Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-08-10, 02:43 AM   #1
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2 and 96.43.13

I set this option with nvidia-settings -a InitialPixmapPlacement=2. Although I notice a huge performance increase, the X server becomes really unstable and crashes randomly taking me back to the login screen. Switching back to InitialPixmapPlacement=1 solves the issue.

GeForce 4Ti 4200 64M

gnome 2.30
xorg-server 1.7.5.902
nvidia 96.43.13
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (1.3 KB, 82 views)
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (27.8 KB, 72 views)

Last edited by Taylor001; 04-12-10 at 10:13 AM.
Taylor001 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-10, 01:04 AM   #2
Dizzle7677
Registered User
 
Dizzle7677's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Relativity
Posts: 194
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Quote:
Originally Posted by Taylor001 View Post
Switching back to InitialPixmapPlacement=1 solves the issue.
You answered your own question.
__________________
Elephants can fly but they have no reason to.
------------------------------------------
Phenom II X3 720 @ 3.5Ghz | Asus M4A785-M | 2 Gig Crucial DDR2 @ 960 Mhz | GeForce GT 440 1024 MB | Linux 3.6.1 / Ubuntu 12.04 / W.I.N.E v1.5.14
Dizzle7677 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-10, 06:37 AM   #3
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Quote:
Originally Posted by Dizzle7677 View Post
You answered your own question.
Definitely not.
Taylor001 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-10, 10:12 AM   #4
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Up.
Taylor001 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-10, 05:57 PM   #5
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Up.
Taylor001 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-10, 08:15 PM   #6
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Up.
Taylor001 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-10, 06:16 AM   #7
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

You are using a very old driver, and I'm not sure your graphic card can uset IPP2 at all.
kriko is offline   Reply With Quote
Old 04-15-10, 08:53 AM   #8
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Quote:
Originally Posted by kriko View Post
You are using a very old driver, and I'm not sure your graphic card can uset IPP2 at all.
I'm using the right driver for my graphic card. The setting works and don't think it's normal that after a while Xorg segfaults.
Taylor001 is offline   Reply With Quote

Old 04-15-10, 09:06 AM   #9
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

You are contradicting yourself. Apparently that type of setup doens't work since it is segfaulting.

Why are you using IPP=2 in first place?
kriko is offline   Reply With Quote
Old 04-15-10, 09:31 AM   #10
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Quote:
Originally Posted by kriko View Post
You are contradicting yourself. Apparently that type of setup doens't work since it is segfaulting.

Why are you using IPP=2 in first place?
I'm using IPP=2 because it brings an huge performance increase. As I've already stated, it works but, after a while, (say, 5-10 mins) xserver crashes.
Taylor001 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-10, 09:34 AM   #11
kriko
openSuSE11
 
kriko's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Europe, Slovenia, Koper
Posts: 515
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Well, you've reported the bug, now wait. No need to bump every hour.
kriko is offline   Reply With Quote
Old 04-19-10, 06:12 PM   #12
Taylor001
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 24
Default Re: Random X crashes with InitialPixmapPlacement=2

Any confirm from nVidia?
Taylor001 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.