Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-11-09, 05:49 PM   #1
levineds
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2
Default GeForce 7300GT cannot output to two inputs at once

EDIT: I have no idea how I managed to write "input" in the title of this thread. It should read "GeForce 7300GT cannot output to two outputs at once"

I'm using a GeForce 7300GT on Ubuntu 8.04, and I'm trying to make it so that but my CRT and my television display the same thing. I don't care if they have the same resolution or not I just want to make them both display. I originally did this in 7.10 really easily, but it's proved much harder in 8.04.

The card is not detecting the TV plugged into the svideo (I tried GNOME's System Resolution, Nvidia Settings, and forcing S-Video usage with xrandr), even though the computer is directly plugged into the television. I edited the xorg and added a ConnectedMonitor line which allowed me to force it to output to the TV (but only with 96.43.xx drivers) and that worked fine but it disabled the CRT. I tried having both the CRT and the TV in the ConnectedMonitor line but it still just output to the TV and disabled the CRT. However, when I hit CTRL+ALT+F1 to get a text based session, it always appears on the CRT, whether the graphical one was on the CRT or not. When the CRT was not the graphical screen the text session is very strangely colored. By editing the ConnectedMonitor line I'm able to use either display one at a time, so I know they both work. Also, both of them are using the same resolution, so I don't think that xorg is disabling one of them because the resolution is not supported.

Please advise on how to fix.
levineds is offline   Reply With Quote
Old 07-11-09, 05:52 PM   #2
levineds
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2
Default Re: GeForce 7300GT cannot output to two inputs at once

Also here is my xorg.conf

Quote:
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Tue Jan 22 19:53:46 PST 2008


Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
screen 0 "Screen0" 0 0
Inputdevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
Inputdevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
Rgbpath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
EndSection

Section "Module"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
Vendorname "Generic LCD Display"
Modelname "LCD Panel 1280x1024"
Horizsync 31.5 - 64.0
Vertrefresh 56.0 - 65.0
# Gamma 1
# modeline "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -hsync -vsync
# modeline "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
# modeline "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
# modeline "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -hsync -vsync
# modeline "1280x960@60" 102.1 1280 1360 1496 1712 960 961 964 994 -hsync +vsync
# modeline "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
Boardname "nvidia"
Busid "PCI:1:0:0"
Option "TwinView" "True"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "MetaModes" "Monitor0: 800x600, TV-0: 800x600"
Option "HorizSync" "Monitor0: 30-81; TV-0: 30-50"
Option "VertRefresh" "Monitor0: 56-76; TV-0: 60"
Option "ConnectedMonitor" "TV-0"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
Option "NoLogo" "True"
Option "TVDACLoadDetect" "TRUE"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
Defaultdepth 24
Option "TwinView" "True"
Option "MetaModes" "800x600"
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "nvidia-auto-select"
EndSubSection
EndSection
levineds is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.