Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows 7

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-07-09, 10:27 AM   #1
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Lost catalyst control center?

I just did the upgrade and let windows update install the latest ATI driver.

However I don't have catalyst control center. It updated the driver, or so it said it did, but I have no way of going in and changing any type of settings.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 09-07-09, 10:45 AM   #2
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Lost catalyst control center?

Quote:
Originally Posted by Riptide View Post
I just did the upgrade and let windows update install the latest ATI driver.

However I don't have catalyst control center. It updated the driver, or so it said it did, but I have no way of going in and changing any type of settings.
don't install drivers from windows updates especially for video cards.

download the driver package from ati.com
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-09, 10:50 AM   #3
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Re: Lost catalyst control center?

Kinda retarded then, that they even have that available on windowsupdate. If they are going to put it up there then they ought to at least stick CCC along with it. Stupid.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 09-07-09, 10:54 AM   #4
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Lost catalyst control center?

Quote:
Originally Posted by Riptide View Post
Kinda retarded then, that they even have that available on windowsupdate. If they are going to put it up there then they ought to at least stick CCC along with it. Stupid.
as far as ati is concerned driver and control panel are separate entities. on their website you can download the driver only or with control panel.

nvidia on the other hand is one package, you can't install just the driver with no control panel.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-09, 11:11 AM   #5
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Re: Lost catalyst control center?

I wonder if I ought to just put the CCC on by itself then rather than the whole package.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 09-07-09, 12:25 PM   #6
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Lost catalyst control center?

Quote:
Originally Posted by Riptide View Post
I wonder if I ought to just put the CCC on by itself then rather than the whole package.
you probably can, but from personal experience it is better of versions match.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-09, 11:34 AM   #7
Riptide
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Billings, MT
Posts: 8,303
Default Re: Lost catalyst control center?

I ended up loading 9.8 - the entire package. The windowsupdate driver showed up as 9.7.

So far the only issues I'm having with 7 are the fact that I have 3 instances of folding at home running. Two CPU, and one GPU. If I pin them to the taskbar then only one of the 3 has the correct icon showing for it. I can go to the properties and change the icon all I want but it won't show up right.

Also had some problems with media player classic I had to iron out but those seem OK now.
Riptide is offline   Reply With Quote
Old 09-08-09, 06:00 PM   #8
hokeyplyr48
hooah
 
hokeyplyr48's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Raleigh, North Carolina
Posts: 755
Send a message via AIM to hokeyplyr48
Default Re: Lost catalyst control center?

ATI always doing things stupidly...
__________________
Main Rig:
CPU:Q6600 @ 3.5 w/ Ultra 120 extreme|| RAM: 4x2GB G. Skill || Motherboard: ABIT IP35 Pro || VideoCard: eVGA 260GTX & 7200GS for triple monitoring || Sound Card: Creative X-FI xtremegamer || Hard Drive: 2 x 150GB Raptor in RAID 0 (OS and Program Files) | 1 x 150GB Raptor (User Drive) | 1 x WD 2TB HD SATA II | 1 x 1TB Seagate | 1 x WD 500 GB HD SATA II | 1 x Seagate 400 GB HD SATA II | 1 x WD 160 GB HD IDE (slow, only for storage) || Monitor: Dell 30" 3007WFP LCD, Acer 22" widescreen, & Gateway 17" || Case: Antec 900 || PSU: 1 KW athenatech or force or something PSU || Keyboard: Logitech G15 || Mouse: Logitech MX 518 || OS: Windows 7 Build 7201 x64

Secondary Rig: FX-60, 7900GTX, 2 x 1BG OCZ Platinum, A8N32-SLI Deluxe, Antec 180, XP x32
hokeyplyr48 is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.