Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-08-09, 04:22 PM   #1
alpilotx
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 33
Default [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest driver 185.19 an 185.18.08

Hi Nvidia team,

I have just recognized that X-Plane 9 (to be exact, the current version 9.30b7) is crashing X11 immediately as it starts up its 3D engine. During the load of the simulator everything is fine (it shows its progrees bar), but when normally the 3D window comes up, X11 crashes and restarts my KDE4. For this, I have used the latest NVIDIA-Linux-x86_64-185.19-pkg2.run driver.

When I switch back to NVIDIA-Linux-x86_64-185.13-pkg2.run this doesn't happen. And as far as I can see, the problem should be reproducible very easily just by starting up X-Plane 9.

For details, see the attached nvidia-bug-report.

Andras Fabian
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (37.7 KB, 122 views)

Last edited by alpilotx; 05-06-09 at 03:21 PM.
alpilotx is offline   Reply With Quote
Old 04-09-09, 12:16 PM   #2
gbil
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 272
Default Re: [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest Beta driver 185.19

Quote:
Originally Posted by alpilotx View Post
Hi Nvidia team,

I have just recognized that X-Plane 9 (to be exact, the current version 9.30b7) is crashing X11 immediately as it starts up its 3D engine. During the load of the simulator everything is fine (it shows its progrees bar), but when normally the 3D window comes up, X11 crashes and restarts my KDE4. For this, I have used the latest NVIDIA-Linux-x86_64-185.19-pkg2.run driver.

When I switch back to NVIDIA-Linux-x86_64-185.13-pkg2.run this doesn't happen. And as far as I can see, the problem should be reproducible very easily just by starting up X-Plane 9.

For details, see the attached nvidia-bug-report.

Andras Fabian

I don't have this problem and the only difference I see is that I have a 32bit systems while you have a 64bit.

Besides in your log file I see this:
nepomukservices[9703] general protection ip:7f163324645e sp:7fff3b845480 error:0 in libQtCore.so.4.5.0[7f16331ea000+234000]

which indicates something in qt. Maybe there is an issue between qt and the driver?

Other 3D applications work correctly?
gbil is offline   Reply With Quote
Old 05-06-09, 03:24 PM   #3
alpilotx
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 33
Default Re: [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest Beta driver 185.19

Hmm,

Just tried 185.18.08 and X-Plane 9.30b8 still crashes as soon as it tries to initializes 3D mode (just after loading up all resources). I could also only test without compsite engine enabled, as otherwise I see the same error as this bug with KDE4.
alpilotx is offline   Reply With Quote
Old 06-07-09, 05:49 PM   #4
alpilotx
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 33
Default Re: [BUG REPORT] X-Plane 9 crashes X11 at start up with latest Beta driver 185.19

Just to "close" this bug properly, I would like to acknowledge, that with the driver version 185.18.14, X-Plane is again working correctly without any problems. Thanks NVidia team!
alpilotx is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.