Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-26-10, 02:23 AM   #1
design
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default multimonitor with nvidia

knows somebody if there is a possibility to drive 3 projectors (xga -> 3.072x768) from one pc? certainly i need 2 graphic cards, but which? the window of the application has the size of 3072x768 px. and we need a high graphic performance for our 3D OpenGL software.

am i right in the assumption, that only the Fermi GF100 will solve my problem? : http://www.tomshardware.com/news/Nvi...ound,9394.html
apparently there is no common multimonitor-possibility with nvidia cards till the release of the new fermi cuda gmu's?

bye
sebastian
design is offline   Reply With Quote
Old 01-26-10, 03:12 AM   #2
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: multimonitor with nvidia

Quote:
Originally Posted by design View Post
knows somebody if there is a possibility to drive 3 projectors (xga -> 3.072x768) from one pc? certainly i need 2 graphic cards, but which? the window of the application has the size of 3072x768 px. and we need a high graphic performance for our 3D OpenGL software.

am i right in the assumption, that only the Fermi GF100 will solve my problem? : http://www.tomshardware.com/news/Nvi...ound,9394.html
apparently there is no common multimonitor-possibility with nvidia cards till the release of the new fermi cuda gmu's?

bye
sebastian
Jeepers. Is your room big enough for 3 projectors. From what I have read on another Forum, 9 series cards will also do it. We just need a driver update. You may have to wait until Fermi gets close to launch date though.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote
Old 01-26-10, 06:00 AM   #3
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: multimonitor with nvidia

The surround stuff requires SLI though dont it?
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 01-26-10, 06:58 AM   #4
design
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default Re: multimonitor with nvidia

i first want to use 2 Quadro FX 4800 in one pc to get the multi-monitor problem managed. but some experts told me that there will be a problem with the synchronisation of the 3 displays. this should only work with a nvidia quadro plex and quadro G-Sync. knows someone if the syncronisation is functional with GF100? hint: i want to render a full screen OpenGL Scene over the 3 displays without a judder! it seems to be a complex problem ;-)
design is offline   Reply With Quote
Old 01-26-10, 09:14 AM   #5
Johnny C
Passing you @ 192mph
 
Johnny C's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada, EH!
Posts: 779
Default Re: multimonitor with nvidia

One 5000 series ATi card will drive 3 displays..You will probably need and active(powered by USB) displayport to DVI adaptor, to hook it up to 3 projectors.

A 5970 would drive any application @ high res. You probably only need to look at a 5870 which would cost ~400 bucks.
__________________
Phenom II 965BE @ 3.9ghz 200X19.5 1.4625 vcore 2.8ghz NB 2.4ghz HT - Asus M4A79XTD-EVO bios 0604 - 12GB Corsair DDR3 1600 @ 1600mhz CAS 9 w/1T - XFX 6970 2GB 950/1450 - Xigmatek S1283 HSF - Antec 900 - Windows 7 Ultimate x64
Johnny C is offline   Reply With Quote
Old 01-26-10, 10:35 PM   #6
Mr Bigman
Strongest Man On Earth
 
Mr Bigman's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chicago IL
Posts: 4,965
Send a message via AIM to Mr Bigman Send a message via MSN to Mr Bigman Send a message via Yahoo to Mr Bigman
Default Re: multimonitor with nvidia

I hope Nvidia does the whole infinity thing like ATI cuz it would be cool cuz i have 3 lcd's waiting for this option.
__________________
EVGA X58 Tri SLI
Core I 7 3.7Ghz
12 gb corsair DDR3 1600
Three EVGA 285 SLI
Antec 1200
Corsiar 1000 HX Power Supply
2 OCZ SSD Hard Drives
4 wd black edition raid 2 setups for 4TB


_____________________________
having good looks and a good body is hard work.
Mr Bigman is offline   Reply With Quote
Old 01-27-10, 01:28 AM   #7
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: multimonitor with nvidia

Quote:
Originally Posted by jolle View Post
The surround stuff requires SLI though dont it?
Yes it will.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote
Old 01-31-10, 11:58 AM   #8
XMAN52373
Registered User
 
XMAN52373's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 534
Default Re: multimonitor with nvidia

Quote:
Originally Posted by design View Post
i first want to use 2 Quadro FX 4800 in one pc to get the multi-monitor problem managed. but some experts told me that there will be a problem with the synchronisation of the 3 displays. this should only work with a nvidia quadro plex and quadro G-Sync. knows someone if the syncronisation is functional with GF100? hint: i want to render a full screen OpenGL Scene over the 3 displays without a judder! it seems to be a complex problem ;-)
Who are these experts?

The Quadro line has been donig multi monitor for quite some time, even before the Gefore line got to display windows across multiple display. You may want to try SLi Zone or if you can find him here, ChrisRay and send the guy a PM with your questions conserning Multi monitor and the quadros. be specific and give him some time, if he doesn't have the answer, he can get it as he has direct contact with Nvidia.
__________________
C2Q6600@3.3
ASUS GTX570
eVGA 780i SLi AR
8GB DDR2 PC8500
Windows 7 U x64
XMAN52373 is offline   Reply With Quote

Old 02-01-10, 01:48 AM   #9
design
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Default Re: multimonitor with nvidia

Quote:
Originally Posted by XMAN52373 View Post
Who are these experts?
because it is not possible do get direct information or support from nvidia i wrote to PNY and got the following answer:

"this will only be possible with the current quadroplex (e.g. 2x FX 5800). from nvidia it is called Mosaic Mode. a normal sli configuration will not afford this option. ..."

i suppose that this information is authentic. in the following PNY writes, that they dont know much about the 3D stereo surround solution: "because it will be realized with 2 gpu it will possibly be similar to the mosaic-mode. but nvidia announces nothing if there will be a similar solution for quadro cards"

i'm not realy satisfied with this answers - i will look for mor information.
design is offline   Reply With Quote
Old 02-02-10, 03:41 AM   #10
nrdstrm
 
nrdstrm's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Staples Center
Posts: 1,677
Default Re: multimonitor with nvidia

Well, 2 Fermis where running 3 projectors on a VERY wide screen at CES...I have a few pics of the racing game playing on the screen, but they came out super blurry (because the 3 projectors where running in 3D Vision Mode (ie, needed 3d glasses)...
__________________


On Any Given Sunday!
nrdstrm is offline   Reply With Quote
Old 02-03-10, 12:04 AM   #11
Muppet
Registered User
 
Muppet's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New Zealand
Posts: 3,130
Default Re: multimonitor with nvidia

Quote:
Originally Posted by nrdstrm View Post
Well, 2 Fermis where running 3 projectors on a VERY wide screen at CES...I have a few pics of the racing game playing on the screen, but they came out super blurry (because the 3 projectors where running in 3D Vision Mode (ie, needed 3d glasses)...
I would have loved to see that. Hell I'd be happy to see just one running in 3D.
__________________
Asus Rampage IV Extreme Black Edition | Intel 4930k | SS Phasechange | 16GB Corsair Platinum DDR3 1866 | Asus GTX680 x2 SLI | Corsair AX1200 Watt PSU | Lian-Li PC-8NWX | Intel 520 120Gb SSD x2 | Samsung S27A950D 27" 120Hz | HP ZR24w 24" S-IPS x3 Nvidia Surround @6000x1200 | Xonar Essence STX
Muppet is offline   Reply With Quote
Old 02-06-10, 02:34 AM   #12
Apheleon
Registered User
 
Apheleon's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 49
Default Re: multimonitor with nvidia

expensive one is only i wanna to say about it -_-
__________________
Intel I7 920 oc 4.1G with U120E |ROG II X58 | Dominator TR3X6G1866C9DF DDR3 1866 6GB | Leadtek GTX480 |Seagate 1.5T X 4|Sony IDE DVDAW-G170A|Creative SB X-Fi Platinum|Cooler master CM Stack 830 Black|Dell 2407 WFP|RAZER copperhead + Steelpad SteelKeys 6G|Sennheiser PC145 USB
Apheleon is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.