Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-24-10, 09:56 AM   #1
rp_linux
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 15
Default GT210 hdmi no audio in ubuntu 9.10

Hi Nvidia developers,
I have been trying for several days to get HDMI audio working on my GT210 card. This is the video card I have, PNY GeForce 210 512MB DDR2 PCIe 2.0 x16 Graphics Card.

http://www.microcenter.com/single_pr...uct_id=0320940

The video works very well however never got the audio working.

I have tried the alsa patches and /etc/modprobe.d/sound.conf changes as suggested in this thread but don't help.
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=143610

Appreciate if you can provide guidance - do I need the alsa nvidia patches discussed in this thread? Can you provide a working sound.conf.

It is unclear if anyone has been able to use the patches to successfully get hdmi audio working on GT210, some have reported success on the GT240 so far. Is it expected to work.

http://www.alsa-project.org/db/?f=73...ffa46e9a6f65db

Iam using 190.53 Nvidia driver currently.

Thanks.
rp_linux is offline   Reply With Quote
Old 02-25-10, 06:54 PM   #2
paoleary
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 37
Default Re: GT210 hdmi no audio in ubuntu 9.10

Try this.

If that doesn't work, pick up the existing nV News thread here or existing XBMC Forums thread here. The GT220 uses the same HD audio setup as the G210, so that thread's the right place to discuss.
paoleary is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.