Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-21-08, 06:09 PM   #1
john.moonsugar
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default problem with flickering textures since 100.14.19 driver

Greetings. I'm playing the game: "Elder Scrolls III: Morrowind" by Bethesda Softworks under Wine on Ubuntu 8.04. It's a 3D RPG game that does the usual mapping of textures onto 3D meshes to create its game world. When I'm in exterior cells, there's a very noticeable flickering of textures, particularly hair on people's heads, and doors on houses.

I found another thread, where a similar problem was described as "z buffer" or "z clipping" problem.

The problem does not exist for me in the 100.14.19 driver.
I've tried all these versions, and they all have the same problem:
169.07
171.05
171.06
171.06.01
173.08
173.14.05
173.14.09
173.14.12
177.68

I've attached a bug report log, if that will help any. At least it gives a comprehensive description of my system.
I've also attached a picture illustrating the problem with an actor's hair, the 2 halves of the picture are from screenshots that I took a fraction of a second from each other, and joined them for easy comparison.

Is there any configuration workaround? Or is this something that might be fixed in future releases of the driver?

Thanks.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	flicker.jpg
Views:	224
Size:	16.0 KB
ID:	32776  
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.177.68.bz2 (43.8 KB, 120 views)
john.moonsugar is offline   Reply With Quote
Old 08-22-08, 11:32 AM   #2
john.moonsugar
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default Re: problem with flickering textures since 100.14.19 driver

Just thought I'd add that I know one other user playing Morrowind under Wine is having this same problem, so I'm pretty sure it's not just me.

I really hope there is a solution!
Thanks
john.moonsugar is offline   Reply With Quote
Old 12-25-08, 03:11 PM   #3
ZicoTheTux
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 182
Default Re: problem with flickering textures since 100.14.19 driver

Old post but still up to date. I can confirm this problem with the newest driver - STILL. Also tried older WINE and NVidia releases. It just does not happen with older Nvidia driver releases so NO HELP from the WINE community...
ZicoTheTux is offline   Reply With Quote
Old 03-27-09, 10:36 AM   #4
john.moonsugar
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default Re: problem with flickering textures since 100.14.19 driver

Update. A windows user reported the same problem to me (they were using the same card I have) and said that they were able to configure their system to use the z-buffer setting of "D24X8" instead of the default "D24S8", and this fixed it.

I do not know where or how to set these settings under Linux.

Can anyone tell me? I'd really appreciate it!
Thanks.
john.moonsugar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-16-12 07:35 AM
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-13-12 07:58 AM
Distant textures flickering in SOF2 hoowahman NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 7 08-15-02 08:49 PM
Problem with Ethernet (nvnet) driver for RH 7.3 bernz NVIDIA Linux 4 08-05-02 10:18 AM
download problem with linux NVIDIA driver packages Timo NVIDIA Linux 7 07-31-02 09:22 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.