOleg
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 13
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

Thanks!
Replacing libwfb helped.
ZOleg is offline   Reply With Quote
Old 02-07-09, 04:39 AM   #18
David Marec
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Toulouse, France
Posts: 22
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

Quote:
Originally Posted by David Marec View Post
I tried to install it again, no error occured.
but the moddule still fails to be loaded.

I send email and bug report to the address given by ”nvidia-bug-report.sh”
Nothing new about this issue ?

I attached the report to this message.
Attached Files
File Type: log nvidia-bug-report.log (40.3 KB, 152 views)
David Marec is offline   Reply With Quote
Old 02-17-09, 01:26 AM   #19
sfourman
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

is anyone here able to run OpenGL games on FreeBSD 8-current? I can not start World Of Warcraft like I normaly can.

FreeBSD 8.0-CURRENT FreeBSD 8.0-CURRENT #0: Sun Feb 8 19:37:48 CST 2009 sfourman@:/usr/obj/usr/src/sys/USB2 i386

here is the error I get when trying to start wow.exe

Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
X Error of failed request: BadValue (integer parameter out of range for operation)
Major opcode of failed request: 156 (GLX)
Minor opcode of failed request: 3 (X_GLXCreateContext)
Value in failed request: 0x21
Serial number of failed request: 147
Current serial number in output stream: 148


I am running 180.29 xorg 7.4 xorg server 1.5.3 basically I updated my ports yesterday, and everything is upgraded. I can startx with the nvidia driver installed but OpenGL does not work all the time

glxgears appears to run, but bombs out when I hit the x button to close the window.

[sfourman@ /usr/home/sfourman]$ glxgears
Xlib: extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.1".
1221 frames in 5.0 seconds = 244.194 FPS
1237 frames in 5.0 seconds = 247.284 FPS
1237 frames in 5.0 seconds = 247.186 FPS
1222 frames in 5.0 seconds = 244.324 FPS
XIO: fatal IO error 35 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.1"
after 11015 requests (40 known processed) with 0 events remaining.
[sfourman@ /usr/home/sfourman]$

Sam Fourman Jr.
Fourman Networks
sfourman is offline   Reply With Quote
Old 02-17-09, 02:21 AM   #20
alecn2002
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

Quote:
Originally Posted by zander View Post
Please generate and attach nvidia-bug-report.log files if you have problems. Please also note, however, that libwfb.so is provided by current versions of X.Org - if the module can't be loaded, the reason most likely lies with your X server installation.
Are you sure??? I've seen libwfb.so is symlinked to nvidia-libwfb.so even for nvidia-driver 180.29 (installed manually)

And I've got the error
Code:
dlopen: /usr/local/lib/xorg/modules//libwfb.so: Undefined symbol "miZeroLineScreenIndex"
for both 177.xx (from ports) and 180.29 (installed manually) with the latest xorg from ports.


PS: ah, just've read later message that it SHOULD be replaced with the one from Xorg distro. Going to give it a try
alecn2002 is offline   Reply With Quote

Old 02-17-09, 11:59 AM   #21
zander
NVIDIA Corporation
 
zander's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,740
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

@alecn2002: the official "installer" creates the symlink to libnvidia-wfb.so only if libwfb.so is not a regular file; this is the intended behavior: the NVIDIA FreeBSD graphics driver relies on the X server's version of this library, whenever available.
zander is offline   Reply With Quote
Old 03-30-09, 02:57 AM   #22
David Marec
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Toulouse, France
Posts: 22
Default Re: Support for X.Org Server 1.5

Quote:
Originally Posted by David Marec View Post
Nothing new about this issue ?
Same issue with the release #11;

I had to remove the file “/lib/libGLcore.so.1” and replace it by the one installed by the driver into “/usr/local/lib/”


Code:
ldd /usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so.1 
/usr/local/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so.1:
        libGLcore.so.1 => /lib/libGLcore.so.1 (0x28421000)
        libnvidia-tls.so.1 => /lib/libnvidia-tls.so.1 (0x2818c000)
David Marec is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fujitsu Marries GPUs and Xeon in High-Density HPC Server News Archived News Items 0 06-13-12 06:30 PM
Canonical partners with Microsoft to support Ubuntu on Azure News Archived News Items 0 06-08-12 05:20 AM
Remastered Doom 3 BFG Edition Game Coming with Stereo 3D Support News Archived News Items 0 06-01-12 05:30 AM
96.43.20 does still not support new X.Org ABI 11 - will an update be procuded? joerg.sigle NVIDIA Linux 2 05-27-12 12:09 AM
Official Detonator 40.xx Feedback Thread pelly NVIDIA Windows Graphics Drivers 299 09-22-02 06:54 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.