Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-31-09, 02:23 AM   #1
hmilz
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Question Support for Zotac ION ITX-B ? (9400M? 10de:087d)

Hi,

I recently bought a Zotac ION ITX-B board for the sole purpose of setting up a
fanless VDPAU streamplayer for Linux VDR (HDTV, that is).

As it seems the graphics chip

03:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 087d (rev b1)

is not supported yet in 180.51 and in the current beta. Both know nothing
about device id 087d. When logging in, only the desktop background image is
displayed, and apparently no X client can connect to the X server.

When is support due? Or do I just have to add the product/vendor ID to a source file and recompile?
hmilz is offline   Reply With Quote
Old 05-31-09, 03:37 AM   #2
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: Support for Zotac ION ITX-B ? (9400M? 10de:087d)

Should be supported.
Generate and attach a bugreport.
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 05-31-09, 04:20 AM   #3
hmilz
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Default Re: Support for Zotac ION ITX-B ? (9400M? 10de:087d)

Quote:
Originally Posted by Dragoran View Post
Should be supported.
Generate and attach a bugreport.
Apparently it doesn't even know about this chipset. See attached report. The Nvidia X-Server module says

(--) PCI:*(0@3:0:0) nVidia Corporation unknown chipset (0x087d) rev 177, ...
...
(II) NVIDIA dlloader X Driver 180.51 Thu Apr 16 19:08:39 PDT 2009
...
(WW) NVIDIA(GPU-0): Failed to determine GPU name
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU Unknown (Unknown) at PCI:3:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.79.65.00.00
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (35.2 KB, 106 views)
hmilz is offline   Reply With Quote
Old 05-31-09, 04:52 AM   #4
ebsi
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 10
Default Re: Support for Zotac ION ITX-B ? (9400M? 10de:087d)

Work fine here with the beta driver : 185.18.14.
ebsi is offline   Reply With Quote
Old 05-31-09, 05:54 AM   #5
Dragoran
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 711
Default Re: Support for Zotac ION ITX-B ? (9400M? 10de:087d)

Quote:
Originally Posted by hmilz View Post
Apparently it doesn't even know about this chipset. See attached report. The Nvidia X-Server module says

(--) PCI:*(0@3:0:0) nVidia Corporation unknown chipset (0x087d) rev 177, ...
...
(II) NVIDIA dlloader X Driver 180.51 Thu Apr 16 19:08:39 PDT 2009
...
(WW) NVIDIA(GPU-0): Failed to determine GPU name
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU Unknown (Unknown) at PCI:3:0:0 (GPU-0)
(--) NVIDIA(0): Memory: 131072 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 62.79.65.00.00
Nothing looks wrong in your log. Not knowing the GPUs name is not the problem.
Dragoran is offline   Reply With Quote
Old 05-31-09, 01:35 PM   #6
hmilz
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Default Re: Support for Zotac ION ITX-B ? (9400M? 10de:087d)

Quote:
Originally Posted by ebsi View Post
Work fine here with the beta driver : 185.18.14.
Hi,

seems I was too reluctant with the beta but after it didn't work with 180.51, and the chip wasn't mentioned in the README, and not in 185.18.04's README either, I thought the documentation was consistent. So thanks for the heads up.

It seems to work now -ish. The Jaunty desktop isn't set up when starting gdm but then I don't need a desktop anyway.

qvdpautest-0.2 says

SURFACE GET BITS: 290.644 M/s
SURFACE PUT BITS: 230.523 M/s

MPEG DECODING (1920x1080): 26 pic/s
H264 DECODING (1920x1080): 23 pic/s
VC1 DECODING (1440x1080): 30 pic/s

(the MIXER tests didn't run due to an error) which isn't exactly impressing for 1080 H.264 (without window manager, just raw X) but then I run the board with a single RAM chip (i.e. not dual-channel).

Next is xine-vdpau...
hmilz is offline   Reply With Quote
Old 05-31-09, 10:03 PM   #7
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: Support for Zotac ION ITX-B ? (9400M? 10de:087d)

Quote:
Originally Posted by hmilz View Post
qvdpautest-0.2 says

SURFACE GET BITS: 290.644 M/s
SURFACE PUT BITS: 230.523 M/s

MPEG DECODING (1920x1080): 26 pic/s
H264 DECODING (1920x1080): 23 pic/s
VC1 DECODING (1440x1080): 30 pic/s

(the MIXER tests didn't run due to an error) which isn't exactly impressing for 1080 H.264 (without window manager, just raw X) but then I run the board with a single RAM chip (i.e. not dual-channel).

Next is xine-vdpau...
Now that's very poor performance.
I have a 9400 IGP board and a macbook using that same 9400 chipset (same as your Zotac) and it gets much better performance than that..
With your score, you wouldn't even be able to play a bluray content properly .. yet all the reviews shows that it does it easily
jyavenard is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remastered Doom 3 BFG Edition Game Coming with Stereo 3D Support News Archived News Items 0 06-01-12 05:30 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.