Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-09-09, 11:59 AM   #1
DansFace
Registered User
 
DansFace's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 610
Default No USB ports work?!

My works office computer was left on over the weekend...came back in.. and none of the USB ports work at all

We had a horrible wind storm.. but the computer is on a good surge protector. It boots fine just won't see any usb devices and as far as I can tell no power coming out of them
PS2 keyboard and mouse work fine


any ideas?
blown psu?
__________________
Now Playing: Skyrim & BF3

i5 2500k @ 5.0 GHZ cooled with a H70, ASRock Z68 Extreme3 Gen3, CORSAIR Vengeance 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) , Radeon 6970 2GB, X-Fi Music, and Corsair 650w
DansFace is offline   Reply With Quote
Old 03-09-09, 12:26 PM   #2
hokeyplyr48
hooah
 
hokeyplyr48's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Raleigh, North Carolina
Posts: 755
Send a message via AIM to hokeyplyr48
Default Re: No USB ports work?!

or the motherboard could be having problems. The USB might have died on the motherboard (ports on back and USB headers) I had a board do that about a year or two ago and had to RMA it. But other things were dying as well like LAN ports and such.

for a quickfix, just get a PCI card with USB plugs??
__________________
Main Rig:
CPU:Q6600 @ 3.5 w/ Ultra 120 extreme|| RAM: 4x2GB G. Skill || Motherboard: ABIT IP35 Pro || VideoCard: eVGA 260GTX & 7200GS for triple monitoring || Sound Card: Creative X-FI xtremegamer || Hard Drive: 2 x 150GB Raptor in RAID 0 (OS and Program Files) | 1 x 150GB Raptor (User Drive) | 1 x WD 2TB HD SATA II | 1 x 1TB Seagate | 1 x WD 500 GB HD SATA II | 1 x Seagate 400 GB HD SATA II | 1 x WD 160 GB HD IDE (slow, only for storage) || Monitor: Dell 30" 3007WFP LCD, Acer 22" widescreen, & Gateway 17" || Case: Antec 900 || PSU: 1 KW athenatech or force or something PSU || Keyboard: Logitech G15 || Mouse: Logitech MX 518 || OS: Windows 7 Build 7201 x64

Secondary Rig: FX-60, 7900GTX, 2 x 1BG OCZ Platinum, A8N32-SLI Deluxe, Antec 180, XP x32
hokeyplyr48 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-09, 04:23 PM   #3
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: No USB ports work?!

Quote:
Originally Posted by DansFace View Post
My works office computer was left on over the weekend...came back in.. and none of the USB ports work at all

We had a horrible wind storm.. but the computer is on a good surge protector. It boots fine just won't see any usb devices and as far as I can tell no power coming out of them
PS2 keyboard and mouse work fine


any ideas?
blown psu?
Is it an HP? We have a problem where the computer goes to sleep, but when you want to wake it back up all of the ports stop working. What I do is turn off the pc, pull the power plug out of the back of the pc, unplug all of the usb devices. Then plug the usb stuff back in, and then plug the power back in. After I boot the computer back up then everything works again.
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB 3.0..... nekrosoft13 General Hardware 9 06-29-12 07:13 PM
Geek upgrade: review and installation of NewerTech Power2U USB outlet News Archived News Items 1 06-05-12 02:42 AM
295.40 Does not Work Had to downgrade to 295.33 Archmbc NVIDIA Linux 4 05-03-12 02:38 PM
Need help to get the X to work on my Acer TravelMate 630 knchee NVIDIA Linux 16 09-19-02 10:16 PM

All times are GMT -5. The time now is 01:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.