Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Home Theater A/V

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-27-09, 12:43 PM   #13
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Ripping VHS's to my HD

yap, will work

Quote:
•No need to install drivers or any software applications
these are perfect devices, no drivers are required, it just works
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-09, 02:33 PM   #14
tjohn
Paleo Pennsylvania
 
tjohn's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 721
Default Re: Ripping VHS's to my HD

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
yap, will work
these are perfect devices, no drivers are required, it just works
Cool!! Couple of things ending on ebay soon should give me just about enough to try it
__________________
Main Rig == ASRock Z68 Pro Gen3 | I7 2600K @ 4.6 | G.Skill Ripjaws 16 GB | CMV8 Cooler | Crucial C300 RealSSD 128GB | EVGA 570GTX | CM HAFX | Win7 x64

HTPC == Gigabyte GA-MA785GMT | AMD X2 240 Regor | A-DATA 2X4 PC3 10600 | WD 1TB | LG Blue-Ray | Corsair 400W PSU | Lian Li PC-C37B | Win7 x64

Home Server == Gigabyte GA-MA785GM | AMD Sempron 2.7GHz 45W | G.SKILL 2X1 DDR2 667 | WD GRN 1 TB x3 | Seasonic 380W 80+ Bronze | Antec 300 case | Windows Home Server

Toshiba U405-S2830 Laptop | 13.3" - 1200x800 | C2D T8100 2.1 Penryn | 4 GB DDR2 677 | Wireless N | Intel X3100 Vid | 250GB HDD | Win7 x64

HP dm3 Laptop | 13.3" - 1366x768 | AMD Athlon Neo X2 | ATI Radeon HD 3200 | 4GB DDR2 | 320GB HDD | Wireless N | Bluetooth | Windows 8 Developer Preview
tjohn is offline   Reply With Quote
Old 10-27-09, 09:11 PM   #15
tjohn
Paleo Pennsylvania
 
tjohn's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 721
Default Re: Ripping VHS's to my HD

All I need now is a good softwares to use with it Any good choices ??
__________________
Main Rig == ASRock Z68 Pro Gen3 | I7 2600K @ 4.6 | G.Skill Ripjaws 16 GB | CMV8 Cooler | Crucial C300 RealSSD 128GB | EVGA 570GTX | CM HAFX | Win7 x64

HTPC == Gigabyte GA-MA785GMT | AMD X2 240 Regor | A-DATA 2X4 PC3 10600 | WD 1TB | LG Blue-Ray | Corsair 400W PSU | Lian Li PC-C37B | Win7 x64

Home Server == Gigabyte GA-MA785GM | AMD Sempron 2.7GHz 45W | G.SKILL 2X1 DDR2 667 | WD GRN 1 TB x3 | Seasonic 380W 80+ Bronze | Antec 300 case | Windows Home Server

Toshiba U405-S2830 Laptop | 13.3" - 1200x800 | C2D T8100 2.1 Penryn | 4 GB DDR2 677 | Wireless N | Intel X3100 Vid | 250GB HDD | Win7 x64

HP dm3 Laptop | 13.3" - 1366x768 | AMD Athlon Neo X2 | ATI Radeon HD 3200 | 4GB DDR2 | 320GB HDD | Wireless N | Bluetooth | Windows 8 Developer Preview
tjohn is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 09:14 AM   #16
tjohn
Paleo Pennsylvania
 
tjohn's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 721
Default Re: Ripping VHS's to my HD

Just RMA'd the unit Pretty much unwatchable end results. I'm bummed.
__________________
Main Rig == ASRock Z68 Pro Gen3 | I7 2600K @ 4.6 | G.Skill Ripjaws 16 GB | CMV8 Cooler | Crucial C300 RealSSD 128GB | EVGA 570GTX | CM HAFX | Win7 x64

HTPC == Gigabyte GA-MA785GMT | AMD X2 240 Regor | A-DATA 2X4 PC3 10600 | WD 1TB | LG Blue-Ray | Corsair 400W PSU | Lian Li PC-C37B | Win7 x64

Home Server == Gigabyte GA-MA785GM | AMD Sempron 2.7GHz 45W | G.SKILL 2X1 DDR2 667 | WD GRN 1 TB x3 | Seasonic 380W 80+ Bronze | Antec 300 case | Windows Home Server

Toshiba U405-S2830 Laptop | 13.3" - 1200x800 | C2D T8100 2.1 Penryn | 4 GB DDR2 677 | Wireless N | Intel X3100 Vid | 250GB HDD | Win7 x64

HP dm3 Laptop | 13.3" - 1366x768 | AMD Athlon Neo X2 | ATI Radeon HD 3200 | 4GB DDR2 | 320GB HDD | Wireless N | Bluetooth | Windows 8 Developer Preview
tjohn is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 12:42 PM   #17
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Ripping VHS's to my HD

what software did you use?

i have internal version, and the results are the best you can get with captured picture from analog sources (VHS)
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 01:34 PM   #18
tjohn
Paleo Pennsylvania
 
tjohn's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 721
Default Re: Ripping VHS's to my HD

I tried Nero9, Creative 2010, and the bundled Neo3 software. All gave me the same result.
__________________
Main Rig == ASRock Z68 Pro Gen3 | I7 2600K @ 4.6 | G.Skill Ripjaws 16 GB | CMV8 Cooler | Crucial C300 RealSSD 128GB | EVGA 570GTX | CM HAFX | Win7 x64

HTPC == Gigabyte GA-MA785GMT | AMD X2 240 Regor | A-DATA 2X4 PC3 10600 | WD 1TB | LG Blue-Ray | Corsair 400W PSU | Lian Li PC-C37B | Win7 x64

Home Server == Gigabyte GA-MA785GM | AMD Sempron 2.7GHz 45W | G.SKILL 2X1 DDR2 667 | WD GRN 1 TB x3 | Seasonic 380W 80+ Bronze | Antec 300 case | Windows Home Server

Toshiba U405-S2830 Laptop | 13.3" - 1200x800 | C2D T8100 2.1 Penryn | 4 GB DDR2 677 | Wireless N | Intel X3100 Vid | 250GB HDD | Win7 x64

HP dm3 Laptop | 13.3" - 1366x768 | AMD Athlon Neo X2 | ATI Radeon HD 3200 | 4GB DDR2 | 320GB HDD | Wireless N | Bluetooth | Windows 8 Developer Preview
tjohn is offline   Reply With Quote
Old 11-15-09, 11:52 PM   #19
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,728
Default Re: Ripping VHS's to my HD

Quote:
Originally Posted by tjohn View Post
I tried Nero9, Creative 2010, and the bundled Neo3 software. All gave me the same result.
CSI image enhancement NOW!!!

I don't care if it takes a 30 seconds to render a frame JUST DO IT!
__________________
2500K 4.7ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 8gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 11-16-09, 12:40 AM   #20
Starscream
Decepticook
 
Starscream's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cybertron
Posts: 1,005
Default Re: Ripping VHS's to my HD

Enhance.

__________________
Maybe tomorrow I'll wanna settle down, until tomorrow I'll just keep moving on...
Starscream is offline   Reply With Quote

Old 11-16-09, 02:06 AM   #21
pakotlar
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Ripping VHS's to my HD

Quote:
Originally Posted by tjohn View Post
Thanks, yeah that is an easier way to go maybe. But I do have some things on VHS like my wedding and other family and personal stuff I'd like to digitize. So I do need some kind of hardware.
Comeon no one in their right mind really wants to watch that stuff. Just download a Stalone film and tell your wife your kid must've written over the wedding tape.

That aside, the best option is to hook up AV outputs to a DVR card. I'm assuming that's how torrent people do it.

Though this is sacrosanct to a true nerd, here's a PCWorld guide: http://www.pcworld.com/article/11603..._recorder.html
  Reply With Quote
Old 11-16-09, 02:41 AM   #22
Rakeesh
 
Rakeesh's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sonoran Desert
Posts: 6,873
Default Re: Ripping VHS's to my HD

Quote:
Originally Posted by Redeemed View Post
Pirating is pirating. As much as I love some of my VHS movies, I fully intend to purchase them on Blu-Ray. It's only fair to the actors and studios IMO.

If that means I have to wait till I have the spare cash to purchase them, then I wait. Not really that big of a deal.
To me downloading an MP3 of a song when you already have a copy of the CD is no different than ripping the CD yourself. I've done this a lot of times for some old CD's I've had that got scratched up because I loaned them to some asshole.

And I could be wrong here but I think the actors are paid on a commission basis, e.g. they get paid so much just to shoot the movie. Whatever money the studios make after that doesn't go to them. It's not like record labels who pay them royalties based on what sells.
Rakeesh is offline   Reply With Quote
Old 11-16-09, 09:08 AM   #23
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,728
Default Re: Ripping VHS's to my HD

Quote:
Originally Posted by AlphaWolf_HK View Post
And I could be wrong here but I think the actors are paid on a commission basis, e.g. they get paid so much just to shoot the movie. Whatever money the studios make after that doesn't go to them. It's not like record labels who pay them royalties based on what sells.
"Serenity", I think they knew it would make the money on the DVD sales, Otherwise they wouldn't have made it.

Maybe its a rare example.
__________________
2500K 4.7ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 8gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.