Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-26-09, 12:53 PM   #217
glObalist
working as intended
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 935
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

I got this from g2play.net for 18EUR
__________________
Intel E8400 C2D 3Ghz @ 3.6Ghz ---> ASUS P5Q Pro <--- 2x2GB PATRIOT DDR2 800Mhz
PALIT Sonic HD4850 1GB DDR3 <---> BENQ FP241W 24" LCD
M-AUDIO FireWire 410 <---> Logitech Z-5400 5.1 THX
Quote:
All MMO's are now baby-school weak. The only good MMO's make your eyes bleed and force you to eat glass. In my day we had to walk uphill in the snow 5 miles *JUST* to log in.
glObalist is offline   Reply With Quote
Old 09-26-09, 03:44 PM   #218
Kaguya
Registered User
 
Kaguya's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 661
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by NarcissistZero View Post
Retailer is usually cheaper in the US. Steam is only cheaper when there is a deal, same with D2D.
Downloading now so I can stop talking about buying it and actually contribute to the real discussion
__________________
Intel Core i7 960 @ 3.6Ghz
EVGA X58 3X SLI
OCZ Gold 12GB DDR3
EVGA GeForce GTX 470 x2 SLI
OCZ Vertex 2 EX & Corsair P256
LG GH22NS50 22X DVD-RW SATA
Antec TruePower Quattro 1000w SLI PSU
Acer HN274H 1920x1080 3D Ready LCD
Logitech X-530 5.1 Speakers
Antec 900 Ultimate Gamer Case
Kaguya is offline   Reply With Quote
Old 09-26-09, 04:35 PM   #219
MaXThReAT
Registered User
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,861
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
Anyone have any luck forcing AA?

Anyone have any luck forcing AA?
190.62 and nHancer 2.5.3b2
__________________
Gigabyte V1.1 EP45-UD3R F5
GO-Q6600@3.6GHz 1/2" D5/GTZ Block W/BIX-II Dual 120mm
Corsair 4GB Dominator DDR2-8500 5-5-5-15 2t@1066GHz
Evga 280 GTX 621/1349/2268
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!

"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Old 09-26-09, 06:49 PM   #220
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
Anyone have any luck forcing AA?
190.62 and nHancer 2.5.3b2
Game has AA natively, why would you force it?
__________________
I gots one of them high powered gaming computers with an EVGA GTX 480 video thingy and a Q9550 processing device and also one of them Windows 7 64 operating programs with 4GB of some Corsair 1033 DDR2 ram.

Steam, Xbox Live and PSN: StingingVelvet
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 09-26-09, 06:55 PM   #221
MaXThReAT
Registered User
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,861
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by NarcissistZero View Post
Game has AA natively, why would you force it?
I just want to try higher AA at a lower resolution or see how other modes run. 2048x1536 8xAA is playable but I would like to try 1600x1200 @ 16xAA or tryout some SS or combined modes.
__________________
Gigabyte V1.1 EP45-UD3R F5
GO-Q6600@3.6GHz 1/2" D5/GTZ Block W/BIX-II Dual 120mm
Corsair 4GB Dominator DDR2-8500 5-5-5-15 2t@1066GHz
Evga 280 GTX 621/1349/2268
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!

"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Old 09-26-09, 10:37 PM   #222
Kaguya
Registered User
 
Kaguya's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 661
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by MaXThReAT View Post
Anyone have any luck forcing AA?
190.62 and nHancer 2.5.3b2
No problem for me. Ingame it says 2xAA but I used the "Enhance" option in nHancer and set it to 8xS and it looks significantly better.

Well, I've played a bit of this after having a very bad PC experience (let's just say I don't think that SSDs are ready for prime-time and I lost a week's worth of data - not much that was important, but I now have to replay a significant amount of Batman to get back to where I was ) I finally got this installed and here are my thoughts:

Firstly, while it seems fun I just don't find it quite as fun as GRID. GRID I was always anticipating the next race, having a blast and loving every minute of it. SHIFT seems more serious... that's the word. GRID is laid back, SHIFT is serious.

Secondly, and this is my own problem, the ****pit in this game is great, but I sure have more fun riding the hood of my car than sitting in the driver's seat I'll try ****pit again, but hood cam is so much faster feeling.

Thirdly, the racing line was nice for a bit, but I found I was just following this line around instead of racing. Anyone else get that? I turned the line off and don't seem to be having any problems. New tracks are a bit trickier as I can't get all my info from the road, but I still seem to be getting good points for riding the right line on the track.

Anyway, good game overall... obviously have some regrets as it was the D2D download that killed my SSD, but I'm sure I'll get over it
__________________
Intel Core i7 960 @ 3.6Ghz
EVGA X58 3X SLI
OCZ Gold 12GB DDR3
EVGA GeForce GTX 470 x2 SLI
OCZ Vertex 2 EX & Corsair P256
LG GH22NS50 22X DVD-RW SATA
Antec TruePower Quattro 1000w SLI PSU
Acer HN274H 1920x1080 3D Ready LCD
Logitech X-530 5.1 Speakers
Antec 900 Ultimate Gamer Case
Kaguya is offline   Reply With Quote
Old 09-27-09, 09:36 AM   #223
Kaguya
Registered User
 
Kaguya's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 661
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by slaWter View Post
Sorry to hear that. But what happened and why do you think it was the D2D download?
It wasn't the downloader's fault per se, it was the sustained writes caused by the downloader. My understanding is that SSDs can write in 4k bursts, but can only delete in 512k block, so if a long sustained write is coming in and it's trying to write to block which have deleted data on them, it has to clear the full block before writing... in this case, the data was streaming faster than the cache could handle the writes and it crashed. Usually a restart will fix it, but I think it corrupted the drive's firmware. I'm going to see if I can reflash it today and at least get it running again. Either way, I now make a daily backup of my documents folder so I don't lose game progress

And again, SSDs are fun, but definitely not for amateurs
__________________
Intel Core i7 960 @ 3.6Ghz
EVGA X58 3X SLI
OCZ Gold 12GB DDR3
EVGA GeForce GTX 470 x2 SLI
OCZ Vertex 2 EX & Corsair P256
LG GH22NS50 22X DVD-RW SATA
Antec TruePower Quattro 1000w SLI PSU
Acer HN274H 1920x1080 3D Ready LCD
Logitech X-530 5.1 Speakers
Antec 900 Ultimate Gamer Case
Kaguya is offline   Reply With Quote
Old 09-27-09, 10:58 AM   #224
Quick420
Registered User
 
Quick420's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: London,Canada
Posts: 1,445
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Damn that sucks^^ I'll wait a while longer to try one
__________________
:Gaming Rig:
Asus P5N-D SLi E8400 Wolfdale@3.6ghz/TTBig TyphoonCooler 51c Orthos 3hrs
Galaxy GTX560ti-GC 296.10 Forceware 950/1900/2200,1100mv,Gts250/Physx
2x2gb Ddr2 1066mhz 4-4-4-12 1T
3xWD WD5000AAKS 500gb/sata300/ 1xSeagate 320gb Ide(tuuunz)
X-fi Fatality Pro*ASUS VH242H 24"LCD*:::Windoze 7-64bit:::
Sony DvD/Ram-Drive
Logitech G25
3dmark06 17,898 Vantage 12,851



If the light is GREEN the trap is clean
Quick420 is offline   Reply With Quote

Old 09-27-09, 12:18 PM   #225
Kaguya
Registered User
 
Kaguya's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 661
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by Quick420 View Post
Damn that sucks^^ I'll wait a while longer to try one
The funny thing is that I have two, one is an OCZ Solid that uses the less-than-stellar JMicron controller and it's been fine. However I've witnessed two 250Gig Indilinx controllers go tits-up (An OCZ and a Corsair).
__________________
Intel Core i7 960 @ 3.6Ghz
EVGA X58 3X SLI
OCZ Gold 12GB DDR3
EVGA GeForce GTX 470 x2 SLI
OCZ Vertex 2 EX & Corsair P256
LG GH22NS50 22X DVD-RW SATA
Antec TruePower Quattro 1000w SLI PSU
Acer HN274H 1920x1080 3D Ready LCD
Logitech X-530 5.1 Speakers
Antec 900 Ultimate Gamer Case
Kaguya is offline   Reply With Quote
Old 09-27-09, 04:01 PM   #226
DJMONDY
Registered User
 
DJMONDY's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,050
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

This game looks soooo good on the pc compared to the ps3. i originally bought it on the ps3 thinking my pc wouldnt handle it very well but then i tried the demo and well my pc handles it not too badly as it goes. im getting between 30-40 fps which is ok i guess.

Just one thing though, theres an odd jerking/skipping if i crash into a car on the pc demo which doesnt happen on the ps3. is it like this in the full game or is the demo missing some physics or something?
__________________
POV GeForce GTX 680 2048MB (Sli in future )
Samsung Green 8GB DDR3 1600MHz Dual Channel
Intel Core i7 3770K 3.50GHz @ 4.60GHz Ivybridge CPU
Gigabyte Z77X-D3H Intel Z77
OCZ Petrol 128GB SSD - MS Windows 7 64Bit
500GB HDD - Windows XP
250GB HDD - Windows Vista

SStone 850W PFC PSU QuadSLi
Sony 52HX903 3DTV
DJMONDY is offline   Reply With Quote
Old 09-27-09, 04:23 PM   #227
Roliath
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by DJMONDY View Post
Just one thing though, theres an odd jerking/skipping if i crash into a car on the pc demo which doesnt happen on the ps3. is it like this in the full game or is the demo missing some physics or something?
Yes, a driver update fixed the issue for me.
  Reply With Quote
Old 09-28-09, 12:28 AM   #228
Kaguya
Registered User
 
Kaguya's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 661
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

I don't know what it is - it's definitely fun, but there's something so bland about the racing that I just can't put my finger on.

I somewhat regret my purchase as I do think reinstalling GRID would have given me more enjoyment... plus the custom livery seems far too complicated to deal with However, racing the cars is fun and I did turn the best line back on. It seems cheap, but useful.
__________________
Intel Core i7 960 @ 3.6Ghz
EVGA X58 3X SLI
OCZ Gold 12GB DDR3
EVGA GeForce GTX 470 x2 SLI
OCZ Vertex 2 EX & Corsair P256
LG GH22NS50 22X DVD-RW SATA
Antec TruePower Quattro 1000w SLI PSU
Acer HN274H 1920x1080 3D Ready LCD
Logitech X-530 5.1 Speakers
Antec 900 Ultimate Gamer Case
Kaguya is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.