Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-18-09, 08:32 PM   #1
evox
:3
 
evox's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: India
Posts: 2,254
Default Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Yes, at last!

Quote:
Updates to Team Fortress 2 have been released. The updates will be applied automatically when your Steam client is restarted. The specific changes include:

Added Multicore Rendering

* This initial release is aimed at testing compatibility, so the option is OFF by default
* To turn it on, go to the Options->Video->Advanced dialog, and check the "Multicore Rendering" option



Other Changes

* Several performance improvements to decals and client bone/flex setup
* A variety of alt-tab and mode switch fixes
* Improvements to the way the engine initializes surround sound, fixing some specific hardware cases
* Fixed a crash on exit in Vista 64
evox is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 10:04 PM   #2
Sazar
Sayonara !!!
 
Sazar's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 9,297
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

OH SNAP

/me goes to turn it on
Sazar is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 10:08 PM   #3
Bigbuck
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Wisconsin
Posts: 316
Send a message via MSN to Bigbuck
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Don't have time to test it now, but they mentioned "a fix for crash under Vista 64". Did this finally fix the hl2.exe has stopped working message upon normally closing the game?
Bigbuck is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 10:19 PM   #4
bob saget
 
Join Date: Dec 2006
Location: Vancouver, originally Russia
Posts: 23,134
Send a message via MSN to bob saget Send a message via Yahoo to bob saget
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Quote:
Originally Posted by Bigbuck View Post
Don't have time to test it now, but they mentioned "a fix for crash under Vista 64". Did this finally fix the hl2.exe has stopped working message upon normally closing the game?
i doubt it, but hoping doesn't hurt
bob saget is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 10:34 PM   #5
bacon12
Registered User
 
bacon12's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,532
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

It didn't stop showing that error for me, but I am so happy they released this. Something we have been asking for many many months now.
bacon12 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 10:38 PM   #6
bob saget
 
Join Date: Dec 2006
Location: Vancouver, originally Russia
Posts: 23,134
Send a message via MSN to bob saget Send a message via Yahoo to bob saget
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

any large performance boost?
I know TF2 is not exactly crysis.....
bob saget is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 10:47 PM   #7
bacon12
Registered User
 
bacon12's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3,532
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

This is a short demo someone took and sent me of someone they thought was cheating. Its on pl_badwater, and there is medium action (7-10 players) on screen most of the time.

i7 920 stock~ 6gb DDR3 1600 ~GTX260 stock

All quality setttings maxed @ 1920x1200

No multi

1793 frames 25.501 seconds 70.31 fps (14.22 ms/f) 10.545 fps variability


With multi enabled.


1793 frames 20.767 seconds 86.34 fps (11.58 ms/f) 15.324 fps variability

So a 16FPS boost in this little time demo, but a higher fps variance. I will do some more testing later, and on my E8400/HD 4870 rig.
bacon12 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 10:53 PM   #8
ChaoticNick
o hai
 
ChaoticNick's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Corvallis, OR
Posts: 474
Send a message via AIM to ChaoticNick
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Quote:
Originally Posted by Bigbuck View Post
Don't have time to test it now, but they mentioned "a fix for crash under Vista 64". Did this finally fix the hl2.exe has stopped working message upon normally closing the game?
Fixed it for me
__________________
Desktop: Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz - 4GB G.Skill DDR2 800 -Gigabyte GA-EP45-DS3L - EVGA 8800GTS 512 - Acer 22" AL2216Wbd
Notebook: HP Pavilion dv6700t - Intel Core 2 Duo T8100 2.1GHz - 2GB DDR2 667 - NVIDIA 8400M GS - 15.4" Glossy screen - 120GB HD

Digg | Steam | Xfire
ChaoticNick is offline   Reply With Quote

Old 03-18-09, 10:56 PM   #9
methimpikehoses
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Quote:
Originally Posted by bob saget View Post
any large performance boost?
I know TF2 is not exactly crysis.....
INORITE?

This game already runs at a million FPS...
  Reply With Quote
Old 03-18-09, 11:34 PM   #10
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Quote:
Originally Posted by ChaoticNick View Post
Fixed it for me
Fixed it for me too! Yes!

I have multicore enabled by the way.
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 11:55 PM   #11
mullet
 
mullet's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8,062
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Quote:
Originally Posted by Bigbuck View Post
Don't have time to test it now, but they mentioned "a fix for crash under Vista 64". Did this finally fix the hl2.exe has stopped working message upon normally closing the game?
Fixed mine, Finally.
__________________
• LIAN-LI PC-A70B • ASUS MAXIMUS V FORMULA (0701) • i7-3770k + NOCTUA|NH-D14 • Intel 520 240GB SSD • G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 1600 •
• EVGA GeForce GTX 680 • PCP&C 750 Quad • ASUS BD-ROM • DELL U2711 H-IPS + DELL 2209WA e-IPS• Windows 7 Pro x64 SP1 • Logitech Z5500 5.1 •
mullet is offline   Reply With Quote
Old 03-18-09, 11:59 PM   #12
arioch21
Vengeful Blades
 
arioch21's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: New York
Posts: 444
Default Re: Team Fortress 2 Gets Multi Core Update!

Quote:
Originally Posted by Bigbuck View Post
Don't have time to test it now, but they mentioned "a fix for crash under Vista 64". Did this finally fix the hl2.exe has stopped working message upon normally closing the game?
I never had this issue, but everything seems good still with patch.
__________________
Intel i7-950 @3.06GHz | G.Skill 12GB DDR3 1600 | ASUS Rampage III Formula | EVGA GTX580 SLI | COUGAR-CMX 1000W PSU | Cooler Master CM692 II Advanced | Windows 7 Ultimate 64bit
arioch21 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel's Ivy Bridge Core i7 3770K Overheating Issue Detailed News Archived News Items 0 05-16-12 10:40 AM
CPUMark99 - how do you compare fuelrod Benchmarking And Overclocking 66 07-19-11 08:32 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.