Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-28-09, 11:10 PM   #25
SLippe
R.I.P. Babe Thread
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,387
Default Re: Is there a good reason to get 7, I only got Vista for DX10...

My CoD4 would get stuck in a sound loop and freeze the PC. I don't know if it was the way I installed the sound drivers or what, but I got rid of Win7 after that. I've got another (faster) hard drive to try it on, again, and hopefully CoD4 will run right this time.

*crosses fingers*

Question; Do I need to install the Alchemy sound drivers for a 2.1 sound system or is it only for 5.1 and higher?
SLippe is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 08:30 AM   #26
Tr1cK
not coming back
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,872
Default Re: Is there a good reason to get 7, I only got Vista for DX10...

I wouldn't (and don't) waste time with Alchemy.
Tr1cK is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 10:01 AM   #27
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Is there a good reason to get 7, I only got Vista for DX10...

Quote:
Originally Posted by SLippe View Post
My CoD4 would get stuck in a sound loop and freeze the PC. I don't know if it was the way I installed the sound drivers or what, but I got rid of Win7 after that. I've got another (faster) hard drive to try it on, again, and hopefully CoD4 will run right this time.

*crosses fingers*

Question; Do I need to install the Alchemy sound drivers for a 2.1 sound system or is it only for 5.1 and higher?
alchemy is to translate directsound to openal, and to regain hardware acceleration for games that used to use directsound (eax, sorround sound).

i don't think COD4 has that problem, it is rather new game, so it should use openAL already.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 10:45 AM   #28
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,723
Default Re: Is there a good reason to get 7, I only got Vista for DX10...

Quote:
Originally Posted by jeffmd View Post
XD, uhmm, re read it. dual view (ie, multi monitor) is still available.

What vista dosnt do is allow you to make one desktop out of 2 screens. they need to be 2 different desktops.

The last 2 were easily done when the display was 2d so its understandable they got jacked when it went to 3d.
Quote:
Originally Posted by XDanger View Post
Will 7 bring back multimonitor support lost with Vista
uhmm, Which aspect of multimonitor support was lost in Vista ?

Span was lost in vista ,I'm asking if it will be back in 7.

I wouldn't have been referring to an aspect of multimonitor not lost from XP to Vista such as Dual View when asking the question
Quote:
Originally Posted by XDanger View Post
Will 7 bring back multimonitor support lost with Vista
Why would I?
__________________
2500K 4.4ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 12gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 05:40 PM   #29
SLippe
R.I.P. Babe Thread
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,387
Default Re: Is there a good reason to get 7, I only got Vista for DX10...

Thanks, Tr1cK and nekrosoft13.
SLippe is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 05:44 PM   #30
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: Is there a good reason to get 7, I only got Vista for DX10...

I needed Alchemy installed to get sound during the videos that popped up in Mirror's Edge. Also RS vegas 2 needed it for the bink videos to have sound.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-09, 08:53 PM   #31
Sgt_Pitt
Registered User
 
Sgt_Pitt's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Australia
Posts: 820
Default Re: Is there a good reason to get 7, I only got Vista for DX10...

I'm never going back to 32 bit OS again. Windows 7 x64 craps over everything.
__________________
i7 920 640g/b Raid 0 Corsair 64gig SSD Gigabyte EX58-UD3R 3x 27" Eyefinity 2x5870 crossfire Antec true 750w Logitech G15 6 gig kingston ddr3 1033
Windows 7 x64 Web design:http://www.advancedws.com.au:http://www.nobletrading.com.au:http://www.rackingaudits.com.au:http://www.imhandling.com.au
Sgt_Pitt is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Windows 8 could be the next Vista News Archived News Items 0 06-15-12 10:30 AM
Like XP or Vista: how will businesses treat Windows 8? News Archived News Items 0 06-06-12 09:10 AM
Good Content Deserves Good Distribution - Interview with dlvr.it CEO, Bill Flitter News Archived News Items 0 05-16-12 10:40 AM
ECS K7S5A SiS 735 on NewEgg a good deal ($53)? ragejg CPUs, Motherboards And Memory 6 10-03-02 10:02 PM
A good set of speakers? Creole General Hardware 7 09-19-02 11:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.