Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

View Poll Results: Should there be an option to disable Powermizer?
Yes! 114 95.80%
No! 5 4.20%
Voters: 119. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 02-27-09, 07:27 AM   #37
teox78
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 10
Angry Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by mfb View Post
I'm also really annoyed by this bug. I've bought an NVIDIA system especially because the NVIDIA-support of Linux is so well known and now I'm really disappointed. My 9600M GT will only switch between powerlevels 0 and 1, it will never go to 3D clocks. If I try to run anything that demands a bit of the graphics card I'm screwed because I'm stuck with those 2D+ clocks.

How hard can it be to fix this NVIDIA? It must be some kind of an error in the detection of the best powerlevel. If it's to hard to fix just give us an option to force it to a specific powerlevel so that we can at least use that till a proper fix is available.
I have done exactly the same thing : just changed my laptop and bought one with an NVIDIA card on purpose as I thought it would be more linux compatible. The result is that I have a brand new system with a video card that is running at frequencies I haven't seen for years !!!
This is really disgraceful! I would expect this behaviour from a very small company, not from one of Nvidia's dimension.
teox78 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-09, 07:55 AM   #38
xin44
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 72
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

.... and why powermizer for non-laptop pc ....?
xin44 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-09, 08:51 AM   #39
Fackamato
User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 366
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by xin44 View Post
.... and why powermizer for non-laptop pc ....?
Err? Because it might not be a good idea to run your gfx at full speed all the time, even when you're not using it?
Fackamato is offline   Reply With Quote
Old 02-27-09, 12:09 PM   #40
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by xin44 View Post
.... and why powermizer for non-laptop pc ....?
To save power. No reason to waste power only because your are not on battery.
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 09:38 AM   #41
slusken
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 8
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

I sent a mail yesterday to nvidia about the powermizer problem. Got the reply today.

"Your case is being escalated to our Level 2 Tech Support group. The Level 2 agents will review the case notes. As this process may take some time we ask that you be patient and a Level 2 tech will contact you with the relevant information.

Best regards,"


Hope it helps
slusken is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 10:51 AM   #42
davelaser
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 86
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by kantlivelong View Post
BUMP

54 votes and not one dev has responded yet.. Obviously nvidia is ignoring the issue...

Apparently VDPAU is more important then running the proper clock speed..
I have a theory on this, and the other problems with the recent state of nvidia drivers.

It sounds to me as if the small (maybe 5 people?) nvidia linux development team have been told from on high that they want to be able to advertise linux cards as having full video acceleration on linux.

They have probably been given some sort of time limit on this, or if not, told to focus all their efforts on VDPAU and probably opengl 3.0. Any time the nvidia devs spend fixing other bugs is time not spent on getting VDPAU and opengl 3.0 implemented properly. They would then be forced to explain to their superiors why the requested features are not implemented yet.

Don't blame the dev's they're just doing what they're paid to do.

Sam
davelaser is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 12:48 PM   #43
Mostrapotski
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 24
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Probably yes but with or without vdpau, with or without opengl 3 support, 1/3 of our graphic card will keep being like it used to be 5 years ago.

And it's not only like nvidia devs are busy on something, they just don't give us any news about this, and THAT is not fair...
Mostrapotski is offline   Reply With Quote
Old 03-02-09, 05:27 PM   #44
Mostrapotski
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 24
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

I m bumping this because i DO REALLY want nvidia to do something, here is my theory:

-I bump up this thread
-Someone from nvidia comes here and read my ****
-That person, that does not know the mater with powermizer starts a research and realizes that the powermizer thing have been limiting our performance for several month in order to save 10 dollars per year
-Then, divine intervention, that person thinks, as a hero "damn, i can't abandon them"
-Next driver, the powermizer thing is working.

Do you guys think I m dreaming awake ?
Mostrapotski is offline   Reply With Quote

Old 03-03-09, 09:55 AM   #45
GIDZzz
Plague Rat
 
GIDZzz's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Exclamation Re: Should there be an option to disable Powermizer?

There's also a theory which states that dreams should be interpreted as an opposite of what is going to happen. So, just to be sure, I hope that was not a dream, but a prophecy endowed to you by aliens.
GIDZzz is offline   Reply With Quote
Old 03-03-09, 06:36 PM   #46
LuCkY59
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

I'm for because it will be better. And my binome Mochtrapochtski too !
LuCkY59 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-09, 08:50 AM   #47
Mostrapotski
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 24
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Hahaha thx for your support lucky, i guess your problem persists too with gentoo.

Do i need to reinstall windows just to watch a movie ? That sounds weird.
Mostrapotski is offline   Reply With Quote
Old 03-07-09, 11:02 AM   #48
Mostrapotski
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 24
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

No news with 180.37.
Mostrapotski is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 07:48 PM
TwinView in RedHat 8 nerfherder64 NVIDIA Linux 5 10-07-02 08:19 PM
Xtacy t14600, Redhat 7.3.. X but no logo. Rob C. NVIDIA Linux 8 08-12-02 10:28 AM
Dual Display with main CRT, and secondary TV-out BlackDogg NVIDIA Linux 3 08-10-02 10:52 AM
RedHAT didn't like nVidia GeForce 4 MX 440 alfa2k1 NVIDIA Linux 13 08-09-02 06:06 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.