Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-27-09, 03:14 PM   #1
Tinyboss
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default X crashes (signal 11, libglx error) seemingly at random, 7400go Ubuntu 9.04

The problem: My X server is crashing (black text-mode screen, then back to graphical login screen) periodically, typically several times a day. I cannot make this happen at will, but it doesn't seem to be entirely random. I haven't seen it happen when the computer is idle, and it seems to occur when I'm doing "something", which could really be anything, such as scrolling a page, deleting a Firefox tab, dropping a control onto a form in Glade. No pattern other than it seems to happen in conjunction with other things.

Looking at the X log always shows something like this:

Code:
Backtrace:
0: /usr/X11R6/bin/X(xorg_backtrace+0x3b) [0x813518b]
1: /usr/X11R6/bin/X(xf86SigHandler+0x55) [0x80c7be5]
2: [0xb7f9a400]
3: /usr/lib/xorg/modules//libshadow.so(shadowRemove+0x4e) [0xb78b4eee]
4: /usr/lib/xorg/modules//libshadow.so [0xb78b53a4]
5: /usr/X11R6/bin/X [0x80c6a07]
6: /usr/X11R6/bin/X [0x811289c]
7: /usr/X11R6/bin/X [0x811ec9c]
8: /usr/X11R6/bin/X [0x81254fc]
9: /usr/X11R6/bin/X [0x80cf45e]
10: /usr/lib/xorg/modules/drivers//vesa_drv.so [0xb7f85bc2]
11: /usr/X11R6/bin/X [0x80c76db]
12: /usr/X11R6/bin/X [0x816272b]
13: /usr/X11R6/bin/X [0x80e1958]
14: /usr/X11R6/bin/X [0x80cc073]
15: /usr/X11R6/bin/X [0x814bb35]
16: /usr/X11R6/bin/X [0x817cd5c]
17: /usr/X11R6/bin/X [0x814589b]
18: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so [0xb790921a]
19: /usr/X11R6/bin/X(main+0x44c) [0x807237c]
20: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6(__libc_start_main+0xe5) [0xb7b66775]
21: /usr/X11R6/bin/X [0x80717a1]
Saw signal 11.  Server aborting.
 ddxSigGiveUp: Closing log
This has been happening only for the last week or so. I installed the beta 190.18 driver on 7/29/09, and it worked fine until recently. Today I changed to the stable 185.18.36, and the problem still exists.

I'm running Ubuntu 9.04 on a Dell XPS m1210 laptop with a 7400go GPU. I have Compiz enabled. I monitor the temperature and am sure that no overheating is occurring. Debug log is attached.

Having my X session likely to terminate at any random time has rendered my computer unusable for serious work. Any help would be tremendously appreciated.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (43.1 KB, 67 views)
Tinyboss is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.