Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 400/500 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-27-10, 08:38 AM   #301
Mavke
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 204
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Since on this thread we have a lot of GeForce GTX 470 and GTX 480 owners, could I just get your help as we are trying to update NiBiTor (NVIDIA BIOS Editor) to support these new GeForce GTX 400 series, but the BIOS structure has gone through a very big change and to be able to validate our first code changes etc, we are needing some of the GeForce GTX 470 and GTX 480 BIOS (original), and if possible also a report of the clock speed levels and voltages. And I know it is maybe not the best thread, could you get us these BIOS (mvkTech website, see signature). Thanks.
__________________
mvkTech.net
Mavke is offline   Reply With Quote
Old 04-27-10, 09:53 AM   #302
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by HYBRID View Post
Picked up an EVGA GTX480 SC from Newegg yesterday, going to spend some quality time with it over the weekend curiosity got the best of me .

My biggest concern is the heat this beast puts out, and power consumption although the latter is not as big a concern as the heat. I should be OK with the Corsair 800D.

I have been following closely a lot of owner threads on various forums and focusing on the heat issue and it seems as thought it’s not as bad as some of the professional reviews we will see maybe a function of the latest bios update.

I will do some benching on the 5870 in the next few days on various games, BFBC2, Dirt 2, and others some synthetic benches like Vantage record the data and over the weekend install the 480.
If I see increased performance, good stability and the heat is not a concern then I will most likely keep it.

I’ll follow up soon.

Well its quieter than expected. Last night in my failed attempt to water cool it - apparently I need a G80 plate and not the GT 200 for my MCW-60 - so thats been ordered - I cleaned the 10 lbs of stock TIM and applied a thin coat of Ceramique. My idle temps went from 54 to 48c. The card has hit 90c loaded but still the fan wasn't all that loud. From what I recall of my HD5870 on the stock cooler the load temps were about the same.

I've had my 5870 water cooled forever so I can't recall on noise levels.

I'm very happy with mine, my 5870 was running 1GHz core, 1300Mhz ram and this blows it away. Once I get water cooled I'll bump volts to 1.1 and shoot for 1600 shader/800+ core. From the tweaktown OC article looks like 800 core will bring avg FPS up about 20 FPS more. So that will absolutely smoke my 5870.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-10, 11:39 AM   #303
Maverick123w
 
Join Date: Nov 2003
Location: Cincinnati, OH
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Maverick123w
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by Bah! View Post
The new version supports 470's. It's version 1.6.0 beta 5 and was released about a week ago.

http://event.msi.com/vga/afterburner...up160Beta5.rar
You are a life saver... thanks! I was getting sick of smart doctor, it's terrible. If this works you're my hero
Maverick123w is offline   Reply With Quote
Old 04-27-10, 05:59 PM   #304
Maverick123w
 
Join Date: Nov 2003
Location: Cincinnati, OH
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Maverick123w
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by Maverick123w View Post
You are a life saver... thanks! I was getting sick of smart doctor, it's terrible. If this works you're my hero
Works perfectly. Sitting at 800/1600/2000 with Afterburner.
Maverick123w is offline   Reply With Quote
Old 04-27-10, 08:14 PM   #305
Blacklash
8^9^3
 
Blacklash's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Old Vizima
Posts: 3,679
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by Maverick123w View Post
Works perfectly. Sitting at 800/1600/2000 with Afterburner.
That's a darn good OC. Grats!
__________________
Intel Core i7 920 @ 3.96GHz (1.36v)|Mushkin 998681 XP3-12800 (3x2GB)
ASUS TUF Sabertooth (X58)|ASUS GTX 580 DirectCU II (980|4604)|ASUS PA246Q
WD VelociRaptor 150GB HD (x2)|Pioneer DVR-2920Q|LG GH22LS30|Klipsch PM20 2.0
SilverStone OP1000-E|SilverStone TJ10-B|Thermalright U-120 Extreme|Win 7 HP x64
Blacklash is offline   Reply With Quote
Old 04-27-10, 10:27 PM   #306
Bah!
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 868
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by Maverick123w View Post
You are a life saver... thanks! I was getting sick of smart doctor, it's terrible. If this works you're my hero
Glad I could help. Seems they update it pretty regularly but they post any of the beta's on the main page and you have to go to the forums to get the links.
Bah! is offline   Reply With Quote
Old 04-28-10, 01:48 AM   #307
Amuro
Newtype Ace
 
Amuro's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Hong Kong
Posts: 3,206
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by Maverick123w View Post
Works perfectly. Sitting at 800/1600/2000 with Afterburner.
And all on stock voltage!
__________________
Lian Li Armorsuit PC-P80 Black | Intel Core i7-3960X @4.3Ghz | Asus Rampage IV Extreme | G.SKILL Ripjaws X 4 x 4GB @1866Mhz CL9 |eVGA GTX 690 Hydro Copper | Cruscial M4 512GB SATA III SSD | WD VelociRaptor 300GB | Samsung Spinpoint F1 HD103UJ 1TB | Pioneer BDR-205BK 12x Blu-ray Burner | Creative x-Fi Titanium Fatal1ty Sound Card | Corsair A1200 1200W PSU

Water cooled by Koolance ERM-3K3UC Cooling System
Amuro is offline   Reply With Quote
Old 04-28-10, 02:02 AM   #308
MUYA
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hong Kong
Posts: 6,794
Send a message via MSN to MUYA
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Any 480 owners with Age of Conan subscription? I am dieing to know the numbers for that game
__________________
I5-2500k@4.7GHz - MSI Z77A-GD65 - 4GB X2 A-DATA DDR3 1600 - Corsair H100 - Antec Quatro 850W
Gigabyte Windforce X3 GTX 680 OC - Dell 24" IPS
Intel 320 300 GB SSD - 1 TB Hitachi HDD - 2x 250 GB WD HDD
Corsair K90 - Corsair Venegance 2000 Headset - Razer Naga Epic
Corsair 600T Case
MUYA is offline   Reply With Quote

Old 04-28-10, 07:31 AM   #309
Bah!
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 868
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by MUYA View Post
Any 480 owners with Age of Conan subscription? I am dieing to know the numbers for that game
I have AoC.

If you'll give me the settings and fps you usually get I'll compare it to a single 480 and in SLI when I get home.
Bah! is offline   Reply With Quote
Old 04-28-10, 08:23 AM   #310
Slytat
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 354
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by MUYA View Post
Any 480 owners with Age of Conan subscription? I am dieing to know the numbers for that game
Runs extremely well and no DX10 advanced Shadow bug that 5870 CF has.

I never drop below 45 FPS (and it goes as high as 150 in some areas) and that's with everything maxed @ 1920 x 1080 (480 SLI, 980x @ 4.0 Ghz)
Slytat is offline   Reply With Quote
Old 04-28-10, 09:21 AM   #311
Bah!
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 868
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by Slytat View Post
Runs extremely well and no DX10 advanced Shadow bug that 5870 CF has.

I never drop below 45 FPS (and it goes as high as 150 in some areas) and that's with everything maxed @ 1920 x 1080 (480 SLI, 980x @ 4.0 Ghz)
What AA modes are you using?
Bah! is offline   Reply With Quote
Old 04-28-10, 09:26 AM   #312
Slytat
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 354
Default Re: Official "I just got a Geforce GTX 470/480" thread

Quote:
Originally Posted by Bah! View Post
What AA modes are you using?
8xQ
Slytat is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.