Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-23-09, 02:00 PM   #1
botio
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 14
Default random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16, 190.18

Hi,

Since 185 series I get some random X.org crashes, mostly when using firefox.
I've just tried 190.16 and got the same crash.
X crashes and restarts to the kdm login prompt.

I's very random, but every time it happend I was using firefox. (that's the software I use the most of the time though).
It's not happening on a specific web page, so I cannot reproduce it.

with 180.60 the system is stable, never had this problem.

I have a 6600GT cart (AGP).

here is what I get in Xorg.0.log.old (not included in the bug report)

Code:
<nothing wrong before>
(**) Logitech USB-PS/2 Optical Mouse: (accel) filter stage 0: 20.00 ms
(**) Logitech USB-PS/2 Optical Mouse: (accel) set acceleration profile 0

Backtrace:
0: /usr/bin/X(xorg_backtrace+0x3b) [0x813128b]
1: /usr/bin/X(xf86SigHandler+0x51) [0x80c5381]
2: [0xb7fc3400]

Fatal server error:
Caught signal 11.  Server aborting


Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

(II) AT Translated Set 2 keyboard: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) Logitech USB-PS/2 Optical Mouse: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
<end of file>
Have anybody else had this problem?
Is there a way I could provide more useful information?

thanks
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (27.1 KB, 103 views)
botio is offline   Reply With Quote
Old 07-23-09, 05:46 PM   #2
botio
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 14
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

same thing with 190.18 unfortunately
botio is offline   Reply With Quote
Old 07-23-09, 09:01 PM   #3
pavlinux
Registered User
 
pavlinux's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 57
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16, 190.18

Quote:
Originally Posted by botio View Post
Hi,
Backtrace:
0: /usr/bin/X(xorg_backtrace+0x3b) [0x813128b]
1: /usr/bin/X(xf86SigHandler+0x51) [0x80c5381]
2: [0xb7fc3400]

Fatal server error:
Caught signal 11. Server aborting
Please consult the The X.Org Foundation support at http://wiki.x.org for help.
pavlinux is offline   Reply With Quote
Old 07-30-09, 04:25 PM   #4
botio
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 14
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

no more crashes with 185.18.29 so far

edit: actually it just crashed, back to 180.60
botio is offline   Reply With Quote
Old 07-31-09, 03:55 AM   #5
savnn
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16, 190.18

I had similar issue on kubuntu9.04 when used X server from ppa repositories.
I reinstalled xserver-xorg related packages from ubuntu repositories. Now it doesn't crash.
savnn is offline   Reply With Quote
Old 07-31-09, 09:26 AM   #6
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

Interesting, same issue here on 7600GT (AGP).
I've started noticing that with 185.xx version and later.
190.18 is quite ok, but still crashed a minute ago - and the interresting thing is that I can recall using FF at that time when crashes occured.
Unfortunately I can't go back to 180.xx because it won't compile on current running kernel.

All the crashes ends up like this:
Code:
Backtrace:
0: /usr/bin/Xorg(xf86SigHandler+0x79) [0x80cbc79]
1: [0xb7f74400]
2: /usr/lib/xorg/modules//drivers/nvidia_drv.so(_nv001711X+0x2b) [0xb627b31b]
I've attached bug report + old xorg log file.

Last edited by kriko; 05-31-11 at 02:34 PM.
kriko is offline   Reply With Quote
Old 08-02-09, 05:01 AM   #7
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

Happened again - and again I was using firefox. Maybe coincidence?
I was designing a webpage and I had open dolphin, kwrite and firefox.
when I switched to FF and opened firebug, Xorg crashed.
Backtrace again leads too nvidia_drv.so

However this cannot be reproduced reliably - seems it's hard to trigger this bug. Maybe it only happens on AGP cards?
kriko is offline   Reply With Quote
Old 08-18-09, 08:16 AM   #8
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

Happened again, now with 185.18.31.
I was browsing with firefox, viewing larger images (1600x1200).

The bug got triggered after 10 minutes of doing this. I also had gweinview in background (if relevant).

Last edited by kriko; 05-31-11 at 02:34 PM.
kriko is offline   Reply With Quote

Old 08-21-09, 03:47 PM   #9
mocharhw
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 113
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

It seems like all you guys with 185.xx/190.xx X server crashes are using KDE, there's another recent thread with similar discussion. I'm about to update a Gnome box from 180.53 to 185.18.31 and will report if I see these same problems.
mocharhw is offline   Reply With Quote
Old 08-21-09, 04:21 PM   #10
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

Ok, thanks for testing. I also see that this affects users with AGP cards till now...
might be also related...
kriko is offline   Reply With Quote
Old 08-29-09, 06:34 AM   #11
botio
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 14
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

It seems better with 190.25, no crashes so far.

edit: actually no, it still crashes with 190.25. This time I was using synaptic when it happened.
botio is offline   Reply With Quote
Old 08-30-09, 06:22 AM   #12
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: random Xorg crashes with 185.18.14, 190.16

Happened again with 190.25 and again I was using firefox.
Web development has become a pain on nvidia workstations
kriko is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.