Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Console World

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-15-10, 02:34 PM   #25
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Wait... So if my screen is 1680x1050 and doesn't have 1:1 aspect option then I will not be able to see whole screen with 1080p?

And as I understand ps3 cannot be set to 1280x720?? only to 1080p?? With my old 360 I had to use 720p becouse If I would go 1080 I was not able to see whole screen. And 720 was looking just fine. Offcourse then they added 16:10 support and i could use any res I want not bigger than my native

So Can You explain it deeper?
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-10, 04:05 PM   #26
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Yeah you can set the PS3 to do only 1280x720 in the display options. 1080p wouldnt work because your display doesn't support it.
  Reply With Quote
Old 02-15-10, 10:44 PM   #27
Yaboze
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: United States
Posts: 2,057
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

I love my PS3. I had it hooked up to my Dell 2407 for a while (with HDMI - DVI converter plug). Works great, also, the 2407 has HDCP, so that helped.

But now I have it hooked up in my living room on my 52" Sony Bravia @ 1080p. It's quite amazing. I am using the optical out on the PS3 to my receiver for 5.1 and I have the HDMI audio out still turned on too. If I don't want the house shaking, I just use the TV speakers and I don't have to play with any settings. It's a nice feature of the PS3 (dual audio output). I also have the PS3 remote for when I'm not playing and I'm looking around on XMB or getting ready to watch a DVD or Bluray.
Yaboze is offline   Reply With Quote
Old 02-15-10, 11:55 PM   #28
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Quote:
Originally Posted by HiCZoK4 View Post
Wait... So if my screen is 1680x1050 and doesn't have 1:1 aspect option then I will not be able to see whole screen with 1080p?

And as I understand ps3 cannot be set to 1280x720?? only to 1080p?? With my old 360 I had to use 720p becouse If I would go 1080 I was not able to see whole screen. And 720 was looking just fine. Offcourse then they added 16:10 support and i could use any res I want not bigger than my native

So Can You explain it deeper?
You will be able to use 720p just fine, BUT your monitor will scale the image up, and it may look kinda bad. To see how bad set your PC desktop to 720p and see how bad the text looks. The 360 I believe does scale games and it looks ok on most PC monitors.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 02-16-10, 01:20 AM   #29
Lyme
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 2,682
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Quote:
Originally Posted by crainger View Post
You will be able to use 720p just fine, BUT your monitor will scale the image up, and it may look kinda bad. To see how bad set your PC desktop to 720p and see how bad the text looks. The 360 I believe does scale games and it looks ok on most PC monitors.
The 360 has a dedicated hardware scaler, works both ways. Sony implemented something less elegant in the PS3.
Lyme is offline   Reply With Quote
Old 02-16-10, 07:34 AM   #30
Yaboze
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: United States
Posts: 2,057
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Yeah, the PS3 is more like a PC in that regard. It's either 1920x1080 or 1280x720 for HD, if you don't support those resolutions, the Display will just stretch to fill it's native resolution.

The 360 is much better at this, it has actual resolutions you can pick from the video settings, even 1680x1050 and some other ones and everything looks good then.
Yaboze is offline   Reply With Quote
Old 02-16-10, 10:03 AM   #31
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Damn... I am still not sure about it. I have x360 at heart. Had some great time with it when I had one.(I had 20gb premium).

It suicided month after they added 16:10 resolutions and games instalations. and 1680x1050 looks great. almost like real. And nothing was stretched.

Still. Elite 120gb is cheaper than ps3... I guess its chooice I will make in market. Gears of War2 and Mass Effect(which I prefer on 360 somehow) Is a black hole to me as much as Uncharted2 and Killzone on ps3
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-10, 10:06 AM   #32
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

They are the same cost... atleast here in the states.
  Reply With Quote

Old 02-16-10, 10:42 AM   #33
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Well 360 is a bit cheaper but that doesnt matter

How is 360 rroding these days? Does Jasper and installing games prevent this abomination?
Becouse if 360 is still rroding my bad memories would come back and I would basicly... get mad!
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-10, 10:51 AM   #34
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

It's not as bad as it use to be but it still happens more often then it should.

Funny story, My friends launch X360 finally gave up and RROD, he went out and bought an Elite Holiday Bundle because it was out of the 3 year warranty... and well his new Elite RROD within the first week. Thankfully Best Buy swapped it out for him.
  Reply With Quote
Old 02-16-10, 10:56 AM   #35
HiCZoK4
 
HiCZoK4's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Poland
Posts: 3,467
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

wooow thats sad... Newest 360 are with Jasper yes? How to recognize it before buying?
HiCZoK4 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-10, 11:20 AM   #36
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Is it possible to connect ps3 to pc display?

Quote:
Originally Posted by HiCZoK4 View Post
wooow thats sad... Newest 360 are with Jasper yes? How to recognize it before buying?
No clue what version it was, it was just this Dec though so I would guess the newest one.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.