Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-06-09, 07:22 AM   #1
Airbrushkid
 
Airbrushkid's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,420
Default Problem with a fresh install of Windows XP Pro

Ok my brother's laptop was having problems so he formatted it and installed Windows on it. Doesn't boot to desktop. He brings it to me. I look at his Windows disk it looks scratch up bad, so I figure maybe that's the problem. I then format and install Windows using my disk. Well I get the Blue screen of death. But it reboots so fast that I cannot read the. Stop codes. I can boot to safe mode. How can I get the stop codes? Is there a way to slow reboot so I can read them? Thank you.
__________________
Intel Q9550 l eVGA NForce 780i SLI FTW l 2 Palit GTX 560 Ti 2 GB SLI l Corsair Dominator 8 gig PC2-8500 l 2 - Intel X-25M 80 gb SSD Raid 0 l WD 1 -2TB & 2 -1TB l On board sound l Antec TruePower Quattro TPQ-1200 1200W l Windows 7 Ultimate 64 bit l 3 X Dell E248WFP 24" Monitors
Airbrushkid is offline   Reply With Quote
Old 06-06-09, 09:14 AM   #2
hokeyplyr48
hooah
 
hokeyplyr48's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Raleigh, North Carolina
Posts: 755
Send a message via AIM to hokeyplyr48
Default Re: Problem with a fresh install of Windows XP Pro

press the pause/break. it should pause it so you can read the screen
__________________
Main Rig:
CPU:Q6600 @ 3.5 w/ Ultra 120 extreme|| RAM: 4x2GB G. Skill || Motherboard: ABIT IP35 Pro || VideoCard: eVGA 260GTX & 7200GS for triple monitoring || Sound Card: Creative X-FI xtremegamer || Hard Drive: 2 x 150GB Raptor in RAID 0 (OS and Program Files) | 1 x 150GB Raptor (User Drive) | 1 x WD 2TB HD SATA II | 1 x 1TB Seagate | 1 x WD 500 GB HD SATA II | 1 x Seagate 400 GB HD SATA II | 1 x WD 160 GB HD IDE (slow, only for storage) || Monitor: Dell 30" 3007WFP LCD, Acer 22" widescreen, & Gateway 17" || Case: Antec 900 || PSU: 1 KW athenatech or force or something PSU || Keyboard: Logitech G15 || Mouse: Logitech MX 518 || OS: Windows 7 Build 7201 x64

Secondary Rig: FX-60, 7900GTX, 2 x 1BG OCZ Platinum, A8N32-SLI Deluxe, Antec 180, XP x32
hokeyplyr48 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-09, 11:04 AM   #3
Airbrushkid
 
Airbrushkid's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,420
Default Re: Problem with a fresh install of Windows XP Pro

It doesn't pause it.

Quote:
Originally Posted by hokeyplyr48 View Post
press the pause/break. it should pause it so you can read the screen
__________________
Intel Q9550 l eVGA NForce 780i SLI FTW l 2 Palit GTX 560 Ti 2 GB SLI l Corsair Dominator 8 gig PC2-8500 l 2 - Intel X-25M 80 gb SSD Raid 0 l WD 1 -2TB & 2 -1TB l On board sound l Antec TruePower Quattro TPQ-1200 1200W l Windows 7 Ultimate 64 bit l 3 X Dell E248WFP 24" Monitors
Airbrushkid is offline   Reply With Quote
Old 06-06-09, 11:18 AM   #4
Airbrushkid
 
Airbrushkid's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,420
Default Re: Problem with a fresh install of Windows XP Pro

More info.


Quote:
I did fine out that in the Devise Manager there are 7 items that no drivers where installed for. I don't know why they should of use Microsoft's drivers from the install windows xp disc. But it was in safe mode to find that out. Heres the list.

Mass Storage Controller

Multimedia Audio Controller

Network Controller

PCI Device

PCI Simple Communications Controller

Universal Serial Bus (USB) Controller

Video Controller (VGA Compatible)
__________________
Intel Q9550 l eVGA NForce 780i SLI FTW l 2 Palit GTX 560 Ti 2 GB SLI l Corsair Dominator 8 gig PC2-8500 l 2 - Intel X-25M 80 gb SSD Raid 0 l WD 1 -2TB & 2 -1TB l On board sound l Antec TruePower Quattro TPQ-1200 1200W l Windows 7 Ultimate 64 bit l 3 X Dell E248WFP 24" Monitors
Airbrushkid is offline   Reply With Quote
Old 06-06-09, 03:05 PM   #5
t3hl33td4rg0n
Dethklok Returns!
 
t3hl33td4rg0n's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Kent, OH
Posts: 2,142
Send a message via AIM to t3hl33td4rg0n Send a message via MSN to t3hl33td4rg0n Send a message via Yahoo to t3hl33td4rg0n
Default Re: Problem with a fresh install of Windows XP Pro

In the F8 menu, select the option "Disable Automatic Reboot"
__________________


Intel QX9650 @ 3.83GHzXFX 780ieVGA GTX 560Ti8GB GSkill DDR800Creative Sound Blaster X-Fi Titanium PCI-ESeagate 1.5TB . 4x Samsung 2TB

Quote:
Originally Posted by MowTin View Post
....it's so clear how government makes things worse not better...
t3hl33td4rg0n is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.