Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-07-09, 06:09 PM   #13
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,728
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

Quote:
Originally Posted by Dreamweavernoob View Post
pahwah?
refrence from simpsons episode "Faith Off" where bart is a healer and has "The Pahwah" (power)



If I'm forced to use a card more power hungry than a gtx275 then I'll get a Power Express 450w or whatever it is.

Wait, So the 280 uses more than a 295?
__________________
2500K 4.7ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 8gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 05-07-09, 06:44 PM   #14
Sazar
Sayonara !!!
 
Sazar's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Austin, Texas
Posts: 9,297
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

Quote:
Originally Posted by Dreamweavernoob View Post
I am away from my main pc and my 24" is a pile of ****e so im tempted to order me a 3D monitor kit (22").

Will it run games with a

C2D 2.33ghz (bios wont let me OC)
2gb (i have a spare 2gb somewhere)
9600GT OC
non sli able mobo.

cheers.


i would want to run games like painkiller, half life 2, left 4 dead etc etc
Get a better video card.
Sazar is offline   Reply With Quote
Old 05-08-09, 01:50 AM   #15
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,859
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

No the GTX 280 is just as good as a GTX 275 because you have more memory ,the GTX 280 will use a little more power ,If you are useing a 24" monitor and gameing at 1920 x 1200 and useing FSAA and aniso the extra memory on the GTX 280 may come in handy.At stock clocks the GTX 275 is higher but the GTX 280 will useally overclock to 665/1458/2400 with no problems or at least the BFG GTX 280's I have will run at that speed with no problems.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-09, 10:04 AM   #16
newparad1gm
Registered User
 
newparad1gm's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 693
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

Quote:
Originally Posted by XDanger View Post
refrence from simpsons episode "Faith Off" where bart is a healer and has "The Pahwah" (power)



If I'm forced to use a card more power hungry than a gtx275 then I'll get a Power Express 450w or whatever it is.

Wait, So the 280 uses more than a 295?
No, the 280 uses much less than the 295. Even though 295 is 55nm, its still two GPUs in one with 1.8 GB of memory total. Perhaps if you run it in single core mode and disable SLI, it might use less, but then whats the point, get a GTX 275 then.

Also, a 450W PSU won't be able to power anything GTX 260 or above, if you consider the rest of your system. You'll even be pushing it with a 9800 GTX.
__________________
WAR MACHINE:
Intel Core i7 3930K | Asus X79 Sabertooth | 4x4 GB G.Skill RipJaw PC3-12800 | 2x EVGA NVIDIA GTX TITAN Signature 6GB SLI | OCZ Vertex 3 240GB SSD | 2x500 GB Seagate Barracuda RAID 0 | LG BD-ROM | Cyber Acoustics CA3001WB 2.1 Speakers | SeaSonic 1250W PSU | 3x Acer GD235HZ 23.6in 120Hz | Silverstone Fortress FT02 | Windows 8 Pro x64 | NVIDIA 3DVision SURROUND

CRIMSON DYNAMO:
Intel Core i7 2600K | Gigabyte Z68X-UD3H | 2x4 GB G.Skill Ripjaw PC3-12800 | XFX AMD R9 290X 4GB | Intel X-25M G2 160GB SSD | 2x250GB RAID 0 | Samsung BD-ROM | ABS SL 1050W PSU | Toshiba 42" REGZA 1080p HDTV | Antec 900 ATX | Windows 8 Pro x64

Sailor Jupiter (HTPC):
Intel Pentium Dual-Core E5200 | ZOTAC Geforce 9300 | 2x2 GB OCZ Fatal1ty PC2-8500 | WD 1TB | Hitachi 2TB External | MediaSonic HFR2-SU3S2 4x3TB Seagate Barracuda RAID 1+0 | LG Blu-Ray/HD DVD-ROM | FSP 150W PSU | Toshiba 42" REGZA 1080p HDTV | Foxconn RS233 mini-ITX | Windows 7 Pro x86
newparad1gm is offline   Reply With Quote
Old 05-08-09, 08:27 PM   #17
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,728
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

he just got rid of a gtx295 so how was he powering it?
___________________
Power Express 450w will run a gtx295 just fine
http://www.thermaltake.com/product/P...0157/w0157.asp
__________________
2500K 4.7ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 8gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 05-09-09, 12:14 PM   #18
MaxFX
*BANNED*
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sweden
Posts: 580
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

Quote:
Originally Posted by Dreamweavernoob View Post
I dont want to play "new new" games just some old games. I sold my GTX 295 and wish to wait for GT 300.

I might buy a gtx 280 but it would mean having to upgrade my psu
Aah okey, then I sugest you just get that 3D Vision kit as you will be so damn impressed I promise you and just hold on to the GT 300 as you said. do that insted of shelling out a lot of cash for a new card that you will replace when the 300 series comes out

If the games is to heavy in 3D just play those in 2D as the Samsung 2233RZ is without a doubt the fastest monitor you can get, gaming in 120Hz is a bliss and many peps who hated LCD's and clinging on to CRT's are taking the step over when they see this wonder. So you just go ahead and by that 3D Kit. you have never seen gaming as it should be mate, this is just to god to be true
MaxFX is offline   Reply With Quote
Old 05-09-09, 12:43 PM   #19
Dreamweavernoob
Desperate code
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 790
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

Quote:
Originally Posted by XDanger View Post
he just got rid of a gtx295 so how was he powering it?
___________________
Power Express 450w will run a gtx295 just fine
http://www.thermaltake.com/product/P...0157/w0157.asp
As I mentioned, I also sold my PSU . Call me a profiteerer but I made some cash out of selling it .
__________________
If you attack a prostitute, is it rape or merely shoplifting?
Dreamweavernoob is offline   Reply With Quote
Old 05-09-09, 05:41 PM   #20
MaxFX
*BANNED*
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sweden
Posts: 580
Default Re: Is this pc fast enough for 3D?

Well I said it dont ya, you get that Sweeet 3D Kit and STFUK and play happy ever after
MaxFX is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenACC Complier: Fast, Portable, Just $199 from CAPS News Archived News Items 0 06-05-12 07:30 PM
GPU Tech Conference Off to a Fast Start in San Jose News Archived News Items 0 05-14-12 06:00 PM
Make Your Own Cocoa Powder for Fast Chocolatey Drinks Anywhere You Go [Food] News Archived News Items 0 05-14-12 09:00 AM
Tom's hardware shows a 2.4ghz+GeForce3 is as fast as 3.06ghz+GeForce4 4600?!? Mad Hatter CPUs, Motherboards And Memory 7 10-12-02 09:57 PM
AGP Fast write and SiS 735 not supported ? Chojin NVIDIA Linux 9 10-11-02 07:52 PM

All times are GMT -5. The time now is 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.