Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-28-09, 10:14 PM   #1
zberry
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default Problem with 280 gtx using Maya

Hello,


I'm really happy with my 280, but I do a lot of work in Maya, and I am experiencing some problems with the card. Every 30 seconds to a minute, my viewport will flicker, and if I move the camera or change anything, as soon as I release the mouse the screen will revert back to the position it was in before the flickering occured. This problem can be solved by using the space bar to expand the viewport to four panels, then again to go back to full screen perspective view. This problem isnt preventing me from working, but it is a huge annoyance to deal with every few minutes or so.


I have installed the latest drivers, but the problem persists. Does anyone else using a 280 gtx with Maya have this issue? I am using a dual screen set-up, not sure if that makes a difference.
zberry is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 03:40 AM   #2
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: Problem with 280 gtx using Maya

happened to me ever since the 8800GT.
But only in XP, been working fine in Vista sofar.
I was trying tons of stuff to get it to work in XP, but never found anything that worked.

Another oddity is Motionbuilder performance is abysmal in XP and Dual View, works fine in Span mode, and if you set single display acceleration for OpenGL in the drivers, but then you can only really use one of the monitors as the windows are drawn with OpenGL and wont work on the other screen.
But in Vista MB runs fine in Dual View.

Bit Ironic that these OpenGL apps work better in Vista IMO..

EDIT
Btw if you find selection of highres meshes slow and laggy, add this line to the Maya.env file.
set environment variable MAYA_NO_VERTEX_ARRAY_SELECT = 1
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 03:46 AM   #3
zberry
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default Re: Problem with 280 gtx using Maya

Thanks for the tip, sounds like I may be switching to Vista. I was really hoping I wouldnt have to, but this glitch is driving me nuts.
zberry is offline   Reply With Quote
Old 03-28-09, 07:14 PM   #4
nix21
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
Default Re: Problem with 280 gtx using Maya

I had the exact same problem and fixed it on an XP system, by going into the Nvidia advanced settings and turning off "Threaded Optimization". I believe I also turned off 'Extension Limit', but if I remember correctly it was Threaded Optimization did the trick. Because as soon as I turned TO back on again to test it, it was flickering immediatly.

Also as Jolle said, I would probably stay out of Dual mode if you have two monitors. Span seems to work though.
nix21 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Product Spotlight ' EVGA GTX 670 Review Round Up News GeForce GTX 670 Reviews 1 05-11-12 12:15 AM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
GALAXY Launches the GeForce GTX 670 and GTX 670 GC! News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 09:28 AM
NVIDIA Unleashes the GeForce GTX 670 Graphics Card ' Performance Perfected (WCCFTECH) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.