Go Back   nV News Forums > Software Forums > Networking And Security

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-05-09, 10:16 AM   #1
Dreamweavernoob
Desperate code
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 790
Default Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Does anyone have any suggestions for the following situation.


2 PC's connected with a crossover cable. The pc's run on vista x64 and windows xp pro 32bit.


I seem to be struggling a fair bit.


cheers
__________________
If you attack a prostitute, is it rape or merely shoplifting?
Dreamweavernoob is offline   Reply With Quote
Old 03-05-09, 12:58 PM   #2
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

set a static IP on both machines.
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-09, 12:39 PM   #3
Dreamweavernoob
Desperate code
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 790
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

i went to the TCP/IP settings and gave them a IP address (192.168.1.121 (otherpc was one higher)) and a subnet mask, but it still dosent work


cheers
__________________
If you attack a prostitute, is it rape or merely shoplifting?
Dreamweavernoob is offline   Reply With Quote
Old 03-06-09, 07:45 PM   #4
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

maybe try the network wizard.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 03-07-09, 12:53 PM   #5
Absolution
AbsoUI
 
Absolution's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 933
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Enable Internet connection sharing over the host PC.


Also, you don't need a crossover cable, any modern Ethernet adapter will be able to detect when your PC<->PC rather than PC<->Network.
Absolution is offline   Reply With Quote
Old 03-07-09, 01:40 PM   #6
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

I assume you're trying to transfer files between the 2 pc's?
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-09, 09:49 AM   #7
Dreamweavernoob
Desperate code
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 790
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Thats right. as well as play a few lan games

Still no luck
__________________
If you attack a prostitute, is it rape or merely shoplifting?
Dreamweavernoob is offline   Reply With Quote
Old 03-08-09, 02:09 PM   #8
glObalist
working as intended
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 935
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Cable long enough??
__________________
Intel E8400 C2D 3Ghz @ 3.6Ghz ---> ASUS P5Q Pro <--- 2x2GB PATRIOT DDR2 800Mhz
PALIT Sonic HD4850 1GB DDR3 <---> BENQ FP241W 24" LCD
M-AUDIO FireWire 410 <---> Logitech Z-5400 5.1 THX
Quote:
All MMO's are now baby-school weak. The only good MMO's make your eyes bleed and force you to eat glass. In my day we had to walk uphill in the snow 5 miles *JUST* to log in.
glObalist is offline   Reply With Quote

Old 03-08-09, 02:58 PM   #9
Runningman
Registered User
 
Runningman's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 925
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Quote:
Originally Posted by Dreamweavernoob View Post
Thats right. as well as play a few lan games

Still no luck
First things first, when you plug the cables in do you see a little green light come on when you plug in the Ethernet cable into the NIC?
Runningman is offline   Reply With Quote
Old 03-08-09, 02:59 PM   #10
Runningman
Registered User
 
Runningman's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 925
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Quote:
Originally Posted by glObalist View Post
Cable long enough??
wise @ss...
Runningman is offline   Reply With Quote
Old 03-09-09, 07:54 PM   #11
Dreamweavernoob
Desperate code
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 790
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Quote:
Originally Posted by Runningman View Post
First things first, when you plug the cables in do you see a little green light come on when you plug in the Ethernet cable into the NIC?

Yep. there are some lights that come one when plugged in.
__________________
If you attack a prostitute, is it rape or merely shoplifting?
Dreamweavernoob is offline   Reply With Quote
Old 03-09-09, 10:59 PM   #12
Runningman
Registered User
 
Runningman's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 925
Default Re: Crossover cable with Vista X64 and Win x86

Quote:
Originally Posted by Dreamweavernoob View Post
Yep. there are some lights that come one when plugged in.
what color?

ok, lets start from the top, make sure that there is a green light on both nics( this could indicate a duplex mismatch). Now set diffrent Ip's on each interface, set one to 192.168.1.1 netmask of 255.255.255.252, the second should get an ip of 192.168.1.2 255.255.255.252 now go to a command prompt on each machine and type ping 127.0.0.1. If this works then type the opposing machines ip address when doing a ping.

please give all outputs and error messages, this could be useful in diagnosing and other problems that maybe accuring.
Runningman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.