Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Home Theater A/V

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-30-09, 08:36 PM   #1
Zapablast05
ZapaFAILmaster of Merwang
 
Zapablast05's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Carson, CA
Posts: 3,133
Send a message via AIM to Zapablast05
Default PS3 or TV...Console World or Home Theater??

Ok, so I hooked up my PS3 to my 32" Panasonic Viera TV via HDMI and for some reason, my TV isn't detecting my PS3. It works flawlessly on my Westinghouse 42", but for some reason, it's not on my 32". Shouldn't my PS3 automatically adjust the settings with a new TV? It doesn't even detect the PS3 if I use the regular RCA cables. I've tried different HDMI cables as well. I hooked up other devices via HDMI to the TV, I used different HDMI ports and no luck with the PS3. What could be the problem? Any advice will help.
__________________

Xbox Live: Zapablast05 click!|3DMark06: 17,001|
PSN: Zapablast05
Originally Posted by crainger: "Come meet my son Zapablast05"
Originally Posted by crainger: A truck wont get the pussy zapa has become accustomed to.
Originally Posted by CaptNKILL: In fact, I measure years in BC and AC (before Camp0rz and after Camp0rz).
I don't want to get you drunk, but, ah, that's a very fine Chardonnay you're not drinking.
Zapablast05 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-09, 08:43 PM   #2
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: PS3 or TV...Console World or Home Theater??

Is your TV Working with other HDMI Devices? Also try reseting your PS3...
  Reply With Quote
Old 03-30-09, 09:10 PM   #3
Zapablast05
ZapaFAILmaster of Merwang
 
Zapablast05's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Carson, CA
Posts: 3,133
Send a message via AIM to Zapablast05
Default Re: PS3 or TV...Console World or Home Theater??

Quote:
Originally Posted by |MaguS| View Post
Is your TV Working with other HDMI Devices? Also try reseting your PS3...
My TV is working with other devices. I don't know what you mean by resetting. Do you mean by flipping the switch in the back?
__________________

Xbox Live: Zapablast05 click!|3DMark06: 17,001|
PSN: Zapablast05
Originally Posted by crainger: "Come meet my son Zapablast05"
Originally Posted by crainger: A truck wont get the pussy zapa has become accustomed to.
Originally Posted by CaptNKILL: In fact, I measure years in BC and AC (before Camp0rz and after Camp0rz).
I don't want to get you drunk, but, ah, that's a very fine Chardonnay you're not drinking.
Zapablast05 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-09, 09:17 PM   #4
Blackcat
Registered User
 
Blackcat's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Maine
Posts: 244
Default Re: PS3 or TV...Console World or Home Theater??

Turn on TV and set input to port being used. Make sure PS3 is connected via correct cable, then turn on PS3 via power button and hold for 5 seconds (release after the second beep). It should automatically configure your PS3 to the TV's native resolution for all settings.
__________________
Gateway P-6860FX laptop, Core2 Duo X7800 @3.00 ghz, Nvidia 8800M GTS 512MB, Windows Vista 64, 320 GB hard drive, 4 GB DDR2
Blackcat is offline   Reply With Quote
Old 03-30-09, 09:40 PM   #5
Zapablast05
ZapaFAILmaster of Merwang
 
Zapablast05's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Carson, CA
Posts: 3,133
Send a message via AIM to Zapablast05
Default Re: PS3 or TV...Console World or Home Theater??

Quote:
Originally Posted by Blackcat View Post
Turn on TV and set input to port being used. Make sure PS3 is connected via correct cable, then turn on PS3 via power button and hold for 5 seconds (release after the second beep). It should automatically configure your PS3 to the TV's native resolution for all settings.
Hey, thanks! That really worked! Is that in the PS3 manual or is it some secret?
__________________

Xbox Live: Zapablast05 click!|3DMark06: 17,001|
PSN: Zapablast05
Originally Posted by crainger: "Come meet my son Zapablast05"
Originally Posted by crainger: A truck wont get the pussy zapa has become accustomed to.
Originally Posted by CaptNKILL: In fact, I measure years in BC and AC (before Camp0rz and after Camp0rz).
I don't want to get you drunk, but, ah, that's a very fine Chardonnay you're not drinking.
Zapablast05 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-09, 09:51 PM   #6
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: PS3 or TV...Console World or Home Theater??

Quote:
Originally Posted by Zapablast05 View Post
Hey, thanks! That really worked! Is that in the PS3 manual or is it some secret?
It's in the manual. I'm guessing your old TV was 1080p and the 32" isn't. I've had to do that several times when taking my ps3 somewhere else.
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Console Killers News Archived News Items 0 06-11-12 10:10 PM
Sony World Photography Awards 2013 Competition With a 3D Category News Archived News Items 0 06-02-12 03:00 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.