Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-25-10, 04:20 AM   #1
xupwup
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default Xorg startup hangs

When starting the laptop it hangs while starting xorg. This only happens with the proprietary nvidia driver, and not with nouveau. I dont have any problems with windows 7 or vista.
Also, there are no errors in the log files, it just hangs. Further, this only happens 2 out of 3 times (or something). It fails more than it works, but if it gets through boot it is perfectly stable. I have this problem on fedora 12, and on ubuntu 9.4.
My log files can be found on my website:
http://www.xupwup.nl/data/log/messages.txt(last boot was ok, the 2 before failed)
http://www.xupwup.nl/data/log/kdm.log(last boot was ok, the 2 before failed)
http://www.xupwup.nl/data/log/xorg.log(from a working boot)
xorg.0.log.old was empty
http://www.xupwup.nl/data/log/hardinfo_report.html
Attached Files
File Type: log kdm.log (85.3 KB, 55 views)
xupwup is offline   Reply With Quote
Old 02-25-10, 04:40 AM   #2
kwizart
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Paris, France
Posts: 129
Default Re: Xorg startup hangs

Feb 22 13:27:51 localhost kernel: [drm] nouveau 0000:01:00.0: nouveau_channel_free: freeing fifo 2

Nouveau was loaded despite you want to use nvidia, that could have been prevented if you have accurately followed this:
http://rpmfusion.org/Howto/nVidia
kwizart is offline   Reply With Quote
Old 02-26-10, 02:43 AM   #3
xupwup
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default Re: Xorg startup hangs

i did use rdblacklist=nouveau, and if that were the problem that would not explain it sometimes starting correctly.
xupwup is offline   Reply With Quote
Old 02-26-10, 02:44 AM   #4
xupwup
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default Re: Xorg startup hangs

feb 22, i was still using nouveau then, please scroll down to the last few boots
xupwup is offline   Reply With Quote
Old 02-27-10, 06:27 AM   #5
kwizart
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Paris, France
Posts: 129
Default Re: Xorg startup hangs

You need to attach the output of nvidia-bug.report.sh
as said in sticky post http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=46678
kwizart is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.