Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-01-09, 12:45 PM   #61
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,365
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

my order shipped. in about a week should get it
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 01:04 PM   #62
Mr. Hunt
Rectal Gravy Connoisseur
 
Mr. Hunt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Texas
Posts: 8,294
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by CaptNKILL View Post
Auto aim?

Part of what made the shootouts in the last one so much fun was that the guns were accurate and you had to be dead on.

Maybe I will wait on this...

I'm not really liking what I've read so far.
You can turn auto aim off. And also, it kind of screws me up, so I recommend disabling it. Sometimes it over compensates and doesn't actually aim right.
Mr. Hunt is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 01:14 PM   #63
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by Mr. Hunt View Post
You can turn auto aim off. And also, it kind of screws me up, so I recommend disabling it. Sometimes it over compensates and doesn't actually aim right.
Oh ok.

I figured slawter would have disabled it if given the option.

I'm still not sure if I want to get this or not.

I normally wait a while to buy new games and this has generally worked out for me. I think about 80% of the games (and CDs) that I've bought early, for full price, have sucked. The exception would be games with demos or betas...
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 01:16 PM   #64
Mr. Hunt
Rectal Gravy Connoisseur
 
Mr. Hunt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Texas
Posts: 8,294
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by slaWter View Post
Where is the option to disable it? Didn't find it earlier.
No idea for PC... playing it on PS3 currently. Going to buy it on PC in a few months probably.

But I would be amazed if you could turn auto aim off in the console version and NOT the PC version. For me it was in the options menu... can't remember exactly where.
Mr. Hunt is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 01:40 PM   #65
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by Mr. Hunt View Post
No idea for PC... playing it on PS3 currently. Going to buy it on PC in a few months probably.

But I would be amazed if you could turn auto aim off in the console version and NOT the PC version. For me it was in the options menu... can't remember exactly where.
Bah...

You'd be amazed if they left some kind of console-left-over auto-aim in a PC port?

jAkUp said it was only on the dual pistols to compensate for not having iron sights. Its probably a built in handicap so people who can't aim can still play the game.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 01:50 PM   #66
Lfctony
Registered User
 
Lfctony's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Larnaca, Cyprus
Posts: 4,152
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by Ancient76 View Post
Game is average. And they want ****ing 45-60 for this?
That's only the thieves at Steam... Actual shops sell this at 25-30e...

http://gamer.micromania.com.cy/index...3681&page_id=6

http://www.play.com/Games/PC/4-/8775...d/Product.html
__________________
Fafnir: Intel Core 2 Quad 6600@3.2Ghz|eVGA 780i SLI|PNY GTX480 |Kingston DDR667 4096MB|WD Black Caviar 500GB|Seagate SATA 250GB|Seagate SATA 200GB| Seagate SATA 160GB|OptiArc AD-7173S DVDRW|Nec 3351 DVDRW|Creative X-FI XM|LG Flatron W2261V|Logitech X-530|Thermaltake Armor|Amptac 850W SLI PSU|Logitech G9 Mouse|Xigmatek HDT S-1283 CPU Cooler|Windows 7/FW 257.21

PS2 - Wii - Xbox - Xbox360 - PSP - GC - PS3 Owner

Boycott Starforce...

Quis Custodiet Ipsos Custodes?
Lfctony is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 03:03 PM   #67
agentkay
Registered User
 
agentkay's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe
Posts: 3,866
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

I've tweaked the config files a bit

Video.scr
Code:
Resolution(1920,1080)
Monitor(0)
BPP(24)
FSAA(4)     // enabled 4AA
TexBPP(32)
TextureQuality("High")
Filtering("Anisotropic")
Fullscreen()
Shadows("High")
ShadowMapSize(2048)   // increased shadowmap textures to 2048 from 1024, game crashes with 4096
Lightmaps()
GammaFloat(0.77)
MaxRefresh(60)
MaterialQuality(0)
FXQuality(3)
FXFadeLevel(0)    //  "maxed out" this setting, default "high" setting was "2"
WaterQuality(0)
GrassQuality(0)
EnvQuality("FullDynamic")
ShaderPath(3)
Postprocess("Normal")
DisplayDeviceType(1,0.000000,1.000000,0.900000,1.000000)
BTW, you can change the rendering path to DX10, but I haven't done any test yet.

Audio.scr
Code:
API("aOpenAL")   // Changed the API to OpenAL
MixFrequency(44100)
Channels(32)
Quality3D("high")
FXVolume(33)
WaveVolume(27)
SpeechVolume(40)
GlobalSettings("")
In this one I only changed the API and adjusted the volume for better 5.1 effects.
__________________

Intel I7-920 aircooled by Prolimatech Megahalems @ 3.8Ghz (200x19) | Gigabyte GA-X58-UD3R | OCZ Platinum 3x2GB DDR3-1600 RAM (7-7-7-24) @ 1600 | Gainward GTX 480 | WD Raptor 74GB + 150GB + Samsung 1TB | Soundblaster X-Fi Platinum | Corsair AX850 Gold | Coolermaster Stacker 830 silver | Logitech Z-5500 Digital 5.1 | Logitech G15 keyboard | Logitech G25 Racing Wheel | Sharp LC-46 XL1E (gaming and work)
F CliffyB.
agentkay is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 03:32 PM   #68
Ancient76
S.T.A.L.K.E.R.
 
Ancient76's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 651
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by Lfctony View Post
That's only the thieves at Steam... Actual shops sell this at 25-30e...

http://gamer.micromania.com.cy/index...3681&page_id=6

http://www.play.com/Games/PC/4-/8775...d/Product.html
http://www.trustedshops.de/kaufen/pr..._25036609.html

But never mind, i'm not buying this.
__________________
Skyrim: Realistic Overhaul - http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=5400
---------------------------------------------------------------------------------
S.C.O.P.: Realistic mod for S.T.A.L.K.E.R. - Call Of Pripyat - http://www.gsc-game.com/index.php?t=...3928&sec_id=19
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Asus P5Q Pro
Kingston DDR2 / 2x2GB
MSI 5850 Twin Frozr II
ASUS 22" VW220T
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Corsair HX620W
Sharkoon Rebel 9
Ancient76 is offline   Reply With Quote

Old 07-01-09, 03:49 PM   #69
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by zerobeta View Post
And the game is very 'consolish'. It only starts with the crosshair, you can only shoot enemies when the crosshair turns red, it auto aims etc... do console players really like this? (Or is it because a restriction of controllers? I never used one).
Crosshairs changing color over an enemy is pretty common... I don't see the problem with that, really. It helps you know you have a distant shot lined-up, when it's hard to squint and see it.

As for auto-aim, the vast majority of console games now use it in such a subtle way you can't evn tell it's there. Most of them just slow the reticule a bit over an enemy, or track the enemy slightly after you line up a shot. The days of obvious "snap-to" aiming are mostly over, though a rare old-feeling game sometimes still uses it.

Also, it is optional for most games, and after years of dual-analog experience you won't really need aim-assist and can turn it off.
__________________
I gots one of them high powered gaming computers with an EVGA GTX 480 video thingy and a Q9550 processing device and also one of them Windows 7 64 operating programs with 4GB of some Corsair 1033 DDR2 ram.

Steam, Xbox Live and PSN: StingingVelvet
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 04:25 PM   #70
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Quote:
Originally Posted by slaWter View Post
Still, there is a very obvious auto aim in this game with the dual pistols. In the freaking PC version, and not option to disable it! It really tracks the target, huge wtf?! experience...

There is an auto aim option for the 360 controller but I guess that's an overall auto aim, not the dual pistol one.

Thanks for the tweaks agentkay.
Are you using a 360 controller? I dont have auto aim using mouse / keys.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 04:41 PM   #71
DennisK4
Registered User
 
DennisK4's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 136
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!







__________________
2 x GTX580 3GB VRAM | i7-2600K | 16GB RAM | Intel SSD 510 Series 250GB | Dell 30'' 3008WFP (2560x1600) | Win 7 x64 Pro
DennisK4 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-09, 04:47 PM   #72
Mr. Hunt
Rectal Gravy Connoisseur
 
Mr. Hunt's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Texas
Posts: 8,294
Default Re: The Official Call of Juarez: Bound in Blood thread!

Loving this game. Just got done with Chapter VI or VII (can't remember) and it was awesome. Felt like a real shootout from the movies.
Mr. Hunt is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.