Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-29-09, 10:53 AM   #1
elnacho12
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Default Problem installing nvidia driver

Hi all,

I'm not being able to install the nvidia 180 driver for my GeForce 6200 on Ubuntu 9.04 - Jaunty Jackalope.
Quote:
inieto@inieto-desktop:~$ uname -a
Linux inieto-desktop 2.6.28-16-generic #55-Ubuntu SMP Tue Oct 20 19:48:24 UTC 2009 i686 GNU/Linux

inieto@inieto-desktop:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200] (rev a1)

inieto@inieto-desktop:~$ glxinfo
name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
...
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
...
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
3 GLXFBConfigs:
visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Segmentación Fault
I've tried with:
- System -> Administration -> Hardware, activating the 180 nvidia driver
- checking the xorg.conf:
Quote:
Section "Module"
Load "glx"
Disable "dri2"
EndSection
...
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
EndSection
- tried to install the 185 new driver (which didn't change the results)

The xorg log shows in different tries the following:
Quote:
(EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)
Quote:
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
dlopen: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so: undefined symbol: _nv000046gl
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)
The sympthom is that after the Ubuntu logo loading black screen which hides the boot sequence, when gdm starts, the system hangs. It doesn't respond to the keyboard.
I have then to reboot in safe mode and restore the X, which makes my xorg load with the basic "nv" driver.

I've attached two generated files from the nvidia-bug-report.sh script, one from the console withouth X and the seccond after restoring X (using the generic "nv" driver)

Any ideas?

Thanks in advance,

Ignacio
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (27.5 KB, 87 views)
File Type: gz nvidia-bug-report_after_restoring_X.log.gz (28.6 KB, 78 views)
elnacho12 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-09, 01:08 PM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Problem installing nvidia driver

This problem is caused when an old version of libGLcore.so.1 is installed, usually because one was installed to an incorrect location. Did you previously install the driver via the .run package? If so, please run "nvidia-installer --uninstall" and then reinstall the Ubuntu driver packages.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 10-30-09, 09:20 AM   #3
elnacho12
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Default Re: Problem installing nvidia driver

Quote:
Originally Posted by AaronP View Post
This problem is caused when an old version of libGLcore.so.1 is installed, usually because one was installed to an incorrect location. Did you previously install the driver via the .run package? If so, please run "nvidia-installer --uninstall" and then reinstall the Ubuntu driver packages.
I've tried so many times with the .run package, tried also with the Ubuntu 180's aptitude installer.

I'll try that now. Thanks!
elnacho12 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-09, 10:20 AM   #4
elnacho12
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Default Re: Problem installing nvidia driver

Quote:
Originally Posted by elnacho12 View Post
I've tried so many times with the .run package, tried also with the Ubuntu 180's aptitude installer.

I'll try that now. Thanks!
Well, besides I was able to run the "nvidia-installer --uninstall" command, it's still hanging when GDM starts

Here're the new bug-report files.
I don't have now a direct problem with glx, so it's strange and I'm confused

Can you get something more from these new logs?
Thanks in advance,

Ignacio
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.tar.gz (19.5 KB, 69 views)
File Type: gz nvidia-bug-report_after_restoring_X.log.tar.gz (26.7 KB, 75 views)
elnacho12 is offline   Reply With Quote
Old 10-30-09, 11:32 AM   #5
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: Problem installing nvidia driver

Unfortunately, the log ends right after loading libglx, which is typically a symptom of the dynamic linker calling abort() and terminating the X server unexpectedly. Can you please run "startx > stderr.log 2>&1" from a terminal and then attach the resulting stderr.log?
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 11-03-09, 12:48 PM   #6
elnacho12
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Default Re: Problem installing nvidia driver

I've tried several times with commands like

startx > stderr.log 2>&1

2>&1 startx > stderr.log

2>&1 bash -x startx > stderr.log

nohup 2>&1 startx > stderr.log &

echo > stderr.log < `bash -x startx`

But it seems that before the script gets something to write in the log, the screen activates and crashes, hanging the Ubuntu. Also, the keyboard doesn't respond when is hanged, neither the BloqNum or the other led-lighted keys work while is hanged.

I'll look forward the log of the startx binary

thanks,

Ignacio
elnacho12 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.