Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-02-10, 06:38 PM   #1
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default Geforce 300 series?

I noticed on nvidia's website they now have nvidia geforce 300 series listed? What is that?
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 03-02-10, 06:50 PM   #2
lee63
Classified
 
lee63's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Murrieta, U.S./Taunton, U.K.
Posts: 4,263
Default Re: Geforce 300 series?

I think they just renamed something else VV
__________________
lee63 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-10, 06:53 PM   #3
Johnny C
Passing you @ 192mph
 
Johnny C's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada, EH!
Posts: 779
Default Re: Geforce 300 series?

Yeah Lee,

It's all the low end 200 series rebranded....
__________________
Phenom II 965BE @ 3.9ghz 200X19.5 1.4625 vcore 2.8ghz NB 2.4ghz HT - Asus M4A79XTD-EVO bios 0604 - 12GB Corsair DDR3 1600 @ 1600mhz CAS 9 w/1T - XFX 6970 2GB 950/1450 - Xigmatek S1283 HSF - Antec 900 - Windows 7 Ultimate x64
Johnny C is offline   Reply With Quote
Old 03-03-10, 01:24 AM   #4
gulizard
"Powerstroke Diesel"
 
gulizard's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Evansville, Indiana (from Detroit)
Posts: 663
Send a message via MSN to gulizard Send a message via Skype™ to gulizard
Default Re: Geforce 300 series?

I was wondering why they did that, here I am thinking its the new cards. I thought wait aren't the new nvidia cards suppose to be DX11, and aren't they suppose to be 400 series, rather then 300?
__________________
my rig: 2011 Ford F250 Lariat, 6.7 Powerstroke, DPF/urea delete H&S Mini Maxx tuned, w/ fuel box from IDP ET 1/8 8.40
gulizard is offline   Reply With Quote
Old 03-03-10, 02:09 AM   #5
K007
 
K007's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia, Sydney
Posts: 9,406
Default Re: Geforce 300 series?

wow renaming...probably to trick customers into getting the 300 series.
K007 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-10, 06:38 AM   #6
Iruwen
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: Germany
Posts: 186
Default Re: Geforce 300 series?

The 300 series of low-end and mainstream cards is intended and used for the OEM market only. Nvidia's official statement is that at least one of their bigger OEM partners asked for this rebranding.
The technical specifications are all on their site:
http://www.nvidia.de/object/product_geforce_310_de.html
http://www.nvidia.de/object/product_geforce_315_de.html
http://www.nvidia.de/object/product_...gt_320_de.html
http://www.nvidia.de/object/product_...gt_330_de.html
http://www.nvidia.de/object/product_...gt_340_de.html
Iruwen is offline   Reply With Quote
Old 03-03-10, 08:36 AM   #7
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: Geforce 300 series?

Quote:
Originally Posted by K007 View Post
wow renaming...probably to trick customers into getting the 300 series.
As Iruwen said, they are OEM only. You can't buy a 300 series card.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 03-03-10, 08:55 AM   #8
ragejg
nV News Alumni
 
ragejg's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Finger Lakes of Hell, NY
Posts: 5,399
Send a message via AIM to ragejg
Default Re: Geforce 300 series?

It's likely that you will be able to soon though, as this isn't the first time this has happened.
__________________

2010-2011 Reviews: GTX 570 | GTX 580 | GTS 450 | GTX 460 | GTX 465
Pre-2010 Reviews: 6600 GT | XMS 4400 DDR | SilenX Cooler | 6800 | 5900 XT | Personal Cinema | 5900 NU


______________________________________________
Phenom II x6 1090t @ 4.0 ghz | Asus M498TD-EVO Am3 SLI nForce 980a | 2x EVGA GTX 560 SLI | 2x4gb DDR3-1333 | Antec EarthWatts EA650 PSU | 60gb Mushkin Calisto Enhanced Sandforce SSD | 2x WD2500KS RAID 0 | Sunbeam Tuniq 3 case | 24" Asus 19x10 LED LCD | 26" Panasonic 720p TV | Sidewinder X5 mouse | Logitech MX5500 & Revolution mouse | Altec Lansing 5.1 THX-Certified audio | Win 7 Ultimate | desk | couch


ragejg is offline   Reply With Quote

Old 03-03-10, 10:04 AM   #9
Iruwen
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Location: Germany
Posts: 186
Default Re: Geforce 300 series?

Since the 400 series will be out soon, that wouldn't make too much sense.
Btw., AMD did the same with Mobility Radeon HD 5145 (aka 4570) and 5165 (aka 4670). Which is even worse in my opinion, since the 5000 series is considered to be AMD's DX11 product line.
Iruwen is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.